Tehlikeli Viraj Yön Levhası nasıl olur?

Tehlikeli Viraj Yön Levhası hangisi?

Tehlikeli Viraj Yön İşareti: Görüşü artırmak ve sürücülere daha iyi kılavuzluk sağlamak amacı ile güvenli seyir olasılığı bulunmayan keskin virajlarda, tehlikeli viraj işaret levhalarından sonra kullanılır.

Sola tehlikeli viraj levhası ne demek?

Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b: İleride sola dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur.

Dönüş Adası Ek Levhası Nedir?

Dönüş Adası Ek Levhası T-35: Dönüş adalarında yavaşlama şeridi bulunan kesimlerde, fiziksel buruna çarpma olasılığını düşürmek amacıyla, her iki yönden gidiniz levhası ile birlikte kullanılır. Dönüş Adası Ek Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.

50 tabelası ne anlama gelir?

Azami Hız Sınırlaması 50 Levhası TT-29: Uyulması gereken hız sınırını bildirir. Azami Hız Sınırlaması 50 Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. Omega direğe uygun olarak delikleri açılmıştır. Uzun yıllar zorlu hava koşullarına dayanır ve renklerini kaybetmez.

Tali yol levhası hangisi?

Ana Yol Tali Yol Kavşağı Levhası T-22d, bir tali yol kavşağına yaklaşılmakta olduğunu, bu işaretin kullanıldığı yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip bulunduğunu ve tali yoldan yaklaşmakta olan sürücülerin ana yola girmeden önce yol vermelerinin veya durmalarının gerekli olduğunu bildirir.

Hangisi kontrolsüz kavşak işaretidir?

Kontrolsüz Kavşak Levhası T-21: İleride genel geçiş önceliği kuralının yürürlükte olduğu, diğer bir ifadeyle sağdan gelmekte olan araçların ilk geçiş hakkına sahip olduğu ve hızın düşürülmesi gerektiği kontrolsüz bir kavşağa yaklaşıldığını bildirmek için kullanılır.

Sola tehlikeli devamlı viraj nedir?

Sola Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2b: İleride ilki sola birbirini izleyen tehlikeli virajlar olduğunu bildirir. Hız azaltılır. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur. Sola Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2b bir tehlike uyarı işaretidir.

Refüj Başı Ek Levhası ne anlama gelir?

Refüj Başı Ek Levhası T-34a: Yoldaki veya yol kenarındaki bir engelin önüne yerleştirilir. (ör: köprü ayakları) Engelin sağından- solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Sağdan Gidiniz veya Soldan Gidiniz levhaları ile birlikte kullanılır.

Karşıdan gelene yol ver ne demek?

Karşıdan Gelene Yol Ver Levhası TT-3: İki yönlü trafik akışının zor ya da imkansız olduğu dar yol kesimlerinde öncelik hakkının karşıdan gelen araçlara ait olduğunu belirtir.

Yol üzerinde 50 ne anlama geliyor?

Hız sınırının değişiklik gösterdiği yollarda kullanılır. Eğer hız sınırı uzun bir yol boyunca geçerliyse 10 km’de bir levha tekrar edilir. Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir. Azami demek en yüksek demektir.

Durmadan geç işareti ne anlama gelir?

Dur işareti, genellikle trafik ışıkları olmayan bir kavşakta sürücülere hiçbir otomobilin gelmediğinden emin olmalarını ve devam etmeden önce durmalarını gerektiğini bildiren bir trafik işaretidir.

Tali yol ne demek örnek?

Trafik yoğunluğunun ana yola göre daha az olduğu yollar tali yol olarak adlandırılırlar. Birinci dereceli yol anayol, ikinci dereceli yol ise tali yoldur. Tali yollar direk anayola bağlanabilir ya da anayola bir süre paralel olarak gittikten sonra anayolla birleşebilir.

Tali yol ne demek Ehliyet?

Tali yol, ana yola bağlanan ve trafik yoğunluğu bakımından daha az bir yoğunluğa sahip olan yollara verilen isimdir.

Soru 34 Aşağıdakilerden hangisi kontrolsüz kavşak işaretidir?

Kontrolsüz Kavşak Levhası T-21 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.

Kontrolsüz demiryolu geçidi levhası nedir?

Kontrolsüz Demir Yolu Geçidi Levhası T-26: Demiryolu geçidinin tam konumunu göstermek üzere bariyeri olmayan (kontrolsüz) demiryolu hemzemin geçitlerinin her iki tarafında da bulunur. Kontrolsüz Demir Yolu Geçidi Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.