Transpalet fiyatları nedir?

Transpalet neden kaldırmaz?

Transpalet pompasının düzgün şekilde kaldırmamasının en yaygın sebebi hidrolik sistemdeki bir havadır. Hidrolik basınç, krikoyu çalıştırmak için gerekli olduğundan, herhangi bir hava kabarcığı bu basıncı bozabilir ve krikonun kaldırılmasını önleyebilir.

Elektrikli transpaletler kaç para?

Transpalet fiyatları tabi ki marka, fonksiyon ve kaliteye bağlı olarak değişmekle beraber manuel bir transpaletin fiyatı ortalama 1500 TL‘den başlarken, elektrikli transpalet fiyatları 15000 TL‘den başlıyor.

Transpalet alırken nelere dikkat edilmeli?

Transpalet seçimi yaparken yapılacak iş, kullanılacak alan ve güvenlik sistemi gibi bir çok faktör göz önünde bulundurulmalıdır….Tartı Sistemli Transpaletler

  • 2000 kg kapasite.
  • Göstergeli panel (max. …
  • Okuma başlangıcı 1 kg.
  • 40 saat akü çalışma süresi.
  • Minimum 85 mm yüksekliğe sahip paletleri kaldırma.

Transpalet kaç kilo taşır?

Motorlu transpaletler 3 ile 5 ton arası yükleri rahat ve kolaylıkla taşımanıza yardımcı olur. Manuel olan hidrolik transpaletler ise 1000 kg’dan 5000 kg’a kadar yük taşır.

Transpalet neden iner?

TRANSPALETİN TEKERLEKLERİ ÇOK SES ÇIKARIYOR Bir diğer indirmeme sebebi şase sıkışması olabilir. Pompa boştayken hareket etmiyorsa servis görmesi gerekir. Bunlar haricinde piston yamulmuş olabilir. Piston değişimi ile sorun giderilebilir.

Transpalet bakımı nasıl yapılır?

Transpaletinizin ömrünü uzatmak için 6 ipucu

  1. Transpalet yağını kontrol edip ikmal edin. …
  2. Transpaleti düzenli aralıklarla yağlayın. …
  3. 3. Transpalet tekerleklerini koruyun. …
  4. 4. Zincirin düzgün yerleştirildiğini düzenli aralıklarla kontrol edin.

Elektrikli transpalet için ehliyet gerekiyor mu?

Yeni çıkan İş Sağlığı ve Kanun kapsamında Elektrikli Transpalet Kullanıcıları Elektrikli Trans Palet Kursu’na kayıt olup Elektrikli Transpalet Tipi İş Makinesi Operatörlük Belgesi almak zorundadır.

Elektrikli transpalet nedir?

Transpaletler, akülü motor yardımıyla ya da insan gücü ile çalışan iş makinesi çeşitlerinden olarak yer almaktadır. Genel olarak depo, fabrika, atölye ya da hangar gibi büyük alanlarda paletli olarak bulunan yüklerin taşınmasında transpaletler kullanılmaktadır.

Transpalet itilir mi çekilir mi?

Transpalet için de özelleştirilmiş ya da niteliklendirilmiş kriko benzetmesini yapabiliriz. İtilerek değil çekilerek kullanılır. Üzerinde ani yük varken, hızlı dönüşlerden kaçınmak gerekir çünkü yükler devrilebilir.

Transpalete hangi yağ kullanılır?

Transpalet için hidrolik yağın kullanılması önerilir. Yağın 40°C’de 30cSt viskozitesi ve 0,4 litrelik toplam hacmi (ISO VG32) vardır. Diğer yağların kullanılması halinde, transpaletin şişirilmesi zor olabilir. Çünkü yağ muhtemelen çok kalın olacaktır.

Transpalette hangi yağ kullanılır?

Transpalet için hidrolik yağın kullanılması önerilir. Yağın 40°C’de 30cSt viskozitesi ve 0,4 litrelik toplam hacmi (ISO VG32) vardır. Diğer yağların kullanılması halinde, transpaletin şişirilmesi zor olabilir. Çünkü yağ muhtemelen çok kalın olacaktır.

Transpalet parçaları nelerdir?

Tekerlekli düz bir taban, çatal şeklinde tasarlanmış taşıma uçları ve hidrolik pompa ana parçalarından oluşan transpaletlerin kullanımı oldukça kolaydır. Transpaletin iki adet çatalı, üzerinde yük bulunan palete bağlanır.

Transpalet kullanmak zor mu?

Transpalet kullanımı kolaydır ancak herkes transpalet kullanamaz. Bunun için mutlaka sertifikalı bir operatör desteği gereklidir. Forklift operatörü ehliyetine sahip kişiler tarafından kullanılabilir.

Transpalete ne yağı konur?

Transpaletlerde 37 ya da 46 numara hidrolik yağı kullanılır.

Elektrikli transpalet ehliyeti hangi sınıf?

Elektrikli Trans Palet sınavında başarılı olan kursiyerler, Elektrikli Trans Palet Operatörlük Belgesi alırlar. Elektrikli Trans Palet Operatörlük Belgesini isteyenler G Sınıfı Sürücü Belgesi alabilirler Elektrikli Trans Palet Operatörlük Belgesini Elektrikli Trans Palet Ehliyetine çevirebilirler.