SIM kart neleri depolar?

SIM kartta hangi bilgiler var?

Üzerinde küçük bir yonga barındıran SIM Kartlarda (subscriber identity module card – abone kimlik modülü) telefon numarası, güvenlik bilgisi, ödeme bilgisi gibi kritik bilgiler bulunur. Bunlar sayesinde operatör telefonu kimin kullandığını bilir.

SIM kartına neler kaydolur?

Her SIM kartının ICCID adı verilen eşsiz bir tanıtıcısı vardır. Bu kod hem kart içinde kayıtlı, hem de kartın üzerinde yazılıdır. SIM kartlar, kişi listeleri, SMS mesajları gibi bazı verileri saklayabilirler. Çoğunun kapasitesi 32KB ile 128KB arasında değişir.

SIM kartı başka telefona takınca ne olur?

Siz sim kartı yeni bir telefona taktığınızda da isimler aynı şekilde rehbere aktarılıyor. Bu işlem hem iOS hem de Android işletim sisteminde “Ayarlar > Rehber/Kişiler > Kişileri Aktar > Telefondan Sim Karta/Sim Karttan Telefona” temel adımları ile yapılıyor.

SIM kart üzerindeki numaralar ne anlama geliyor?

Neredeyse tüm SIM kartların üzerinde doğrudan yazılı bir seri numarası vardır. Bu numarayı, aramanı yanıtlayan kişiye yüksek sesle oku ve kartla ilişkilendirilen numarayı iste. Yeni SIM kartların yapısını anla. Birçok operatör, etkinleştirilinceye kadar SIM karta telefon numarası atamaz.

Sim kart numarası kaç haneli?

Toplamda 8 haneden oluşur ve kullanıcılar tarafından değiştirilememektedir. Fakat PUK kodunun 10 kez yanlış girilmesi durumunda sim kart bloke olur ve ekranda bir uyarı çıkar. Bu uyarı Kart Bloke uyarısıdır.

SIM kartı ne kadar?

Faturalı hat alan bir insan herhangi bir kampanyaya göre fiyatını alır ve fiyat belki de kişiye özel olabilir. 2020 yılında hat fiyatları şu şekildedir: Turkcell: En az 100 TL | En fazla 150 TL. Vodafone: En az 95 TL | En fazla 120 TL. Türk Telekom: En az 95 TL | En fazla 100 TL.

Telefon sim kartını neden algılamaz?

Eğer Android ya da iOS işletim sistemine sahip herhangi bir telefon, sim kart takılı değil diyor ise bu durumun farklı sebepleri olabilir. Bunları şöyle sıralayabiliriz: Sim kart çok eskimiş olabilir. Bazen sim kartlar takıp çıkarma aşamasında yıpranabiliyor.

SIM kart değişikliği nasıl yapılır?

SIM tepsileri için, tepsiyi bir araç veya ataş ile yuvasından çıkar ve ardından telefondan tamamen ayır. Daha sonra SIM kartı tepsiden çıkarabilirsin. SIM kart bataryanın arkasındaysa telefonuna bağlı olarak kartı yuvasından çıkarmak için dışarı doğru kaydırabilir veya ona biraz bastırabilirsin.

SIM kartımı başka telefona takılır mı?

SIM kartın telefonunun GSM şebekelerine bağlanmasına imkan sağlar. SIM kartını farklı bir kilitsiz (operatör kısıtlaması olmayan) telefona taktığında, hattını bu telefonda kullanabilirsin. Benzer şekilde, telefonun kilitsiz ise ona farklı operatörlerin SIM kartlarını takabilirsin.

Başka telefona geçince WhatsApp mesajları silinir mi?

Eski telefon numaranızla ilişkili hesabınızı silmeyi unuttuysanız ve eski telefonunuza erişemiyorsanız eski telefonunuzun yeni sahibi 45 gün sonra yeni bir telefonda WhatsApp‘ı etkinleştirirse söz konusu telefon numarasıyla bağlantılı tüm hesap bilgileriniz silinir.

Sim karttaki numaraları nasıl görebilirim?

SIM kartta kayıtlı kişileri görüntülemek için aşağıdaki adımlara bakın:

  1. Giriş ekranında Kişiler’e dokunun. Şekil.1.
  2. Varsayılan sıralama’ya dokunun. İncir. …
  3. Görüntülemek için Rehber öğesine dokunun. Şek. …
  4. Görüntülemek için CMCC’yi (SIM kart) seçin.

SIM kart numarası nasıl öğrenilir Vodafone?

Bu işin kolay yolu ise aşağıdaki kodu kullanmanızdan geçer; *101# Telefonunuzun tuş takımına bu kodu yazararak arama yaparsanız sim kart numaranızı öğrenirsiniz.

8 haneli PUK kodu nedir?

PUK Kodu, İngilizcede “Kişisel Kilit Açma Kodu” anlamına gelen “Personal Unlock Key” ifadesinin kısaltmasıdır. Bu, cep telefonunun SIM kartıyla ilişkili olan benzersiz bir koddur ve genellikle 8 hanelidir. SIM Kart kilidi oluşturduysan ve kodu 3 kere yanlış girersen PUK koduna ihtiyaç duyacaksın.

Yeni SIM kart kaç TL?

Faturalı hat alan bir insan herhangi bir kampanyaya göre fiyatını alır ve fiyat belki de kişiye özel olabilir. 2020 yılında hat fiyatları şu şekildedir: Turkcell: En az 100 TL | En fazla 150 TL. Vodafone: En az 95 TL | En fazla 120 TL. Türk Telekom: En az 95 TL | En fazla 100 TL.

Turkcell yeni SIM kart ne kadar?

Evet, sim kart değişikliği KDV dahil 37,80 TL’dir. Turkcell 4.5G ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.