Vergi Dairesi nerelerde olur?

Vergi Dairesi nelere bakar?

Vergi daireleri, vergi kanunları ve özel kanunlar ile bu kanunlara dayanılarak Maliye Bakanlığınca belli edilen kamu gelirleri ile ilgili mükellefi tespit, tarh, tahakkuk, tecil, tahsil, terkin, ödeme, iade ve muhasebe işlemlerini yürütür.

Hangi vergi dairesine bağlı olduğumu nasıl öğrenirim?

Hangi Vergi Dairesinde işlem yapması gerektiğini öğrenmek isteyenler sorgulama işlemlerini 444 0 189 numaralı hattan yapabilir. Numara arandığında müşteri temsilcisi ile işlemler gerçekleştirilir. Bununla birlikte ALO 189 hattından da Vergi Dairesi bilgileri kolayca öğrenilebilir.

Vergi Dairesi nelerdir?

Vergi daireleri, Türkiye’de, vergisel açıdan mükelleflere hizmet sunan temel idari birimdir. Mükelleflerin, hizmet alacağı vergi dairesi, normal şartlar altında ikametgâh ve işyeri adresleri üzerinden tespit edilir.

Vergi dairesi hangi işlemleri yapar?

Vergi dairesi; vergi mükellefini tespit eden, vergi tarh eden, tahakkuk ettiren ve tahsil eden daireler olarak karşımıza çıkıyor. Vergi daireleri ile ilgili esaslar, Vergi Usul Kanunu ve Vergi Daireleri Kuruluş ve Görevleri Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.

Vergiyi kim denetler?

Vergi incelemesi yapmaya yetkili olanlar VUK’ un 135. maddesinde vergi müfettişleri, vergi müfettiş yardımcıları, ilin en büyük mal müdürü, vergi dairesi müdürleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatında müdür kadrolarında görev yapanlar olarak belirtilmiştir.

Vergi dairesi ne iş yapar?

GİB açılımı Gelir idaresi başkanlığı olan yapılanma halktan vergi toplanmasını ve gereken şekilde harcanmasını sağlamaktadır. Bu yapılanma birçok devlette bulunmak da ve Türkiye de de başarı ile işlemektedir.

Beşiktaş hangi vergi dairesine bağlı?

BEŞİKTAŞ VERGİ DAİRESİ | Vergi Daireleri | Şişli İstanbul , 0212 212 45 41 Bulurum.com.

Vdb nedir?

vdb uzantısı, Symantec AntiVirus yazılımı otomatik olarak indirme ve Symantec virüs veritabanı dosyası başlatılıyor sonra istemci bilgisayarın virüs tanımı veritabanı doldurur. Bunlar Symantec virüs veritabanı dosyaları genellikle Symantec AntiVirus yazılımı ile korunan kurumsal ağlarda uygulanmaktadır.

Kaç tane vergi dairesi var?

5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca taşra teşkilatı, 29 ilde örgütlenmiş 30 Vergi Dairesi Başkanlığı ile 52 İl Defterdarlıkları bünyesinde yer alan gelir birimlerinden oluşmaktadır.

Tarha yetkili vergi dairesi ne demek?

Genel kural gelir vergisinin mükellefin ikametgahının bulunduğu yer vergi dairesince tarh edilmesidir. Ancak, ticari ve mesleki faaliyetlerde tarha yetkili vergi dairesi işyerinin bulunduğu yer vergi dairesi olarak belirlenmiştir.

Vergi dairelerini kim denetler?

Ancak, Maliye Bakanlığı gerekli gördüğü hallerde, mükelleflerin işyeri ve ikametgah adresleri ile ilçelerin idari sınırlarına bağlı kalmaksızın vergi dairelerini ve vergi dairelerinin yetki alanını belirlemeye yetkilidir.

Vergi incelemesine yetkili olanlar kimlerdir?

Vergi Usul Kanununa göre vergi incelemesi; Vergi Müfettişleri, Vergi Müfettiş Yardımcıları, ilin en büyük mal memuru veya vergi dairesi müdürleri tarafından yapılır. Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatında müdür kadrolarında görev yapanlar her hal ve takdirde vergi inceleme yetkisini haizdir.

Maliye denetimde neye bakar?

Vergi daireleri de beyan edilen matrah üzerinden gelir vergisi, kurumlar vergisi, KDV, ÖTV, damga vergisi gibi vergileri tahakkuk ettiriyorlar. Daha sonra, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğu defter ve belgeler, banka hesapları, fatura alınan ve verilen kişi ve şirketler nezdinde araştırılıyor.

Vergi dairesi hangi kuruma bağlı?

Gelir İdaresi Başkanlığı eski adıyla Gelirler Genel Müdürlüğü, vergiler ile diğer gelirleri tahsil etmekle sorumlu olan, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir devlet kurumudur.

Vergi dairesi hangi bankalarla anlaşmalı?

Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ‘nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak …