Deniz yılanı nasıl yazılır?

Su yılanı nasil yazılır?

Bu kelime genellikle Suyılanı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Su yılanı şeklinde olmalıdır.

Baş ucu nasıl yazılır TDK?

başucu ✓ (Doğru kullanım)

Seyir mi edeceğiz nasıl yazılır?

“Seyretmek mi?” yoksa “Seyir etmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Seyir etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Seyretmek şeklinde olmalıdır.

Deniz altı nasıl yazılır?

TDK‘ya Göre Deniz Altı Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Türk Dil Kurumuna göre denizaltı kelimesinin doğru yazılışı birlikte yazılmasıdır. Birlikte yazılma deniz ve altı kelimelerinin birleştirilmesi şeklinde olmaktadır.

Doğum evi nasıl yazılır?

Ev kelimesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: aşevi, bakımevi, basımevi, doğumevi, gözlemevi, huzurevi, kahveevi, konukevi, orduevi, öğretmenevi, polisevi, yayınevi vb.

El Kitabı Nasıl Yazılır?

Bu kelime genellikle Elkitabı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı El kitabı şeklinde olmalıdır.

Başucu ne zaman ayrı yazılır?

Baş ucu kelimesi, “yatılan bir yerin baş gelen yeri ya da yakını” anlamında kullanılmaktadır. Öte yandan başucu şeklindeki bitişik kullanım TDK sözlüğünde; ‘yeryüzünde bir noktada çekülün gösterdiği doğrultunun gökyüzüne doğru olan yönü’ olarak tanımlanıyor. İkisi birbirinden farklı kelimeler.

Baş üstüne nasıl yazılır TDK?

Bu konuda Kelimenin doğru şekilde ele alınışı ve yazılışı, ‘Başüstüne‘ biçiminde bitişik halidir.

Seyri nasıl yazılır TDK?

a. 1. Gidiş, yürüyüş, ilerleyiş: “Yaşayacak fazla zamanları olmayan bazı dâhiler, olgunluklarını hayatın normal seyrinden çok evvel tamamlamış oluyorlar.” -A. H. Çelebi. 2.

2003 de nasıl yazılır?

Tamlamalar

Yanlış Doğru
2000de 2000’de
2001de 2001te 2001’de
2002de 2002te 2002’de
2003‘de 2003de 2003‘te

Yer altı nasıl yazılır TDK?

9. Somut olarak yer belirten alt ve üst sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: deri altı, su altı, toprak altı, yer altı (yüzey); böbrek üstü bezi, tepe üstü (en yüksek nokta) vb. 10.

Yeraltı bitişik mi yazılır ayrı mı?

Yer Altı Kelimesi TDK’ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı ? Yeraltı kelimesi birleşik isim değil tamlamadır. Bu nedenle ayrı yazılması gerekir.

Doğum evi mi Doğumevi mi?

Doğumevi mi?” yoksa “Doğum evi mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Doğum evi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Doğumevi şeklinde olmalıdır.

Ayvacık ilçesi nasıl yazılır?

UYARI: Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.

Kitabı Nasıl Yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Kitab şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kitap şeklinde olmalıdır.