Ünal Üstel ne bakanı?

Ünal Üstel hangi partiden?

1991, 2003 ve 2009 yıllarında KKTC Cumhuriyet Meclisi’ne Ulusal Birlik Partisi’nden Girne milletvekili olarak seçildi. 2003 yılında meclis başkan yardımcılığı yaptı.

Ünal Üstel kaç yaşında?

67 yaşında (4 Ocak 1955)Ünal Üstel / Yaş

Ali Pilli Ne doktoru?

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İç Hastalıkları dalındaki uzmanlık eğitimini tamamladı.

Dr Ünal Üstel kimdir?

Ünal Üstel 1955 yılında KKTC’nin Yeşilova, Baf kentinde dünyaya geldi. Sağlıkçı ve siyasetçi Üstel, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. 1991, 2003 ve 2009 yıllarında KKTC Cumhuriyet Meclisi’ne Ulusal Birlik Partisi’nden Girne milletvekili olarak seçildi.

Bertan Zaroğlu seçildi mi?

Sandalyelerdeki değişiklikler. Ersin Tatar, 23 Ekim 2020 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanı oldu. Bertan Zaroğlu 6 Temmuz 2021’de YDP’den istifa etti ve bağımsız milletvekili oldu.

Zorlu Töre hangi partiden?

2009 yılında yapılan genel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi’nden milletvekili seçildi. 2010-2011 yılları arasında Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü. Hükümetin ve parti yöneticilerinin demokratik olmaması nedeni başlayan Sekizler hareketi olarak bilinen UBP’li sekiz milletvekilinden biriydi.

Ali Pilli kaç yaşında?

67 yaşında (1955)Ali Pilli / Yaş

Zorlu Töre kaç yaşında?

66 yaşında (1956)Zorlu Töre / Yaş

Ali Pilli hangi partili?

Ulusal Birlik PartisiAli Pilli / PartisiUlusal Birlik Partisi, genel başkanı Faiz Sucuoğlu olan, 11 Ekim 1975 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından kurulan siyasi partidir. Partinin merkezi Lefkoşa’dadır. Parti, kuruluşundan 2003 seçimlerine kadar 1994-1996 yılları dışında iktidardaydı. Vikipedi

Bertan Zaroğlu hangi partiden?

Bertan Zaroğlu 6 Temmuz 2021’de YDP’den istifa etti ve bağımsız milletvekili oldu. Milletin Partisi isimli bir parti kursa da bağımsız milletvekilliği devam etti.

Bertan Zaroğlu kaç yaşında?

40 yaşında (1982)Bertan Zaroğlu / Yaş

Lefkoşa kime ait?

Lefkoşa (Yunanca: Λευκωσία (Lefkosia), İngilizce: Nicosia), Kıbrıs adasının ortasında yer alan, Kıbrıs Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti. Kıbrıs’ın en kalabalık kenti ve en önemli kültür, sanayi, ticaret ve ulaşım merkezidir.

UBP kaç milletvekili?

Cumhuriyet Meclisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yasama organı olan parlamentosudur. Halkın seçtiği 50 milletvekilinden oluşan meclise partilerin milletvekili sokabilmeleri için %5’lik barajı geçmeleri gerekmektedir.

KKTC Bakanlar kimlerdir?

  • Başbakan: DR. FAİZ SUCUOĞLU.
  • Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı: FİKRİ ATAOĞLU.
  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: ERHAN ARIKLI.
  • Ekonomi ve Enerji Bakanı: KUTLU EVREN.
  • Maliye Bakanı: SUNAT ATUN.
  • İçişleri Bakanı: ÜNAL ÜSTEL.
  • Dışişleri Bakanı: HASAN TAÇOY.
  • Milli Eğitim Bakanı: NAZIM ÇAVUŞUĞLU.

KKTC kaç milletvekili var?

Cumhuriyet Meclisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yasama organı olan parlamentosudur. Halkın seçtiği 50 milletvekilinden oluşan meclise partilerin milletvekili sokabilmeleri için %5’lik barajı geçmeleri gerekmektedir.