Silivri yoğurdu nasıl yapılır?

Silivri yoğurdu nasıl mayalanır?

Yoğurt mayasını bir kaseye alın. Üzerine ılınmış sütünüzden 2 yemek kaşığı kadar alıp karıştırın. Ardından sütünüze ilave edip karıştırın. Sıcaklığını koruması ve soğumaması için üzerini örtün ve 7 saat kadar mayalamaya bırakın.

Kandıra yoğurdu nasıl yapılır?

Yöreye özgü Kandıra Yoğurdu manda,inek,koyun sütünün karışımıyla yapılmaktadır.Üçte iki oranında manda sütü ve üçte bir oranında inek sütü karıştırılarak özel şartlarda ve alüminyum kaplarda mayalanarak elde edilen yoğurt,yine aynı kaplarda tüketiciye sunulmaktadır.

Yoğurt mayalamak için süt ne kadar kaynatılmalı?

Derin bir tencereye 5 kilo süt koyulur. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 40 dakika daha kaynatılır. 40 dakikanın sonunda sütün altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.

Manda yoğurdu nasıl elde edilir?

DOĞAL MANDA YOĞURDU YAPILIŞI Sütü kaynatıp soğumaya alın 35-40 cc’ye varınca yoğurt mayasını tuzla karıştırarak sütün içine döküp iyice karıştırın. Ardından kaseye veya tencereye boşaltıp 80 cc fırında ya da bir beze sararak 6 saat bekletip dolaba koyun. 1 saat sonra Doğal manda yoğurdu hazır…

Silivri yoğurdu ne demek?

Silivri yoğurdu, asırlar boyunca yapılan ve özel kaymak tabakası ile dikkatleri cezbeden bir yoğurt özelliğindedir. Klasik yoğurtlara oranla farklı bir yapılış tekniğine sahiptir. … Manda sütü içerdiği besin değeri ve sunduğu yüksek lezzet oranı ile Silivri yoğurdunun popülaritesini arttırmıştır.

Camız sütü ne kadar?

Çiğ Manda Sütü 2 lt – 45,00 TL – Süt ve Süt Ürünleri.

Yoğurdun daha katı olması için ne yapmalı?

Havalandırma işlemini 10 dk boyunca sürdürün. 10 dk sonra tencerenin altını iyice kısıp sütü kendi halinde 20 dk boyunca kaynatın. Bu işlemi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; ocağın ateşini sütün kaynaması durmayacak şekilde kısmaktır. Bu ayrıntı yoğurdun sert olmasını sağlar.

Süt kaynadıktan kaç saat sonra mayalanır?

4- İdeal mayalama süresi 45-50 °C sıcaklıktaki bir ortamda ( fırın vb ) 3,5 – 4 saat bekletmektir. Daha uzun süre mayalanması yoğurtta sulanma ve ekşimeye neden olabilir.

Manda yoğurdu nerenin meşhur?

Zonguldak bölgesinin değerlerinden Çaycuma Manda Yoğurdu, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 08.05.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından menşe adıyla tescil edildi. Devrek Bastonu’ndan sonra, Zonguldak ikinci coğrafi işaret tesciline kavuştu.

Manda sütü normal yoğurtla mayalanır mi?

Sadece inek sütü değil, içerisinde bulunan yağ ve kalsiyum açısından daha zengin olan manda sütü de alınıp ikisi karıştırılıp yoğurt yapılırsa biraz daha katı bir yoğurt elde edilir.

Silivri Yoğurt Festivali Ne zaman?

24 Ağustos 2021, Salı FESTİVALİN KALBİ SİLİVRİ‘DE ATIYOR Silivri Belediyesi 59. Yoğurt Festivali, 28 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 19.30’da yapılacak renkli açılış korteji ile başlıyor. Üç gün sürecek festivalde ünlü sanatçılar Hadise, Koray Avcı ve Turgay Başyayla sahne alacak.

1 litre manda sütü ne kadar?

₺ 84,00 ₺ 75,00 İndirimli!

1 manda kac tl?

Bir mandanın fiyatı, kalitesi ve büyüklüğüne göre 5500 – 7500 lira arasında değişiyor. Manda günde ortalama 6-10 litre arasında süt veriyor.

Taş gibi yoğurt nasıl yapılır?

Sütün üzerine kapakla kapatmayın. Mayaladığınız sütün üzerine bir tahta kaşık ya da süzgeç koyarak bezle sarın. Böylece oluşan buhar sütün üzerinde kalmayacak ve yoğurdunuzun sulanması önlenecek. 6. 4-5 saat boyunca hiç dokunmadan mayalan maya bırakılmalı. 6. 4-5 saat boyunca hiç dokunmadan mayalan maya bırakılmalı.

Yoğurt nasıl sertleşir?

Yoğurt mayalarken ideal süt ısının 40 derece olması gerekir. Aynı zamanda yoğurdun sulanmasını önleyen bir diğer detay da yoğurdun mayası süte katılırken yarım çay kaşığı tuzu mayaya ekleyip öyle süte karıştırın. Az miktarda da olsa tuz yoğurdun sertleşmesine yardımcı olacaktır.