Kamu Gözetim Kurumu Başkanı Kimdir?

Rafet Dilmen Kimdir?

1968 yılında Çorum-Alaca’da doğdu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1998-1999 yılları arasında TODAİE’de Kamu Yönetimi Uzmanlık Programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1990 yılında Sayıştay Denetçi Yardımcısı olarak mesleğe başladı.

Ali Rıza Çelen kimdir?

1973 yılında Kırıkkale’de doğdu. 1990 yılında Ankara Lisesini, 1994 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 1995 yılında açılan giriş sınavını kazanarak Stajyer Gelirler Kontrolörüğüne, yeterlilik sınavında da başarılı olarak 1999 yılında Gelirler Kontrolörlüğüne atandı.

Hasan Özçelik KGK kimdir?

2018 yılında Ak Parti Yalova 3.cü sıra mlletvekili adayı olan Dr. Hasan Özçelik Yalova Sugören köyünde 1968 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünü bitiren Özçelik Yüksek Lisansını ise İstanbul Üniversitesi, Maliye Anabilim Dalı, Mali İktisat Bilim Dalında yaptı.

KGK kime bağlı?

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı

Vakıf Pazarlama Genel Müdürü Kimdir?

Şirket Genel Bilgi Formu A+ A-

Adı-Soyadı Görevi Son 5 Yılda Ortaklıkta Üstlendiği Görevler
ABDİ SERDAR ÜSTÜNSALİH Genel Müdür Başkan, Genel Müdür Yrd.
METİN RECEP ZAFER Genel Müdür Yardımcısı Genel Müdür Yardımcısı
MUHAMMET LÜTFÜ ÇELEBİ Genel Müdür Yardımcısı Başkan
ŞUAYYİP İLBİLGİ Genel Müdür Yardımcısı Başkan

•30 Mar 2021

KGK Bağımsız denetim ne demek?

KGK‘nın temel amacı, yatırımcıların çıkarlarını ve denetim raporlarının doğru ve bağımsız olarak hazırlanmasına ilişkin kamu yararını korumak ile doğru, güvenilir ve karşılaştırılabilir finansal bilginin sunumunu sağlamaktır. … Bağımsız denetçiler ve bağımsız denetim kuruluşlarını yetkilendirmek.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu kaç üyeden oluşur?

MADDE 4 ‒ (1) (Değişik: 2/7/2018 – KHK/703/169 md.) Kurul; biri Başkan, biri İkinci Başkan olmak üzere Cumhurbaşkanı tarafından atanan dokuz üyeden oluşur.

Hasan Özçelik kaç yaşında?

1961 doğumludur. İlkokulu Erenyaka köyü ilkokulunda (1972 yılında); Orta okulu Akseki Orta Okulu’nda (1977 yılında); liseyi Serik Lisesinde (1980 yılında) bitirdi.

Kimler bağımsız denetime tabi olacak?

TTK’ya Göre Bağımsız Denetime Tabi Şirketler

  • Aktif toplamı 15 milyon Türk Lirası.
  • Yıllık net satış hasılatı 20 milyon Türk Lirası.
  • Çalışan sayısı 50 kişi.

Muhasebe denetimini kim yapar?

(DEHA) Faaliyet denetimi kamu ve özel sektör işletmelerinde iç denetçiler tarafından, kamu kuruluşlarında ise kamu denetçileri tarafından yürütülür.

Alaattin Simsek kimdir?

Ankara Üniversitesi SBF Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Alaattin Şimşek, 1995 yılından itibaren VakıfBank’ta çeşitli birim ve şubelerde müfettiş, müdür, başkan ve bölge müdürü; Vakıf Yatırım Menkul Değerler’de ise Genel Müdür Yardımcısı unvanlarıyla görev yapmıştır.

Alaattin Şimşek nereli?

1972 yılında Trabzon Araklı’da doğan Alaattin ŞİMŞEK, 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Kariyerine 1995 yılında T.

Bağımsız denetçi olmanın şartları nedir?

SMMM ruhsatına sahipseniz, en az 3 yıl denetim tecrübeniz ya da 15 yıllık mesleki tecrübeniz varsa, KGK’nın düzenlediği sınavlardan “Muhasebe Standartları”, “Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim” ve “Denetim” sınavlarına girip 70 ortalamayı tutturabilirseniz “bağımsız denetçi” ünvanını alabilirsiniz.

Bağımsız denetime tabi olma şartları nelerdir?

TTK’ya Göre Bağımsız Denetime Tabi Şirketler

  • Aktif toplamı 15 milyon Türk Lirası.
  • Yıllık net satış hasılatı 20 milyon Türk Lirası.
  • Çalışan sayısı 50 kişi.

KGK sınavına kimler girebilir?

2- Sınava; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olanlar veya diğer öğretim dallarından lisans …