Yedisu nasıl bir yer?

Yedisu Alevi mi?

Alevi-Sünni karışık köyler ise; Duranlar ve Eşme’dir. … Yayladere, Kiğı, Yedisu ilçelerinde Kürt Alevileri çoğunluktadır.

Yedisu ilçesi nereye bağlı?

Yedisu, Bingöl iline bağlı bir ilçedir.

Yedisu ne zaman ilçe oldu?

Yedisu ismini ise 1970 yılında YSE Müdürlüğünce Yedisu Merkezinde yaptırılan ve “7 musluk” ihtiva eden çeşmeden alarak bu tarihte isim değişikliği yapılmıştır. Yedisu; 20 Mayıs 1990 tarih ve 20523 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3644 Sayılı Kanunla Kiğı İlçesinden ayrılarak Bingöl İli’nin 7. İlçesi olmuştur.

Yedisu vadisi nerede?

Yedisu ilçe merkezi peri suyu vadisinin en geniş yerinde kurulmuş olup, ilçeye bağlı köyler bu vadinin içinde yer almaktadır coğrafi yönden ilginç bir konuma sahiptir. Bingöl ilinin kuzeyinde Erzurum, Erzincan, Tunceli il sınırlarının kesiştiği noktada yer almaktadır.

Bingöl Kürt mü Alevi mi?

Bingöl‘de Köy sayıları Bakımından Aleviler çoğunlukta diyebiliriz. Bingöl Alevilerinin Tamamı Kürt kökenlidir.

Aleviler neden?

Kısaca söylemek gerekirse, Hz. Muhammed’in ölümünden sonra, Ali’nin halife olmasını isteyen, onu imam olarak kabul eden, daha sonra ise Şii-Batıni inançlara bağlananların tümüne Alevi denir.

Yedisu ve goynuk nerede?

Yedisu, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Bingöl ilinin yaklaşık 3.000 nüfuslu bir ilçesidir. Yedisu, Bingöl’ün ilçelerinden güneyde Kiğı ve Adaklı, güneydoğuda Karlıova ilçeleriyle birlikte kuzeydoğuda Erzurum’un Çat, kuzeyde Erzincan’ın Tercan, batıda da Tunceli’nin Pülümür ilçeleriyle komşudur.

Bingöl kaç tane ilçesi var?

04 Şubat 2022 TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 8 İlçe, 11 belediye, bu belediyelerde 68 mahalle ve ayrıca 320 köy vardır.

Yedisu nüfusu ne kadar?

Yedisu nüfusu 2021 yılına göre 2.852. Bu nüfus, 1.562 erkek ve 1.290 kadından oluşmaktadır.

Peri suyu kaynağı nerede?

Peri Çayı ya da Peri Suyu Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir akarsudur. Kaynağını Erzurum’dan alan Peri Suyu aynı zamanda Fırat Nehri’nin en önemli kollarından biridir. Peri Çayı; Bingöl, Tunceli ve Elazığ arasında kıvrımlanarak bazı bölgelerde bu şehirlerin vilayet sınırlarını teşkil eder.

Yedisu nüfusu kaç?

Yedisu nüfusu 2021 yılına göre 2.852. Bu nüfus, 1.562 erkek ve 1.290 kadından oluşmaktadır.

Bingölde Alevi var mı?

Bingöl‘de Köy sayıları Bakımından Aleviler çoğunlukta diyebiliriz. Bingöl Alevilerinin Tamamı Kürt kökenlidir.

Bingöl Zazaları Alevi mi?

Alevi Zazalar daha çok Tunceli (tüm ilçeler, Çemişgezek’te az bulunur), Sivas (Zara, İmranlı, Kangal, Divriği), Tokat (Almus, Zile), Erzincan (Merkez, Kemah, Çayırlı, Üzümlü, Tercan), Muş (Varto), Bingöl (Yayladere, Bingöl Merkez, Adaklı, Kiğı, Yedisu), Erzurum (Hınıs, Tekman, Çat, Aşkale), Gümüşhane (Şiran), Malatya ( …

Aleviler tam olarak neye inanır?

Dinî törenler ve günler. Aleviler, Muhammed’in son peygamber olduğuna, Ali bin Ebu Talib’in ise veliliğine (ya da imamlığına) inanırlar. Aleviler, ibadetlerini cemevinde yaparlar. Günlük ibadetleri Sabah, Akşam ve Gece Gülbeng’idir.

Alevi Allaha inanır mı?

Alevîler de Allah‘ı anmanın, O’na ibadet etmenin bir yolu olarak cem erkânını uygularlar ve bu da kimseyi ilgilendirmez.