Drina köprüsünü kim yaptırdı?

Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü nerede?

VišegradSokullu Mehmet Paşa Köprüsü (Drina Köprüsü) / Bulunduğu yerVišegrad, Bosna-Hersek’te yer alan özerk yönetim Sırp Cumhuriyeti’ndeki bir kasabadır. Drina Irmağı ve Drina Köprüsü’nün üzerindedir. Goražde, Ustiprača ve Užice kentleriyle komşudur. Valisi Miladin Miličević’tir.
Višegrad’a Drina Köprüsü’nü Sokollu Mehmed Paşa 1571 yılında yaptırmıştır. Vikipedi

Mimar Sinan’ın Bosna Hersek teki eseri nedir?

Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü veya Drina Köprüsü, Mimar Sinan tarafından Sokullu Mehmet Paşa adına 1577’te Drina Irmağı üzerine yapılan 11 gözlü köprüdür. Köprü bugün BosnaHersekin doğusunda yer alan Vişegrad’dadır.

Drina Köprüsü romanında Osmanlı Devleti’ne bakış nasıl yansıtılmıştır?

Çünkü, yazarın biyografisine dair bu ayrıntı, romanın hâkim konumlu anlatıcısına, romanda yansıtılan Osmanlı algısının hem daha ob- jektif hem de yöre halkının genel algısını yansıtır bir tarzda nakledebil- mesi için bir bakış açısı/genişliği kazandırmıştır.

Drina Nehri nerede?

Drina (Boşnakça ve Sırpça: Дрина, Drina ), Balkanlar’da uzanan, Sava Irmağı’nın 346 km boyundaki en büyük kolu olan nehir.

Mustafa Paşa Köprüsü nerede?

Cisri MustafapaşaMustafa Paşa Köprüsü / Bulunduğu yer

Mostar Köprüsü hangi şehirde?

Mostar
Hersek
Mostar/Bulunduğu yer

Drina Köprüsü konusu nedir?

Nobelli yazar İvo Andriç, Drina Köprüsü‘nde, isyanların, salgınların, savaşların ve doğal felaketlerin gölgesinde Balkanlar’ın tarihini, eski Bosna’yı, orada yaşayan halkların paylaştığı hayatı ve bu hayatın milliyetçilikler çağında nasıl değiştiğini anlatıyor.

Drina Köprüsü hangi ülkede?

Osmanlı tarihinin en önemli sadrazamlarından biri olarak kabul edilen Sokollu Mehmed Paşa adına Bosna Hersek’in doğusundaki Visegrad şehrinde Mimar Sinan tarafından inşa edilen Drina Köprüsü, ülkedeki en önemli Osmanlı eserleri arasında yer alıyor.

Mostar Köprüsü hangi ülkede yer alır?

Mostar Köprüsü (Boşnakça: Stari Most), Bosna-Hersek’in Mostar şehrinden geçen Neretva nehri üzerinde bulunan bir köprü.

Mostar Köprüsü hangi ülkededir?

Mostar Köprüsü, Bosna-Hersek’in Mostar kentinden geçmekte olan Neretva nehri üstünde bulunan bir köprüyü oluşturmaktadır. Orijinal köprü ise, Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Mimar Hayreddin tarafından 1566 senesinde inşa edilmiştir.

Drina Köprüsü hangi nehir üzerinde?

Drina Nehri üzerine dönemin koşullarında yaptırılan Visegrad şehrindeki bu tarihi köprü, gerek mimarisi gerekse heybetiyle görenleri adeta büyülüyor.

Roman Köprüsü nerede?

Yıllar sonra bu gelişmelerle beraber biriken hikâyeler ünlü yazar İvo Andriç’in Drina Köprüsü romanında bir araya gelip yazara 1961 Nobel Edebiyat Ödülü’nü bile kazandırmıştı. Şimdi Bosna Hersek içindeki Sırp Cumhuriyeti sınırlarında yer alan kasaba, köprü ve roman sayesinde tanınır olmuştu.

Mostar Köprüsü hangi kültüre ait?

İslam mimarisinin en dikkat çekici yapılarından biri olan ve Boşnakça “Stari Most” olarak isimlendirilen Mostar Köprüsü, nehrin iki farklı yakasında yaşayan Hırvat ve Müslüman kesimleri birbirine bağlayarak yüz yıllarca Balkanlar’ın en önemli figürleri arasında yerini sağlamlaştırdı.

Mostar Köprüsü Hangi gönül Coğrafyasındadır?

Mostar Köprüsü 1566 yılında Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Mimar Hayreddin tarafından Bosna Hersek’in Mostar kentinde Neretva Nehri üzerine inşa edildi. Şehrin Boşnak ve Hırvat kesimlerini birbirine bağlayan bu köprü, zaman içinde hoşgörünün simgesi haline geldi.

Mostar hangi ülkede?

Mostar Köprüsü hangi ülkededir sorusunun cevabı ‘Bosna Hersek’ olmalıdır.