Soli nerededir?

Soli neresi?

Soli (Soloi, Solipolis ve Pompeopolis olarak, ayrıca Yunanca Σόλοι olarak da bilinir), Mersin’de antik bir kent.

Mersin Soli nereye bağlı?

Semt/Mahalle olarak Menderes Mh. ve Mezitli ilçesine bağlıdır. Ptt-soli Şubesi haritası Mersin ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Ptt-soli Şubesi posta kodu 33190. Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 9 metredir.

Soli Antik Kenti nerede Kıbrıs?

Lefke bölgesinde yer alan Soli, Kuzey Kıbrıs‘ta ziyaret edilebilecek antik çağ şehirlerinden bir tanesi. Verimli topraklar üzerinde yer alan Soli, bölgede bulunan bakır yatakları ve limanıyla, adada önemli bir konuma sahipti.

Salamis Antik Kent kimler tarafından yapılmıştır?

SALAMİS ANTİK KENTİ TARİHÇESİ Şehir Bronz Çağı sonlarında başlayan göçler sırasında, Anadolu’dan gelen kavimler ve bunlara Yunanistan’dan gelerek Kilikya’da katılan Akalar tarafından kurulmuştur. Truva kahramanlarından ve Salamis adası kralı Telamon’un oğlu Tefkros şehrin kurucusu olarak bilinmektedir.

Pompei antik kenti nerede?

Pompeii, Pompei Komünü sınırları içeriside, İtalya’nın kısmi özerk bölgesi Campania’da, Napoli şehri yakınlarında bulunan ve hâlâ kısmen gömülü olan yıkıntı halindeki antik Roma kentidir.

Mersin Mezitli arası ne kadar?

İl seçenekte Mersin ile Mezitli arasındaki ortalama mesafe 34 km’dir. Yolculuk yaklaşık 56 dakika sürmektedir.

Mersin il merkezi neresi?

Dördü merkez ilçe olmak üzere 13 ilçesi vardır. Mersin Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye’nin en büyük limanları arasındadır….

Mersin
Mersin‘in Türkiye’deki konumu
Ülke Türkiye
Bölge Akdeniz Bölgesi
İdare

Soli Harabeleri kim yaptı?

Stratejik konumu, madenleri, su kaynağına olan yakınlığı, verimli toprakları ve limanı sayesinde Soli Antik Kenti Kıbrıs’ın en önemli kentlerinden biri haline gelmiştir. MÖ. 500 yıllarında Persler kenti devralmış ve Soli halkını kontrol altında tutmak amacıyla Soli yakınlarına Vuni Sarayı’nı inşa etmişlerdir.

Lefkenin Neyi Meşhur?

Devamını oku…

  • SOLİ ANTİK KENTİ Kıbrıs’ta kurulan en önemli Şehir Kırallıklarından biri olan Soli’nin tarihçesi, M.Ö. …
  • VOUNİ SARAYI. …
  • PETRA TOU LİMNİDİ KAYALIĞI. …
  • TARİHİ LEFKE VE OSMANLI KONAKLARI. …
  • LEFKE SU KEMERLERİ …
  • PİRİ MEHMET PAŞA TÜRBESİ …
  • VEZİR OSMAN PAŞA TÜRBESİ …
  • TAÇ GİYME ANITI.

Salamis Harabeleri neden yapıldı?

Kentin surlarının, M.S. 7. yüzyıldaki Arap (İslam) akınlarına karşı inşa edilmiş olduğu düşünülmektedir. Kentin iki ayrı limanı bulunmuştur. Bunlardan biri kentin güneydoğusunda, Salamis‘in en eski limanıdır.

Karpaz nereye bağlı?

Karpaz Yarımadası (Yunanca: Καρπασία), Kıbrıs adasının kuzeydoğu ucundan uzanan, sivri ve uzun yarımada. Fiilî olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kontrolündedir.

Pompei parası ne kadar?

Pompeii kazı direktörü Massimo Osanna, “20 gümüş sikke, 80 Sestertius’a eşdeğer. Yani bugünün parasıyla 500 euro. Roma’daki ortalama bir ailenin iki hafta boyunca iyi yaşayabileceği bir miktar.” diyor.

Pompei hikayesi nedir?

Hikayesi Nedir? Antik Roma kenti Pompei, 24 Ağustos 79 tarihinde Vezüv Yanardağı’nın iki gün süren faaliyeti sonucu volkanik külün altına gömülerek yok olmuştu. İtalya’daki antik Pompeii kentinden taş parçası ya da tarihi eser kalıntısı çalan turistler “uğursuzluk” getirdiği gerekçesiyle bu çalıntıları iade ediyor.

Mersin istasyon Mezitli arası kaç km?

Mezitli ilçe merkezi ile Mersin Tren Garı arasında yaklaşık olarak 16 km mesafe bulunmaktadır.

Mersin Silifke arası kaç kilometre?

SilifkeMersin arası 90 km. ama 90 dakika değil…