TİGEM Hangi Bakanlığa Bağlı?

Tigem Genel Müdürü kim?

Sait KOCABAY – Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili TİGEM‘in Kahramanmaraş, Aksaray ve Adana’da yer alan işletmelerinde 1987-2005 yılları arasında sırasıyla Mühendis, İşletme Müdür Yardımcısı ve İşletme Müdürü görevlerinde bulundu.

TİGEM devletin mi?

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM); tarım ve tarıma dayalı sanayinin ihtiyacı olan her türlü mal ve hizmetleri üreten bir İktisadi Devlet Teşekkülüdür.

TİGEM kim kurdu?

Restorasyon sonrası işletme hizmet binası olarak kullanılmaktadır. Osmanlı ve Cumhuriyet Arşivlerinde yapılan araştırmalar, İşletmenin, 14. yüzyılın başlarında Osmanlı Sultanı Orhan Gazi zamanında kurulduğunu göstermektedir.

Ceylanpınar Tarım işletmesi kime ait?

1950 yılında Devlet Üretme Çiftliği adını alan İşletme, 1984 yılından buyana TİGEM bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tigem Genel Müdür Yardımcısı kim?

TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece’nin Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı olması ardından, TİGEM Genel Müdürlüğü‘ne vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Sait Kocabay atandı. 1987 yılında Kahramanmaraş Tarım İşletmesinde ziraat mühendisi olarak göreve başlayan Kocabay, TİGEM bünyesinde, teknik şef, işletme müdür

Sait Kocabay nereli?

Sait KOCABAY – Genel Müdür Vekili ve Yönetim Kurulu Başkanı 1960 yılında Ankara Polatlı’da doğan Sait Kocabay, 1984 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu.

Tagem Genel Müdürü kim?

İDARİ MAKAM

Adı Soyadı E-Posta Görev
Dr. Nevzat BİRİŞİK [email protected] Genel Müdür
Doç.Dr. İsmail Hakkı KALYONCU [email protected] Genel Müdür Yardımcısı
İhsan ASLAN [email protected] Genel Müdür Yardımcısı V.
Doç. Dr. İlhan AYDIN [email protected] Genel Müdür Yardımcısı V.

Ceylanpınar Tigem arazisi kaç dönüm?

İşletme bitkisel üretim müdür yardımcısı Muhammet Altıparmak, yaptığı açıklamada, verimli arazilere sahip TİGEM Ceylanpınar İşletmesi’nde toplam arazi varlığının bir milyon 633 bin 244 dekar olduğunu, bunun yaklaşık 1 milyonun ise tarla olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük çiftliği nerede?

Dünya‘nın en büyük çiftliği Çin’de 90.000.000 dönüm dür. Bu çiftlikte yaklaşık 100.000 sağmal inek bulunmakta ve yılda yaklaşık 800 milyon litre süt elde edilmektedir. İkinci büyük çiftlik 44.000.000 dönüm ile yine Çin’dedir. Üçüncü büyük çiftlik ise Avusturalya’dadır ve 24.000.000 dönümdür.

Ceylanpınar çiftliği kaç bin dönüm?

Alanında “Türkiye’nin en büyük çiftliği” unvanına sahip Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde, 1 milyon 663 bin 862 dekar arazide tarım ve hayvancılık faaliyeti yürütülüyor.

Şanlıurfa Tigem kime kiralandı?

TİGEM‘İN Sakarya, Yalova, Tahirova ve Hatay işletmeleri yaklaşık 11 milyon liraya özel sektöre kiraya verildi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) Sakarya, Yalova (Atatürk), Tahirova ve Hatay işletmeleri kiraya verildi.

Ceylanpınar tarım işletmesi kaç dekar?

Alanında “Türkiye’nin en büyük çiftliği” unvanına sahip Ceylanpınar Tarım İşletmesi‘nde, 1 milyon 663 bin 862 dekar arazide tarım ve hayvancılık faaliyeti yürütülüyor.

TİGEM kimin?

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Türkiye’nce tarım ve tarıma dayalı sanayiinin ihtiyacı olan her türlü mal ve hizmetleri üretmek amacı ile 8 Haziran 1984 tarihinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olarak kurulmuştur.

Dr Nevzat birişik kimdir?

1976 yılında Malatya ilinde doğmuştur. 1995 yılında Malatya Ziraat Meslek Lisesinden, 1999 yılında ise Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden mezun olmuştur. 2003 yılında yüksek lisans, 2009 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır.

Gıda Kontrol Genel Müdür?

Evli ve 2 çocuk babası olan Mustafa BEBEK, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanı olarak atanmış olup, halen bu görevini sürdürmektedir. 1969 yılında Kastamonu’da doğdu. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nü birincilikle bitirdi.