Silivride kaç köy var?

Silivrinin en güzel köyü hangisi?

Masal Köy, Silivri‘de köy atmosferi ve köy kahvaltısı denince akla ilk gelen yerlerden biridir. Silivri‘de Sancaktepe Mahallesi mevkiinde yer alan Masal Köy; doğa ile iç içe olmak, etraftaki hayvanları izlemek, ailece keyifli vakit geçirmek ve lezzetli köy ürünlerinin tadını çıkarmak için idealdir.

Silivri’nin hangi köyleri değerlenecek?

Gayrimenkul almayı düşünen küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa yatırımı yapmayı tercih ediyor.. Diğer taraftan Silivrinin batı yakası olarak bilinen Gümüşyaka ,Çanta ve Değirmenköy bölgeleri ile Silivrinin dogu yakası gibi ana arterlere yakın bölgelerde de 2019 yılında değerlerin artacağı düşünülmektedir.

Kaç tane Silivri var?

Marmara Denizi kıyısında yer alan Silivri‘de, toplamda 7 adet semt bulunmaktadır. Bunlar; Büyükçavuşlu, Çanta, Değirmenköy, Gümüşyaka, Kavaklı, Ortaköy ve Selimpaşa semtleridir. Silivri‘ye bağlı çok sayıda köy de bulunmaktadır.

Silivri önceden nereye bağlıydı?

Silivri, Marmara Bölgesi’nde bulunan İstanbul iline bağlı bir ilçe, İstanbul il merkezinin 69 kilometre batısında, D-100 (eski E-5) kara yolu üzerinde bulunan bir sahil şehri….

Silivri
İlçe
Ülke Türkiye
İl İstanbul
Coğrafi bölge Marmara Bölgesi

Istanbul Silivri Neyi Meşhur?

Silivri büyükbaş hayvancılıkta tanınan merkezlerden biri. Et konusunda ise Trakya’nın önemli yerlerinden. Köftesi ile meşhur Silivri‘de yemek için tavsiyem size Silivri içinde Çardak ile sahil kısmında yer alan Köfteci Osman. Silivri‘nin yoğurdu hakkında söylenen güzel sözler ise tamamen doğru.

Silivri’de Ne Meşhur?

Silivri deyince akla en meşhur şey olan yoğurt gelir, mutlaka denemelisiniz ve bazı yerlerde meyveli türleri de bulunmaktadır. Bir diğer önemli besin kaynağı balıktır. Sahilin hemen her yerinde birçok balık restoranı ve pazarlarında birçok balık çeşidini bulmak mümkündür.

Silivri Çanta yatırım yapılır mı?

Eğer siz de yatırım amacıyla arsa ve tarla arayışındaysanız bizimle iletişime geçip Silivri ve Çanta arsa alım- satımlarıyla ilgili daha fazla bilgi alabilirsiniz. Unutmayın, Çanta arsa yatırımında şansınızı artırmanız ancak güvenilir Silivri ve Çanta çevresini iyi bilen uzmanlarca çalıştığınız taktirde mümkün.

Çatalca değerlenecek mı?

Son 5 yılda sürekli değerlenmeye devam eden Çatalca, bundan sonra daha da yüksek değerlenme yaşayacak bölgelerden biri olarak kabul ediliyor. Diğer bir deyişle 2021 yılında arsa yatırımı yapmak isteyenlerin, öncelikli olarak değerlendirmeye alacağı bölgelerden biri kesinlikle Çatalca olmalı.

Silivride neler var?

Silivri Gezilecek Yerler

  • Silivri Sahili. Silivri Sahili. …
  • Silivri Kalesi. Silivri Kale Parkı …
  • Gümüşyaka Plajı Gümüşyaka Plajı …
  • Silivri Pazarı Semt Pazarı …
  • Sinekli Gölü Sinekli Gölü …
  • Silivri Çarşı Silivri Çarşı …
  • Selimpaşa Liman. Selimpaşa Limanı …
  • Klassis Golf Club. Klassis Golf Club.

Silivri Neyi Meşhur?

Silivri büyükbaş hayvancılıkta tanınan merkezlerden biri. Et konusunda ise Trakya’nın önemli yerlerinden. Köftesi ile meşhur Silivri‘de yemek için tavsiyem size Silivri içinde Çardak ile sahil kısmında yer alan Köfteci Osman. Silivrinin yoğurdu hakkında söylenen güzel sözler ise tamamen doğru.

Silivri ilçesi nereye bağlı?

Silivri ilçesi, kuzeyinde ve doğusunda İstanbul‘un Büyükçekmece ve Çatalca ilçeleriyle birlikte batısında da Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi, Çorlu ve Çerkezköy ilçeleriyle komşudur. Güneyiyle İstanbul‘un Marmara Denizine kıyısı olan ilçelerindendir ve il merkeziyle uzaklığı da yaklaşık 63 kilometredir.

Silivri İstanbul’un hangi yakasındadır?

İstanbulun Avrupa yakasında bulunan ilçenin, güneyinde Marmara Denizi, batısında Tekirdağ’a bağlı Çorlu ve Marmaraereğlisi ilçeleri, doğusunda ve kuzeyinde ise sırasıyla İstanbul‘a bağlı Büyükçekmece ile Çatalca ilçeleri yer alıyor.

Silivriden ne alınır?

Silivri’den Ne Alınır Başta süt, yoğurt ve buna bağlı ürünler alabilirsiniz. Ayçiçeği, ay çekirdeği ve deniz mahsulleri Silivri’den sevdiklerinize ve kendinize alabileceğiniz ürünlerdir.

Silivri nasıl bir yer?

Konum olarak İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Silivri ilçesi, Marmara Denizi kıyısındadır ve şehir merkezine oldukça uzak bir konumdadır. Tekirdağ il sınırında bulunan Silivri, toplamda 8 mahalleden ve 18 köyden oluşmaktadır. İlçenin nüfusunun İstanbul genelindeki payı yaklaşık yüzde birdir.

Silivride Nerede ne yenir?

Silivri’de Nerede Yemek Yenir ?

  • Izgara ve Kebap: Garden Et Lokantası …
  • Pub Mutfağı: Küpeşte. …
  • Deniz Manzaralı Restoran: Çapari Restaurant. …
  • Tatlıya Doymalık: Dilek Pastanesi. …
  • Balık ve Deniz Mahsulleri: Sofram Balık Restaurant. …
  • İşkembe ve Sakatat: Gürem İşkembe. …
  • Waffle Severlere: Coss Waffle.