Yedikuyular hangi ilçeye bağlı?

Yedikuyular Kayak Merkezi Hangi dağda?

Yedikuyular Kayak Merkezi, Kahramanmaraş’ın sırtını dayadığı Ahır Dağı’nın 2050 m yüksekliğindeki bir sırtından başlar ve kuzey yamacına süzülür. Bu haliyle çok yakın olsa da dağın güney yamacında yer alan şehirden görünmez.

Yedi Kuyular Kayak Merkezi kimin?

Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezimizin yapım işinin ihalesini 8 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirdik ve ihale Halatlı Taşımacılık Ltd. Şti uhdesinde kalmıştır. 11 milyon 823 bin lira gibi gerçekten düşük bir bedelle ihalesini yaptık. Bugün de Halatlı Taşımacılık firmasıyla sözleşme imzalıyoruz.

Yedikuyular ismi nereden gelir?

Yedikuyular İsmi Nereden Geliyor Kervanların ve yaylacıların eski dönemlerde bölgede bulunan tarihi kuyulardan su ihtiyaçlarını karşıladığı bilinmektedir. Bölgeye Yedikuyular ismini de veren bu kuyulardan birkaçı günümüzde hala kullanılır durumdadır.

Yedikuyular Kayak Merkezi Nerede Kalınır?

Yedikuyular Kayak Merkezi yakınındaki oteller

  • Hampton by Hilton Kahramanmaras. DulkadiroğluYedikuyular Kayak Merkezi ile 11,6 kilometre. …
  • Kentpark Premium Business Hotel. …
  • Kentpark Exclusive Hotel. …
  • Hotel Germanicia. …
  • Continent Hotel Kahramanmaraş …
  • Kahramanmaras Efe’s Otel. …
  • Clarion Hotel Kahramanmaras. …
  • Deluxe Life Residence.

Yedikuyular hangi bölgede?

Yedikuyular Kayak Merkezi, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesine bağlı, Ulutaş Mahallesinde bulunur. Maraş Şehir merkezine sadece 17 km uzaklıkta bulunur. Dulkadiroğlu ilçesinden kayak merkezine giden iki şeritli bir yol vardır. Şehir merkezinden Yedikuyular Kayak Merkezi’ne giden yol dik ve virajlı bir yoldur.

7 kuyular kayak merkezi ne zaman açıldı?

Özellikle bölgenin önemli merkezlerinden olan Yedikuyular kayak merkezi donanımları ve aktivite alanları ile ön plana çıkıyor. 2018 yılında açılan Yedikuyular kayak merkezi bünyesinde 760 metre uzunluğunda telesiyej hattı yer alıyor.

Kahramanmaraş Yedikuyular arası kaç kilometre?

Kahramanmaraş kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer alan Yedikuyular kayak merkezi 2 bin 300 rakıma sahiptir.

Yedikuyular Kayak Merkezinde ne yapılır?

2 ADET KIZAK ALANI , 2 ADET 200MT VE 150 MT LİK BABYLIFT , ATLAMA RAMPALARI , OFFROAD ALANLARI, TREKKING ALANLARI, HELİPORT VE OTOPARK ALANLARI (1000 ARAÇLIK) PİKNİK VE REKREASYON ALANLARI , GÖLET BASKETBOL, VOLEYBOL VE TESİS SAHALARI BULUNMAKTADIR.

K Maras 7 kuyular nerede?

Yedikuyular Kayak Merkezi, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesine bağlı, Ulutaş Mahallesinde bulunur. Maraş Şehir merkezine sadece 17 km uzaklıkta bulunur. Dulkadiroğlu ilçesinden kayak merkezine giden iki şeritli bir yol vardır. Şehir merkezinden Yedikuyular Kayak Merkezi’ne giden yol dik ve virajlı bir yoldur.

Maraş Yedikuyular nasil gidilir?

Yedikuyular kayak merkezine genel olarak otobüs, servis ve toplu taşıma araçları ile gidebiliyor. Yedikuyular kayak merkezine özel araçlar ile birlikte gidilebiliyor. Özel aracı ile Yedikuyular kayak merkezine giden kişiler Maraş‘tan Yedikuyular kayak merkezi tabelalarını takip ederek kayak merkezine ulaşabilirler.

Yedikuyular Kayak Merkezi Giriş ücreti ne kadar?

Kahramanmaraş’ta bulunan Yedikuyular kayak merkezine bir çıkış öğrenci ücreti 6 TL ve sivil ücreti 6 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca bu kayak merkezine günlük giriş ücreti öğrenci 80 TL ve sivil 80 TL olarak belirlenmiştir.

Erciyes Teleferik kaç TL?

1 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 20₺ 7 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 95₺ 14 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 140₺ 30 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı: 260₺

Maraş Yedikuyular kar yağdı mı?

Kahramanmaraş‘ta Yedikuyular Kayak Merkezi’nin bulunduğu bölge, mevsimin ilk kar yağışıyla beyaza büründü. Sabahın erken saatlerinde etkisini gösteren yağmur, 2 bin 300 metre rakımlı Yedikuyular bölgesinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı.

Yedikuyular Rakım kaç?

Kent merkezine 13 kilometre uzaklıktaki 2 bin 300 rakımlı Yedikuyular bölgesinde kar kalınlığı, martın son günlerindeki yağışların ardından yaklaşık 1 metreye ulaştı.

Yedikuyular Kayak Merkezi ne zaman açılıyor?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kahramanmaraş şehrinde yer alan Yedikuyular kayak merkezi her yıl çok sayıda turist ağırlıyor. Bu kayak merkezinde de sezon Ocak ayında açılıyor. Ocak ayında pistler beyaza bürünürken Yedikuyular kayak merkezi sezonu Nisan ayına kadar devam ediyor.