Tahirova koyunu nasıl elde edilir?

Tahirova koyunu hangi ırkların Melezidir?

TAHİROVA KOYUNU Kıvırcık koyundan Doğu Friz ırkı ile melezlenmesiyle geliştirilen bir tiptir.

Tahirova nereye bağlı?

Günümüzde Çanakkale İlinde var olan Tahirova melezleri onların dölleridir. Tahirova tipi ve melezler yerli koyunların ıslahında ve yeni koyun tiplerini (Türkgeldi Koyunu, Sönmez Koyunu ) elde etmek için kullanılmıştır. Güney Marmara, Trakya ve Ege Bölgesi’nde başarıyla yetiştirilmektedir.

En iyi koyun cinsi hangisi?

Seçkin koyun ırklarının yetiştirilmesine dikkat edilmektedir. Bu şekilde daha yüksek özellikte ve bol yün verebilen koyun cinsleri elde edilmektedir. İngiliz, (Merinos) veya Karakul (Astragan) cinsi olan koyunlar bakımından dünyanın en kıymetli ırklarıdır.

Bafra koyunu nasıl olur?

Bafra koyunu yüksek döl ve süt verimine sahip olup et kalitesi oldukça iyidir. Vücutları beyaz yapağı ile örtülüdür. Ağız, göz etrafı ve kulaklarda siyahlıklara rastlanır. Baş, karın altı ve bacaklar genellikle çıplaktır.

Pırıt koyunu nedir?

Pırıt koyunun Isparta’nın yerli genotipi olduğunu belirten Prof. Kaşıkçı, aslında bölgenin yerli ırkının dağlıç olduğunu ancak saha çalışmalarında bu genotipi keşfettiklerini söyledi. Kaşıkçı, “Bir baktık ki bu yüzde 90 oranında Isparta bölgesinde yaygınlaşmış bu ırk üzerinde çalışıyoruz” dedi.

F3 melezi nedir?

F3 bireylerde homolog kromozomlardaki genlerin farklı ırklardan gelme olasılığı %50 dir. F3 melez döllerin anaları F2 melez dişi bireylerdir. F2 melez bireylerin F1’lerin gösterdikleri heterosisin yarısını göstermeleri beklenir.

Tahirova kimdir?

Tahirova adıyla anılan koyun ırkı; uzun yıllar önce Almanya’dan getirilen Alam Süt Koyunu olarak bilinen Ost Friz Koyununun, yerli ırktan Kıvırcık Koyunu ile melezlenmesi yoluyla elde ediliyor. Tahirova %75 Ost Friz ve %25 Kıvırcık kan derecesine sahip bir ırk.

Tahirova Tarım işletmesi nerede?

Tahirova Tarım İşletmesi, işletme binalarının hemen kuzeyinden geçen Biga-Bandırma-Bursa karayolu ile ulaşımını sağlanmakta, en yakın liman olan Bandırma Limanı’na 43 km mesafede bulunmaktadır.

Kasaplık kuzu için hangi ırk?

Kasaplık kuzu üretiminde kullanılan bir ırkımız da Ramboye (Rambouillet) olarak bilinen Fransız ırkı ile Dağlıç Koyun ırkımızdan elde edilen Ramlıç ‘tır. Ramlıç Koyunu %65-70 Ramboye, %30-35 Dağlıç genotipi taşır. Kuzuların doğum ağırlığı 4-4.5 kg civarındadır. 4 ayda 30 kg canlı ağırlığa ulaşırlar.

Hangi cins koyun yetiştirilmeli?

Hanyeri Koyunculuk olarak bu hedef doğrultusunda Alman Karabaş, Dorper, İle de France, Lacaune, Macar Merinos, Merinolandschaf ve Suffolk gibi üst seviye genetik özelliklere sahip koyun ırklarını Türk üreticilerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bafra koyunu yılda kaç kuzu verir?

Bir karayaka koyun ırkından 2 yılda 2 kuzu alınabilirken proje kapsamında aldığımız Bafra tipi koyundan 2 yılda 6 adet kuzu alınabilmektedir.

Bafra koyunu nerelerde yetişir?

Anavatanı Türkiye’dir. Amasya İlinde bulunan Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğünde damızlık olarak yetiştirilen Bafra koyunu, Sakız X Karayaka koyunlarının melezlenmesi ile elde edilmiştir. Genetik yapısı: %75 Sakız ,%25 Karayaka ırklarından oluşmaktadır.

Pirlak koyunu nerede bulunur?

Kütahya, Afyon, Uşak, Manisa, Isparta ve Burdur illerinde yetiştirilmektedir.

Sönmez koyunu nerede bulunur?

Sönmez koyunu Marmara bölgesi (Trakya dahil) İç ege , İç Anadolu bölgesi , Batı Karadeniz Orta Karadeniz Dogu karadeniz bölgelerine kolay adapte olabilen bir ırktır .

Test melezi nedir?

Test Melezi : Bir bireyin homozigot resesiv bireyle çaprazlanması.