Sarıgerme nereye ait?

Sarıgerme Neyi Meşhur?

Pisilis, Kaunos ve Telmessos Antik Kentleri arasında yer alan Sarıgerme, aynı zamanda kendi adını taşıyan Sarıgerme Plajı ile bölgenin mavi bayrakları plajlarından en ünlü ve en güzel olanı diyebiliriz.

Sarıgerme adı nereden gelir?

Sarıgerme adı, Osmaniye’nin içinden geçen ve kumsalı bölen Sarıçay’la ilişkili. Sarıçay ormandan kesilen kerestelerin denize taşınmasından kullanılırmış. Keresteler denize kaçmasın diye de deniz bağlantısı kapatılırmış. … Sarıgerme adı da böyle oluşmuş.

Sarıgerme Plajı hangi ilde?

Sarıgerme Plajı, Muğla’nın Ortaca ilçesinin Sarıgerme köyü sınırları içinde bulunuyor. Dalaman Havaalanına 17, Dalaman ilçe merkezine 12, Ortaca ilçe merkezine 21 ve Muğla iline 102 kilometre uzaklıktadır.

Sarıgerme de ne yapılır?

Denizin üstünün tadını yeterince çıkardıysanız, bir de derinlerde neler var göz atın. Su sporlarıyla ünlü Sarıgerme‘de dalış yaparak muhteşem deniz altı manzarasını seyre dalabilir ya da sürekli esen rüzgarlar ile sörf yapabilir veya su kayağı, kano gibi sporları deneyebilirsiniz.

Sarıgerme de ne yenir?

Bazı farklı yöresel yemekler ise dülger balığı mantısı, şevket-i bostan, hindiba, mantar dolması, turpotu salatası, yaprak sarması gibi ilginç ve oldukça lezzetli yemeklerdir. Sarıgerme‘de gezerken kızarmış dondurmanın tadına bakabilirsiniz. Taze sıkılmış meyve sularını deneyebilirsiniz.

Sarıgerme nasıl bir yer?

Türkiye’nin en güzel plajlarından birine sahip olan Sarıgerme, Muğla ili, Ortaca ilçesi sınırlarında bulunuyor. Küçük bir çarşısı ve çarşıya yakın birkaç pansiyon bulunuyor. Bunun dışında büyük birkaç otel var. Eğer büyük otellerden birinde kalmayacaksanız; günübirlik plaja gidip görmek en mantıklısı.

Pisilis antik kenti nerede?

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Pisilis Antik Kenti‘ne giriş yasağı protesto edildi. Ortaca’nın Sarıgerme Mahallesindeki bir otelin sınırları içerisinde bulunan Pisilis Antik Kenti‘ne giriş yasağı Ege Yolcu Motosiklet grubu tarafından protesto edildi.

Sarıgerme güzel mi?

Sarıgerme (Sarçed) Plajı, şüphesiz Türkiye’nin en güzel plajlarından biridir. Üstelik mavi bayraklı plajlarımızdan biridir. Boylu boyunca uzanan altın sarısı kumsalı, kum zambakları ve ferahlatan rüzgarı ile bazı tatilcilerin vazgeçilmezidir.

Sarıgerme de nerede denize girilir?

Sarıgerme sahili genel olarak yaklaşık 7 km uzunluğundadır. Plajın genişliği ise yer yer 100 metreyi bulur. Sarıgerme sahilinin en popüler kısmı ise Sarçed Plajı’dır. Sarçed Plajı’nın uzunluğu ise 200 metre civarındadır.

Sarıgerme de nerede kalınır?

Sarıgerme Otelleri

  • Dolphin Apart & Hotel. Şehir merkezine 0,3 kilometre. …
  • Sarıgerme Apart. Şehir merkezine 0,4 kilometre. …
  • Street61 Studios. Şehir merkezine 0,5 kilometre. …
  • The Palm Apart Sarıgerme. Şehir merkezine 1,3 kilometre. …
  • Begonville Apartment Villa Sarigerme. …
  • Hotel Sevgi 2. …
  • Sirman Suite Boutique Hotel. …
  • Iberia Villas.

Sarıgerme nerede yemek yenir?

Aramanızı genişletin.

  • Street 61 Restaurant Bar Apart Hotel. 235 yorum18 dakika sonra kapanacak. …
  • Paradise Restaurant Cafe Bar. 408 yorum18 dakika sonra kapanacak. …
  • Sarıgerme Restaurant. …
  • Dolphin Restaurant Cafe & Bar. …
  • The Joker Kitchen Cafe & Bar. …
  • Babylon Bar & Restaurant. …
  • Sarıgerme Aegean. …
  • Corner cafe bar restaurant sarigerme.

Sarıgerme nerelere yakın?

Sarıgerme‘ye arabayla nasıl gidilir: Sarıgerme, Dalyan’a 21 km, Dalaman’a 12 km, Ortaca’ya 20 km, Muğla’ya 102 km, İstanbul’a 837 km, İzmir’e 305 km ve Ankara’ya ise 657 km mesafede yer alıyor. Sarıgerme‘ye Muğla-Fethiye Karayolu’nda yer alan Ortaca ilçe merkezi üzerinden ulaşım sağlanıyor.

Kayacık sahili nerede?

Muğla’da yer alan Dalaman Kayacık Plajı, Dalaman ilçesinde yer alan ve son zamanlarda popülerliğe kavuşan bir plaj olarak karşımıza çıkıyor.

Ortaca deniz var mı?

Ortaca merkezin deniz ile bir bağlantısı yoktur ancak Ortaca‘nın bir beldesi olan Dalyan bu konuda oldukça zengin noktalardan biridir. Zaten bu yüzden çoğu tatilci Ortaca merkez yerine Dalyan’da konaklamayı tercih etmektedir. Dalyan sahilleri ve koyları ile beraber oldukça hoş plajları da vardır.

Sarıgerme Plajı açık mı?

Tuvalet ve duşları ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Saat 07:00 civarı açılan plaj yaz mevsiminde güneş batana kadar açık oluyor. Sarıgerme, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı küçük bir köydür.