Sol kaburga altında ağrı hangi doktora gidilir?

Sol kaburga altında ağrı Hangi bölüm?

Kaburga ağrıları için dahiliye, kaburga kırıkları için göğüs cerrahisi polikliniklerine başvuruda bulunulabilir.

Sol kaburgamın altı ağrıyor neden acaba?

Ancak sol kaburga altındaki ağrılar genellikle kalın bağırsaktaki gaz sıkışmasından dolayı yaşanmaktadır. Yine de çok ağrı olduğunda doktora gitmekte fayda vardır. Sol kaburga altındaki ağrı bazen akciğer, dalak, mide veya böbrek rahatsızlıklarının habercisi olabilir.

Sol koltuk altı kaburga ağrısı neden olur?

Fakat sol kaburga altında hissedilen ağrılar çoğu zaman kalın bağırsaktaki gaz sıkışması nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Sol kaburga altında kendisini gösteren ağrı kimi zaman akciğer, dalak, mide ve ya böbrek hastalıklarının da habercisi olabilmektedir. Sol kaburgada hissedilen birçok ağrı olabilmektedir.

Kaburga altında ağrı neyin belirtisidir?

Bu nedenler; kas spazmı, kaburgada olan kırıklar, göğüste yaralanmalar, akciğer iltihabı olması, kemik hastalıkları, kaburgadaki kıkırdaklarda oluşan şişlik ya da iltihaplanmalar olarak sıralanabilir. Göğüs bölgesine alınan darbeler sonucunda da meydana gelebilir.

Sol göğüs altinda batma hangi doktora gidilmeli?

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.

Sol taraf göğüs kafesi altında hangi organ var?

Dalak, karnın sol üst tarafında ve kaburgaların altında yumruk büyüklüğünde bir organdır. Dalak, enfeksiyonla savaşan ve vücut sıvılarını dengede tutan lenfatik sistemin bir parçasıdır. Mikroplarla savaşan beyaz kan hücrelerini içerir.

Sol bosluk ağrısı neyin belirtisi?

Karın sol üst bölümünde olan ağrılarının sebebi dalak, pankreas, ve karın şah damarının (aorta) hastalıkları olabilir. Göbeğin üst bölümünde olan ağrılarda yemek borusu, mide ve on iki parmak barsağının, gastrit, ülser ve reflü gibi hastalıkları akla gelmelidir.

Sol tarafta kalbin altında hangi organ var?

DALAK NEDİR? Dalak, karnın sol üst tarafında ve kaburgaların altında yumruk büyüklüğünde bir organdır. Dalak, enfeksiyonla savaşan ve vücut sıvılarını dengede tutan lenfatik sistemin bir parçasıdır.

Göğüs kafesi altinda ağrısı neden olur?

Bununla birlikte göğüs ağrısı şikâyeti varlığında öncelikle mutlaka kalp sorunları ekarte edilmelidir. Göğüs ağrısının diğer nedenleri arasında akciğer sorunları, hazımsızlık, reflü, kas gerginliği, göğüs kemiğine yakın kaburga eklemlerinde iltihaplanma sayılabilir. Birçok farklı problem göğüs ağrısına neden olabilir.

Sağ kaburga altında batma neden olur?

Karaciğer, ciddi düzeyde zarar görmezse sorun da yaratmayan bir organdır. Ağrı ileten sinir uçları bulunmadığından, karaciğer hastalarında ağrı da pek olmaz. Nadiren iltihap, apse veya sıvı birikimi nedeniyle birdenbire büyüdüğünde sağ kaburga yayı altında “gerilme ağrıları” yaşanabilir.

Sağ kaburga kemiğinin altında ne var?

Vücudun sol tarafında kaburgalara yakın bölgelerde kalp, akciğer, dalak, pankreas, mide ve böbrek gibi organlar yer alırken sağ tarafta karaciğer bulunur.

Göğüste igne batmasi gibi ağrı hangi doktora gidilir?

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.

Göğüs altı ağrısı için hangi bölüme gidilir?

GÖĞÜS AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜM/DOKTORA GİDİLİR? Göğüs ağrısında göğüs hastalıkları bölümüne başvurmanız gerekmektedir. Eğer işinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, kalpdamar cerrahisine başvurması gerekecektir.

Sol göğsün altında bıçak saplanır gibi ağrı neden olur?

Eğer göğüs bölgenizde bıçak saplanır gibi bir ağrı hissediliyorsa muhtemel olarak kas ağrısıdır. Derin nefes aldığınızda veya duruş pozisyonunuzu değiştirdiğinizde ağrı seviyenizde artış varsa kas ağrısı olma ihtimali yüksektir. Yine bir uzman kontrolünde doğru teşhis sağlanarak uygun tedavi sağlanacaktır.

Sol karın boşluğundaki ağrı neden olur?

Karın sol alt bölümünde olan ağrılarda, kalın bağırsak iltihapları, yumurtalık sorunları, karın şah damarının hastalıkları, idrar sorunları, dış gebelik sorunu ve apandisit problemi olabilir.