Yemek kelimesinin eş anlamı nedir?

Yemek eş anlamı ne demek?

Yemek kelimesinin, en çok kullanılan eşanlamlısı ‘aş’ kelimesidir. Ayrıca yemek yeme, yiyecek, lokma, ısırmakta anlamdaşı olarak karşımıza çıkar.

Yemek kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Yemek kelimesinin de zıt anlamı bulunmamaktadır. Yemek kelimesinin bir anlamı var olduğu gibi bir de eş anlamlısı vardır Yemek kelimesinin eş anlamı ise aş aşındırmak manalarına gelmektedir. Bunun yanı sıra yemek kültürümüzde önemli bir yere sahiptir.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime Eş Anlamlısı Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır.

Şakanın eş anlamlısı nedir?

Birisini güldürmek ve eğlendirmek maksadıyla sarf edilen sözlere şaka denir. Sulu şaka, el şakası gibi birçok türü bulunan şaka, cümle içerisinde latifenin yerine kullanılabilir.

Yemek kelimesinin kökü nedir TDK?

Türkçede yem köküne, -ek eki gelerek türemiş olan yemek kelimesinin anlamı, karın doyurmaktır.

Cümle kelimesinin eş anlamı nedir?

Cümle kelimesi cümle içerisinde herkes anlamında da kullanılabilir. – Cümle kelimesinin eş anlamlısı tümce kelimesidir.

Aç kelimesinin zıt anlamı nedir?

kelimesi, birden fazla anlama sahip olduğundan, birden fazla zıt anlamı bulunmaktadır. Bunlar ise; ört, kapa, kapat ve tok olarak sıralanabilir.

Övmek kelimesinin zıt anlamı nedir?

1. -i Kötülüklerini söylemek, zemmetmek. 2. -i Birinin veya bir şeyin kusurlarını ortaya koymak, hicvetmek, övmek karşıtı. 3. -i Beğenmemek, hoşlanmamak, tiksinmek.

Eş anlamlı kelimeler nedir 3 sınıf?

Yazılışları ve okunuşları farklı olan ancak anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı kelimeler olarak bilinmektedir. Bu kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilir çünkü aynı anlama gelmektedirler. Diğer bir değişle aynı varlığı, nesneyi veya kavramı gösteren sözcükler eş anlamlı kelime olarak bilinir.

Kimse eş anlamlısı nedir?

Kimse kelimesinin eş anlamlıları, şahıs, kişi, insan, nefer kelimeleridir. Kimse Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Kimse kelimesi ile aynı anlama sahip olan kelimeler, şahıs, kişi, nefer ve insan kelimeleridir.

Niçin eş anlamı nedir?

Neden kelimesi ise Türkçe bir kelimedir. Aynı zamanda illet, münasebet, ne, ne için, niçin, niye kelimeleri de neden kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir.

Gülünçün eş anlamı nedir?

TDK üzerinden ele alındığı zaman komik kelimesine karşılık, ‘gülünç’ sözcüğü eş anlamlı olarak denk gelmektedir.

Yemeğin kökü ne?

Eski Türkçe yé- fiilinden +mAk sonekiyle türetilmiştir.

Yemek kök müdür?

Dilimizde, ‘yemek‘ kelimesi en çok kullanılan sözcüklerden bir tanesidir. … Türkçede yem köküne, -ek eki gelerek türemiş olan yemek kelimesinin anlamı, karın doyurmaktır.

Cümle kelimesinin eş anlamlısı nedir Express cevap?

Cümle kelimesinin eş anlamlısını ise “tümce” olarak açıklamıştır.