TCDD bilet rezervasyon nasıl yapılır?

Tren bileti rezervasyon nedir?

TCDD hatlarında sefer yapan trenlerden internet üzerinden bilet alınan sayfanın ismi EYBİS olup Elektronik Yolcu Bilet Satış-Rezervasyon Sistemi dir. EYBiS üzerinden bilet almak için sisteme üye olmanız gerekmektedir.

Tren rezervasyonu nasıl yapılır?

Tren bileti rezervasyonu yapma

  1. Google Arama’yı açın. Google Hesabınıza giriş yapmadıysanız rezervasyon işlemi sırasında oturum açmanız istenir.
  2. Arama kutusuna gezi ayrıntılarınızı girin. Örneğin, “Delhi – Bangalore treni” yazın.
  3. Gezinizin tarihini düzenleyin veya girin.
  4. Trenleri göster’e dokunun.

YHT bileti açığa alma nedir?

Açık Bilet nedir? Kuralları nelerdir? Değişiklik veya iade edeceğiniz biletleri “iade kesintisi” yapılmadan isteğiniz halinde 180 gün geçerli AÇIK BİLET ‘e dönüştürebilirsiniz. Açık biletleri, parkur ve tren ayrımı olmaksızın tüm YHT ve Anahat trenlerinde, biletinizi alırken, para yerine kullanabilirsiniz.

YHT bilet satış kaç gün önceden?

Biletlerin Satış Süreleri Özel durumlar hariç olmak üzere; YHT ve Anahat trenlerinde seyahatin başlama tarihinden 30 gün öncesine kadar rezervasyon ve bilet satışına başlanır. Bölgesel tren biletleri seyahat gününde satılır.

Tren Rezervasyon kaç gün?

TCDD’den yapılan açıklamada, “Özel durumlar hariç olmak üzere; YHT’lerde tren biletleri seyahatin başlama tarihinden 15 gün, Anahat trenlerinde ise 30 gün öncesine kadar; rezervasyon ve bilet satışına başlanır. Bölgesel tren biletleri seyahat gününde satılır” denildi.

Rezervasyon ne demektir kısaca?

Rezervasyon, gideceğiniz yere gitmeden önce yerinizin ayarlanması anlamına da gelmektedir. Otel, Uçak, Otobüs, Restaurant, Vapur, Tren gibi özel yer ayırılabilen yerlerde, kalacağınız oda, oturacağınız masa veya satın alacağınız bilet Rezervasyon sistemi ile size özel ayrılır.

TCDD öğrenci bileti ne kadar?

37 lira olan genç tarife ücreti ise 45 lira oldu. İstanbul-Eskişehir arası 64 lira olan bilet fiyatı 77 lira olurken, gidiş-dönüş ücreti ise 109 liradan 131 liraya artırıldı. Eskişehir-İstanbul arası genç tarife ücreti ise 54.5 liradan 65.5 liraya artırıldı.

Doğu Ekspresi kaç TL?

Doğu Ekspresi bilet fiyatı 1300 TL‘den satılıyor. Aynı kompartımanda iki kişi seyahat edilirse tren bileti fiyatı kişi başı 650 TL‘ye iniyor. Doğu Ekspresi pulman bilet fiyatı ise kişi başı 68 liradan satılıyor.

Açığa alınan tren bileti nasıl kullanılır?

Nasıl kullanılır? Açık bilet kupon bedelini, TCDD ye ait tüm YHT ve ana hat trenlerinde, 180 gün içerisinde istediğiniz seferde, istediğiniz satış kanalında, bilet satın alırken bedelini ödemek için kullanabilirsiniz. Bilet satın alırken ödeme için birden fazla açık bilet kuponu kullanabilirsiniz.

Tren bileti ertelenebilir mi?

180 GÜN İÇİNDE KULLANMA ŞARTI Ekonomik sınıf bileti alan bir yolcu, 15 dakika sonra bileti iptal ettirmek istese dahi bilet iptal edilmiyor. İşlem tarihinden itibaren 180 gün içinde kullanılmak şartıyla açık bilete dönüştürüyor.

YHT biletleri gece saat kaçta satışa çıkıyor?

O yüzden söyleyebileceğimiz en kesin şey, biletlerin hedeflediğiniz gidiş tarihinden 1 ay ila 15 gün öncesinde, genellikle sabah 07.00-07.30 arası olmak üzere gece yarısı 00.00’dan sonra herhangi bir saatte satışa çıktığı.

YHT biletleri saat kaçta satışa çıkıyor?

TCDD Doğu Ekspresi Bilet Satışı! Sabah 7:00’dan 7:30’dan ya da 8:00’den sonra satışa sunulabiliyor.

TCDD biletleri ne zaman satışa çıkıyor?

O yüzden söyleyebileceğimiz en kesin şey, biletlerin hedeflediğiniz gidiş tarihinden 1 ay ila 15 gün öncesinde, genellikle sabah 07.00-07.30 arası olmak üzere gece yarısı 00.00’dan sonra herhangi bir saatte satışa çıktığı.

Tren biletleri kaçta satışa çıkıyor?

TCDD Doğu Ekspresi Bilet Satışı! Sabah 7:00’dan 7:30’dan ya da 8:00’den sonra satışa sunulabiliyor.

Rezervasyon Nedir Nasıl Yapılır?

Rezervasyon; ulaşım, konaklama ya da yeme içme konularında yer ve bilet ayırtma işlemine denir. Hava yolu ulaşımında rezervasyon yaptırılarak ucuz uçak bileti fiyatları sabitlenebilir. Böylece gelecek tarihlere planlanan seyahatler için uygun uçak biletine sahip olunabilir.