Su sayacı içindeki buhar nasıl gecer?

Su sayacının bozuk olduğunu nasıl anlarız?

Su sayacının bozuk olduğunu anlamanın en kolay yolu sayacın normalden daha fazla dönmesidir. Sayacın bozuk olup olmadığını anlamak veya su kaçağı olup olmadığını anlamak için; dış tesisatın vanalarını kapatınız, eğer vanaları kapattığınız halde halen sayaç dönüyorsa kesin olarak su sayacınız bozulmuş demektir.

Su saati bozulursa ne olur?

Su sayacının arızalanması, okunamaması ,patlaması veya 10 yıllık periyodik muayene süresinin dolmasından dolayı sayaç değişim işlemi gerçekleşir. Abone İşleri Dairesi bürolarına veya 185’i arayıp başvuru yapılır. Sayaç değişimi iş emri hazırlanır.

Su sayacı nasıl açılır?

Aslında temel prensip sağ tarafa yani saat yönünde kapanmasıdır. Su vanasını açmak için de saat yönünün tersine yani sola çevrilir.

Su sayacı nasıl çalışır?

Geçen suyun miktarının ölçülebilmesi için önce su pervaneyi çevirir. Geçen suyun miktarı ile pervanedeki dönüş sayısı arasında doğru bir orantı vardır. Pervanedeki hareket dişli mekanizmaya iletilir. Sayaçlar, harcanan su durumuna göre çeşitli çap ve biçimlerde yapılır.

Su sayacı nasil Bozulur?

Su sayacının içindeki parça aşırı yüksek basınçta zarar görebilir ya da demir tesisatlar da borudan kopan parçacıklar su saatinin mekanizmasına zarar verebilir. Su kaçağı var ise su sayacı su tüketimi olmadığı halde anormal bir şekilde döner.

Iski su sayacı bozuksa ne yapılmalı?

Abonelerimiz, su sayaçları bozulduğunda, patladığında, sayaç numaratörlerinin çalışmaması durumunda, buharlı olduğunda, camının kırık yada mührü koptuğunda 185 Çağrı Merkezine veya www.maraskaski.gov.tr web sitemizde bulunan arıza ihbar bölümünden bildirmeleri gerekmektedir.

Su saatindeki kilit nasıl açılır?

Su Kilidi‘ni açma Saat kadranınız veya bir uygulama görünür durumdayken ekranın altına dokunup basılı tutun. Denetim Merkezi’nin görünmesini bekleyin, ardından yukarı kaydırın. Denetim Merkezi’ni herhangi bir ekrandan açabilirsiniz. Su Kilidi düğmesine dokunun.

Su Sayacini kim degistirir?

Abone tesisatlarına takılı olan mevcut su sayaçları; çalışmama, patlak olma, periyodik muayene yapılmama (10 yılda bir muayene edilip damgalanmama), standart dışı olma, yüksek tüketime itiraz edilme gibi nedenlere bağlı olarak İdare tarafından değiştirilmektedir.

Musluk suyu ne tarafa açılır?

Su saatinin önünde, daireye giriş vanası olarak bilinen su vanası sağ tarafa sıkılarak kapatılır. Saat yönünde çevrilerek vana kapatılır. Sol tarafa yani saat yönünün tersine çevrildiğindeyse açılır.

Akıllı su sayacı nasıl çalışır?

Akıllı kart sayaca yaklaştırılıp butona basıldığı anda karta yüklenmiş olan bu krediler sayaca aktarılmıl olur. Buna istinaden LCD ekranda “YÜKLENEN” mesajı ile miktarı görüntülenir. Su sayacı yüklenmiş olan kredinin bitmesi durumunda vanasını kapatır.

Kartlı su sayacı arızası nasıl anlaşılır?

Sayacın mekanik kısmında veya elektronik hafızasında hata olduğunda çıkar….Abonenin kredi durumunu gösterir.

  1. çizgi var ise : Abone kartında acil kredisi bulunmaktadır.
  2. çizgi var ise : Abone kartında yedek kredi bulunmaktadır.
  3. çizgi var ise : Sayaçtaki kredi miktarı kritik seviyenin altına düşmüştür.

Sayaç bozuksa ne olur?

Doğalgaz sayacının ölçüm yapmaması Sayacınız tüketimi olduğundan fazla ölçmüş ise doğalgaz dağıtım şirketinden para iadesi alabilirsiniz. Aynı şekilde eksik tüketim ölçüldüğünde ise size yönetmeliklerle belirlenen usuller doğrultusunda ödenmek üzere borç çıkarılabilir.

Akıllı su Sayacı nasıl açılır?

Abone kartını sayacın ön kısmındaki cep bölümüne koyar ve sayaç ekranında bulunan büyük butona basılır. Butona basıldıktan sonra sayaç ekranında kredi yüklendi mesaji çıkar ve sayaç vanasını açar.

Doğalgaz sayaç kilidi nasıl açılır?

Doğalgaz saatine mühür takılmasındaki tek sebep gazın kesilmesidir. Gaz da ancak doğalgaz faturası ödenmediğinde veya gecikmeye uğradığında kesilir. Bu gibi durumlarda mühürü açmamak gerekir. Ne kullanıcı olarak siz açmaya kalkın ne de başkasına açtırın.

Su sayacı neden değişir?

Abonelerin su sayaçları ekonomik ömrünü doldurduğunda (üretim tarihi itibarı ile 10 yıl ve üzerindeki sayaçlar) camı kırık, mührü kopuk ise mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Sayaç değişimi Kurum elemanları tarafından yapılıyor.