Su sayaç bedelini kim öder?

Su saatini kim alır?

Sökülen su sayaçlarının kontrol ve muayene işlemleri, TİSKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı Sayaç İşleri Şube Müdürlüğü Sayaç Atölyesinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü nezaretinde yapılmaktadır.

Su sayacı kim takar?

Bu durumda, sökme-takma bedeli ve ilave olarak sayaç bedeli ilk su faturasına yansıtılır. Sayaçlar SASKİ personeli tarafından yerine takılır.

Su sayacı değişim ücreti ne kadar?

Aynı yıl içerisinde arızalı veya şikayetli sayaçların 2. kez değiştirilmesi halinde ücret alınmaz. Su sayacının arızalanması, okunamaması ,patlaması veya 10 yıllık periyodik muayene süresinin dolmasından dolayı sayaç değişim ücreti olarak 20,00 TL alınır.

Su sayacı çalındı ne yapmalıyım?

Kamil Kılıç, ”Abonelerimiz gelen kişilerden herhangi bir işlem yapmadan önce mutlaka görevli kartlarını göstermelerini istesin. Şüphelendikleri bir durum olursa da ALO 155 Polis imdat ile Alo 185 numaralı telefonlara bildirsinler” dedi.

Eski abonenin su borcunu kim öder?

Genel anlamda eski kiracıya ait elektrik su doğalgaz aboneliklerindeki kalan borçlar, borçluya tebliğ edilir. Eski kiracı bu borcunu ödemez ise, yeni kiracı ödemek zorunda bırakılır.

Su sayacı nasıl alınır?

1. Abone İşleri Daire Başkanlığının ilgili Şube Müdürlüğüne başvurulur. 2. Sistemden çıktısı alınan basılı dilekçe aboneye imzalatılır. 3. Abonelik için başvurulan adrese keşif yapılarak tesisatın uygunluğunun kontrolü yapılır ve tahmini keşif bedeli hesaplanır.

Su abone numarası kime ait?

Faturanızın üzerinde bulunan “MUKAVELE NO” sizin İSKİ abone numaranızdır. Rakamlardan oluşan ilk 8 hane İSKİ abone numaranızı oluşturur. Aşağıda bulunan örnek İSKİ su faturasının abone Numarası 12345678’dir. “-“ sonra gelen rakamın bir önemi yoktur.

Abonesiz su kullanımı cezası nedir?

Madde 11- (1) Abone olmadan şebekeden sayaçsız düz boru takarak su kullananlar için ölçümleme veya kurulan komisyonca tahakkuk ettirilen su sarfiyatı için bulunduğu ilçe tarifesi dikkate alınarak bağlı olduğu tarife türünün en üst kademesinin % 100 fazlası kadar cezalı uygulanır.

IZSU sayaç değiştirme ücreti ne kadar?

İZSU sayaç değiştirme hizmeti ücreti, 196.50 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyat, İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı bulunan ve faturalarını İZSU‘nun kestiği tüm yerler için geçerli tutulmuştur. İZSU sayaç değiştirme ücreti 2021 yılında güncellenmeyerek aynı kalmıştır.

Su sayaçları kaç yılda bir değişir?

Ölçüler ve Ayar Yasası ile Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği’ne göre , Tüketicilerin (abonelerin) konutlarında ya da işyerlerinde kullandıkları su , elektrik, doğal gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin 10 yılda bir yapılması gerekmektedir.

Su saati fiyatları ne kadar?

  • ECA TERMOSTATİK VANA130,87 TL10 satıcı, en ucuz 125 TL.
  • Klepsan Su Sayacı Su Saati195,37 TL6 satıcı, en ucuz 195 TL.
  • E.C.A. 602120641 RV3 Köşe Radyatör Vanası54,56 TL58 satıcı, en ucuz 54 TL.
  • Fraenkische 16×2 Pex-a Oksijen Bariyerli Yerden Isıtma Borusu 600mt8.005,17 TL4 satıcı, en ucuz 8.005 TL.

Su borcu Odenmeden yeni abone olabilir mi?

Kullanıcıların ödemediği abonelik borçları, yeni maliki bağlamıyor. Ancak kimi zaman eski malikin borcundan dolayı yeni malike abonelik açtırılmıyor. Bu gibi durumlarda yeni abonelik tesisi için başvurulduğunun ancak eski abonenin borcu yüzünden yeni sözleşme imzalanmayacağının yanıtı yazılı olarak talep ediliyor.

Elektrik borcu Odenmeden yeni abone olabilir mi?

Kural olarak abonelik sözleşmesi kimin adına ise elektrik tüketim bedellerinden o şahıs sorumludur. Yeni abonelik talep edenden eski abonenin borçları talep edilemez.

Su saatini üzerine almak kaç para?

Aşağıda yer alan evraklar ile yaptığınız başvuru sonrasında sizden belli bir tutarı ödemeniz istenir. Bu tutar genellikle aylık su faturalarınıza yansıtılarak ödenir. Su aboneliği başvuru ücreti 2021 yılı için 196,50 TL olarak belirlenmiştir.

Su aboneliği için gerekli evraklar nelerdir?

Su Aboneliği Nasıl Alınır?

  • Nüfus cüzdanı
  • Mülkiyeti belirten belge (kira kontratı, tapu kaydı, lojman tahsis belgesi vb.)
  • Sayaca ait eski bir fatura veya sayaç seri numarası
  • Sayacın güncel işareti.
  • Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi.

27 May 2021