Vergi dairesinde ne gibi işlemler yapılır?

Vergi Dairesi özlük Servisi ne iş yapar?

Sicil-Yoklama servisi: Mükelleflerin işe başlama ve işi terklerini yapar, sicil kayıtlarını tutarlar. Gelen işler genellikle aynı gün biter. Mükellefle yoğun olarak iletişim halindedirler. Fiziksel anlamda vergi dairesinin en yorucu birimidir.

Vergi Dairesi memurları nereye şikayet edilir?

Mal ve hizmet alımı karşılığında belgelerini istemelerine rağmen alamamaları durumunda ise 124 numaralı Vergi İhbar Hattına çağrı bırakarak veya “[email protected]” e-mail adresine yazarak veya Dairemize şahsen başvurarak bu durumu bildirebilirler.

Vergi Dairesi ne anlama gelir?

Vergi Usul Kanununun 4 üncü maddesi uyarınca, Vergi dairesi, mükellefi tesbit eden, vergi tarh eden, tahakkuk ettiren ve tahsil eden dairedir. Vergi daireleri, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerine göre aynı zamanda “Tahsil Dairesi”dir.

Vergi dairesinde çalışmak için ne yapmalı?

Üniversiteden mezun olan kişiler, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’na girmesi ve en az 70 puan ve üzeri alması ve sınav sonrasında yapılacak sözlü mülakatı da geçmesi durumunda maliye memuru olabilmektedir. Bu işlemler sonucunda kişi ihtiyaçlar doğrultusunda ataması yapılan yerde göreve başlayabilmektedir.

Vergi dairesi hangi işlere bakar?

Vergi daireleri, vergi kanunları ve özel kanunlar ile bu kanunlara dayanılarak Maliye Bakanlığınca belli edilen kamu gelirleri ile ilgili mükellefi tespit, tarh, tahakkuk, tecil, tahsil, terkin, ödeme, iade ve muhasebe işlemlerini yürütür.

Vergi idaresinin en üst yönetimi nedir?

(2) Vergi dairesi başkanı, 5345 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi gereğince, başkanlığının görev alanına giren konularda mevzuatla mülki idare amirine, mahallin en büyük mal memuruna verilmiş görev ve yetkilere haizdir.

Vergi şikayeti nereye yapılır?

Yukarıda da ifade edildiği üzere vergi ihbarı 189 Alo Maliye hattı aranarak yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara yazılı başvuru suretiyle de yapılabilir. Keza e devlet üzerinden de bu ihbarlarının yapılabilmesi mümkündür.

Vergi Dairesi Hangi Bakanlığa Bağlı?

Gelir İdaresi Başkanlığı eski adıyla Gelirler Genel Müdürlüğü, vergiler ile diğer gelirleri tahsil etmekle sorumlu olan, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir devlet kurumudur.

Vergi Dairesi nelere bakar?

Vergi daireleri, vergi kanunları ve özel kanunlar ile bu kanunlara dayanılarak Maliye Bakanlığınca belli edilen kamu gelirleri ile ilgili mükellefi tespit, tarh, tahakkuk, tecil, tahsil, terkin, ödeme, iade ve muhasebe işlemlerini yürütür.

Vergi dairesi ne iş yapar?

GİB açılımı Gelir idaresi başkanlığı olan yapılanma halktan vergi toplanmasını ve gereken şekilde harcanmasını sağlamaktadır. Bu yapılanma birçok devlette bulunmak da ve Türkiye de de başarı ile işlemektedir.

Vergi müfettişi olmak için ne yapmak gerekir?

Vergi Müfettişi Yardımcısı olarak 3 yıl çalışmış olmak, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı ve sözlü sınava girerek vergi müfettişliğine yükseltilmek.

Vergi dairelerini kim denetler?

Ancak, Maliye Bakanlığı gerekli gördüğü hallerde, mükelleflerin işyeri ve ikametgah adresleri ile ilçelerin idari sınırlarına bağlı kalmaksızın vergi dairelerini ve vergi dairelerinin yetki alanını belirlemeye yetkilidir.

Vergiyi kim denetler?

Vergi incelemesi yapmaya yetkili olanlar VUK’ un 135. maddesinde vergi müfettişleri, vergi müfettiş yardımcıları, ilin en büyük mal müdürü, vergi dairesi müdürleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatında müdür kadrolarında görev yapanlar olarak belirtilmiştir.

Tarha yetkili vergi dairesi ne demek?

Genel kural gelir vergisinin mükellefin ikametgahının bulunduğu yer vergi dairesince tarh edilmesidir. Ancak, ticari ve mesleki faaliyetlerde tarha yetkili vergi dairesi işyerinin bulunduğu yer vergi dairesi olarak belirlenmiştir.

Guy nedir ne iş yapar?

Gelir uzman yardımcısı, vergi dairelerindeki işleyişle ilgili incelemelerde bulunan, iyileştirmeler için tavsiyeler sunan ve bağlı bulunduğu departmanın görev tanımı çerçevesinde hizmet veren kamu personelidir.