Antep şivesinde rafık ne demek?

Rafık ın anlamı ne?

Rafık kelimesi dost,arkadaş demektir. Refik kelimesinden gelir.Peygamber efendimizin son nefesinde kullandığı kelime de budur.

Gaziantep yorum ne demek?

Yorum”; Dostluğun teklifsiz, kefilsiz halidir. Ana sütüm kadar arı sili bu sözcük. Yoorum sözün başında; hürmet, sonunda tasdik mührü gibidir.

Rafık kime denir?

(Osmanlı Dönemi) (A) Ortak, arkadaş, eş, yardımcı, yoldaş.

Tiskiyit ne demek?

güney doğu anadoluda kullanılan, işe yaramaz, dikkate alınmaya değmez anlamındaki kelime.

Rafık hangi dil?

Refik, Arapça dilinden Türkçe’mize geçmiştir.

Antepli olmak ne demek?

Hafta sonlarının en büyük sosyalleşme organizasyonu “gelinçi”ye gider. Gelinçi’nin Türkçe karşılığı düğün törenidir. Yoldan geçerken hiç tanımadığın bir düğüne rastladığında bile, o insanlarla kol kola girip ‘haley seker’, ‘yah çeker’, ‘zılgıt çalar’sın. İşte böyle bir şeydir Antepli olmak.

Gaziantepliler nasıl konuşur?

GAZİANTEP AĞZI VE ARAPÇA: Halkı tamamı ile Türk olan ve incelenebilen en eski asırlardan beri daima Türkçe konuşmuş olduğu görülen Gaziantep‘te ve çevresinde Arapça konuşan bir tek yerliye rastlanmaz. Konuşmak şöyle dursun, Arapça öğrenmiş olan da yok denecek kadar azdır.

Yorum Yap ne demek?

Yorum yapmak, herhangi bir kişinin belirli bir konuda değerlendirme yapması anlamındadır. Bir konu veya bir durumu kendi fikrini belirterek belirtmesi, yorum yapmak anlamındadır.

Haşmetli ne demek argo?

Haşem, bir kişinin saygı uyandıran yönleri, büyüklüğünü gösteren özellikleri anlamına gelirken haşmet de yücelik ve debdebe demektir. Görünüşü, konuşmaları ve davranışlarıyla insanların takdirini kazanmış olan kişilere ise haşmetli denir.

Anteplilere ne denir?

Paklava demek Antepli demektir.

Gaziantep Kürt var mı?

Gaziantep ilimizde Türkler, Kürtler, Araplar ve Çerkeslerin yerleşimleri vardır. Nüfusun ana gövdesini ise Türkler ve Kürtler oluşturur. Hatay ve Urfa kadar olmasa da Gaziantep ilimizde de yerli Arap yerleşimleri vardır. … Bu sebeple Gaziantep‘te ciddi bir Alevi nüfusu yaşamaktadır.

Ayıntap ne demek?

Ayın: pınar, kaynak ve suyun gözü anlamındadır. Tap ise: parlak ve güzel anlamındadır. Bundan dolayı ayıntap güzel pınar ve güzel kaynak manasına gelmektedir. Yine Tap: güç ve takat anlamına da gelmektedir.

Antepliler patlıcana ne der?

Pek çok yöresel ağızda patlıcana balcan denilmesine halk olarak aşinayızdır.

Kepeğin kesilsin ne demek?

Kepeği kesilesice. (Bu dünyadan kısmetin kesilsin) Bedduan başına uğraya. (İstediğin kötü şey başına gelsin)

Yorumda bulunmak ne demek?

Bir konu veya bir durumu kendi fikrini belirterek belirtmesi, yorum yapmak anlamındadır.