Eski dilde Zira ne demek?

Sıma ne?

Sima kelimesi Türkçe’de “yüz, çehre” anlamına gelir. Arapça sym kökünden gelen sīmā veya sīmat سيما/سيمة z “yüz, çehre” sözcüğünden alıntıdır.

Arşınlı ne demek?

Arşın bir osmanlı uzunluk birimidir. Arşın parmak ucundan omuza kadar uzunluğu ifade eder ortalama 75,8 cm. dir. Arşın ölçü birimi Atatürk zamanında kaldırılarak modern ölçü birimlerine geçilmiştir.

Zira ne demek örnek?

Zira kelimesinin anlamı ; çünkü şundan dolayı anlamlarına gelmektedir. Örnek Cümleler ; Bu ödevi yapmalısın zira bu ödevden aldığın puan notlarına yansıyacaktır. Bu yemeği yememelisin zira alerjin artabilir.

Azade olarak ne demek?

Azade kelimesi anlam olarak bağımsız, herhangi bir kısıtlaması olmayan ve özgür olan şeklinde ifade edilen bir kavram olmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre azade kelimesinin anlamı, başıboş olan, erkin ve herhangi bir yerde tutuklu olmayan serbest şeklinde açıklanmaktadır.

Lagar beygir ne demek?

Cılız ve zayıf hayvan. Babam önde bir lagar beygir sırtındadır.

Himayesi altında olmak ne demek?

Himaye altında olmak ne demek? Himaye etmek: Korumak, kayırmak. Himayesine almak: Koruyucusu olmak, kanadı altına almak, korumak, kötü şeylerden esirgemek.

5 arşın ne demek?

Arşın nedir: Metrenin resmen kabulüne kadar kullanılan eski bir uzunluk ölçü birimi ve aletidir. Sözlükte “Yaklaşık 68 cm’ye eşit olan uzunluk ölçüsüdür. Bir kol boyu ve ya büyük bir adım genişliğidir. Mesela 60 arşın 40.8 metre eder.

Arşa çıkmak ne demek?

Bir hükümdarın tahta çıkması demek, “hükümet işlerini yürütmeyi ele almış, hükmünü tüm ülkeye geçirmek üzere hükmetmeye başlamış” demektir. Bu nedenle arş kelimesi hüküm ve hakimiyeti ifade eden mecazi bir kelimedir.

Keza ne demek örnek?

Yinelemelerden sakınmak amacıyla “aynı, aynı biçimde” anlamında kullanılır. Cümle içinde kullanımı: Süt beyaz, kar keza, pamuk keza, hepsi beyaz.

Zîrâ ne demek Osmanlıca?

Arşın, el kol uzunluğu, yaklaşık bir metrelik uzunluk ölçüsü.

Azade ne demek divan edebiyatı?

Azade, ikinci dizesi olmadan anlam ifade edebilen tek dizelik ve vezinli nazım şeklidir. Bazen bir beyitteki iki mısranın birbirleriyle ilişkisi olmaz. Buna da azade denir.

1 HP ne kadar?

1 beygir 745,712 watta eşittir. Bu sebeple yapılan hesaplamalarda 745,712 katsayısı esas alınır. 1 beygir yaklaşık 14-17 cc’ye eşittir. Hp ve cc hesaplamalarında birçok değer esas alındığı için hesaplaması yalnızca bir katsayıya bağlı olarak belirlenemeyebilir ancak yakın değerlerin bulunması mümkündür.

Tedarik edip ne demek?

Araştırıp bulma, sağlama, elde etme.

Himaye edene ne denir?

Himaye eden kişiye de hafîr (hafîrü’l-kavm) denilir.

Devlet himayesi ne demek?

Himaye veya protektora (Fransızca: Protectorat, İngilizce: Protectorate), uluslararası ilişkilerde devletlerin birbirini tek taraflı olarak koruma alması uygulamasına verilen addır.