Tehlikeli oyunlar kitabı kaç sayfa?

Tehlikeli Oyunlar kaç baskı?

Tehlikeli Oyunlar

Kitabın Adı Tehlikeli Oyunlar
En 130 mm
Boy 195 mm
Ağırlık 385 gr
Baskı 52. baskı – Eylül 2021 (1. baskı – Ocak 1984)

Tehlikeli Oyunlar kim yazdı?

Oğuz AtayTehlikeli Oyunlar / YazarıOğuz Atay, Türk roman, öykü ve oyun yazarı. Vikipedi

Tehlikeli Oyunlar hangileri?

Çocuk Oyunu Deyip Geçmeyin!

  • Oyun derecelendirme sistemleri size yol gösterici olabilir.
  • Çocuklar için zararlı oyunlar.
  • Mortal Kombat.
  • DOOM.
  • Grand Theft Auto.
  • South Park The Stick of Truth.
  • Mavi Balina (Blue Whale)
  • Dark Elf.

Tutunamayanlar ve Tehlikeli Oyunlar devamı mı?

Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar‘dan sonra ikinci eseri olarak kaleme aldığı Tehlikeli Oyunlar, bireyin toplum ve kendisi ile olan sorunlarını ele alıyor. Tehlikeli Oyunlar, Hikmet Benol adlı “tutunamayan” bir adamın yaşamını konu alıyor.

Tehlikeli Oyunlar ne zaman basıldı?

Tehlikeli Oyunlar, Oğuz Atay’ın ikinci romanıdır. 1973 yılında yayımlandı.

Tehlikeli Oyunlar kaç yılında çıktı?

1973Tehlikeli Oyunlar / İlk Yayınlanma Tarihi

Tehlikeli Oyunlar konusu ne?

Tehlikeli Oyunlar, Hikmet Benol adlı “tutunamayan” bir adamın yaşamını konu alıyor. Okurun karşısına yeni boşanmış ve mutsuz bir adam olarak çıkan Hikmet Benol, hayatına düşünceleri ve yalnızlığı ile devam ediyor. Dostlarıyla geçirdiği zamanlar da onu düşüncelerinden sıyırmak için yeterli olmuyor.

En tehlikeli oyun nedir?

Çocukların canını tehlikeye atan Mavi Balina ve Momo oyununun ardından şimdi Mavi Bebek oyunu ortaya çıktı. Oyunu oynayan çocuklara verdikleri talimatlarla kendisine ve çevresine zarar vermesine yol açan, hatta intihara sürükleyen bu tehlikeli oyun da tehlike saçıyor. Peki Mavi Bebek nedir?

Tehlikeli oyunlar ne anlatıyor?

Tehlikeli Oyunlar, Hikmet Benol adlı “tutunamayan” bir adamın yaşamını konu alıyor. Okurun karşısına yeni boşanmış ve mutsuz bir adam olarak çıkan Hikmet Benol, hayatına düşünceleri ve yalnızlığı ile devam ediyor. Dostlarıyla geçirdiği zamanlar da onu düşüncelerinden sıyırmak için yeterli olmuyor.

Oğuz Atay Hangi kitabından başlanmalı?

İşte bu yüzden Oğuz Atay‘a Korkuyu Beklerken kitabından başlamalısınız. Unutulan öyküsündeki tavan arası kasvetinin Kafka kitaplarını ve Dostoyevski’nin Yeraltından Notlar kitabında kabuğuna sıkışmış insan olan Yeraltı Adamı’nı hatırlatması.

Tutunamayanlar kitabi kaç yaşında okunmalı?

Ürün Bilgileri

Yayıncı ‎İletişim Yayınları; 85. basım (1 Temmuz 2016)
ISBN-10 ‎9754700117
ISBN-13 ‎978-9754700114
Okuma yaşı ‎11 yıl ve üstü
Boyutlar ‎12.8 x 5 x 19.5 cm

Tehlikeli Oyunlar zor mu?

Zor kitap. Zorlukla yüzleşip az çok Hikmet’in serzenişlerine kulak verip, anlamaya başladıktan sonra da tadından geçilmiyor. Tehlikeli Oyunlar benim en sevdiğim kitaplarda ilk beşte yerini aldı. Aynı zamanda etkisinden kurtulamadığım en uzun kitap olarak da gönlümde taht kurdu.

Kelimeler albayım hangi kitap?

* Oğuz Atay’ın Tehlikeli Oyunlar kitabından alıntıdır. “Kelimeler, albayım, hangi anlama geliyor?” “Efendim?” “KELİMELER! Albayım. Hangi anlamda kullanıyoruz onları?” “Hangi kelimeler Hikmet?” “Sizi neden yanımda dolaştırıyorum bilmem ki?”

Oğuz Atay Tehlikeli Oyunlar albay kim?

tehlikeli oyunların emekli albayı.

Oğuz Atay hangi sırayla okunmalı?

– Korkuyu Beklerken – Tutunamayanlar – Oyunlarla Yaşayanlar – Tehlikeli Oyunlar – Bir Bilim Adamının Romanı: Mustafa İnan – Eylembilim – Günlük Daha çok okurun bu rehberden faydalanabilmesi için bu iletiyi paylaşabilirsiniz.