Türkiyede en çok hangi isim var?

Türkiye en çok hangi isim?

Türkiye genelinde erkeklerde en fazla kullanılan isim 2,7 milyon ile Mehmet oldu. Kaynak adresine ulaşmak için tıklayınız. Marmara bölgesinde 2019 doğumlu kız çocuklara en çok verilen ilk üç isim Defne, Zeynep ve Asel oldu. 2019 doğumlu erkek çocuklara en çok verilen ilk üç isim ise Yamaç, Ömer Asaf ve Eymen oldu.

Turkiyede en cok hangi erkek ismi var?

Türkiye genelinde erkeklerde en fazla kullanılan isim 2.7 milyon ile Mehmet oldu.

Türkiye’de en az hangi isimler var?

  • Maya: Bu isim, Kökeni 3000 yıl öncesine kadar uzanan Maya İmparatorluğundan gelmektedir. …
  • Benan: Arapça kökenli bir sözcük olan Benan, hem parmaklar hem de parmakla gösterilecek kadar güzel olan kadın demektir. …
  • Afife: …
  • Yaman: …
  • Afşar: …
  • Nigar: …
  • Aras: …
  • Aytemur:

Türkiye’de en çok hangi isim var 2021?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre; bu yıl kız bebeklere en çok “Zeynep”, erkek bebeklere en çok “Yusuf” ismi verildi.

Hangi isim Türkiye sıralamasında 1?

İstanbul‘da dünyaya gelen erkek bebeklerin 1203’üne Ömer Asaf, 1043’üne Eymen, 1022’sine Yusuf; kız bebeklerin ise 1870’ine Zeynep, 1352’sine Defne, 1092’sine Elif isimlerinin verilmesi tercih edildi. İzmir’de ise kız bebeklerde 423 ile Zeynep ismi, Ankara ve İstanbul‘da olduğu gibi listenin birinci sırasında yer aldı.

En popüler isim ne?

Erkek bebeklere en çok Yusuf, kız bebeklere ise Zeynep adı verildi. Türkiye’de 2021’in ilk 6 ayında 507 bin 909 bebek doğdu. Erkeklere en çok Yusuf, kızlara ise Zeynep ismi verildi.

En çok erkek ismi hangisi?

Türkiye genelinde erkekler arasında 2 milyon 737 bin 31 rakamı ile “Mehmet” ilk sırada yer alırken, 2 milyon 68 bin 92 rakamı ile “Mustafa” ikinci, 1 milyon 724 bin 223 rakamı ile “Ahmet” üçüncü sırada yer aldı. Kadınlarda ise 2 milyon 678 bin 292 rakamı ile “Fatma” birinci sırada bulunuyor.

En çok kullanılan erkek isimleri nelerdir?

Yusuf, Berat, Emir, Mustafa, Ahmet, Ömer, Mehmet, Muhammed, Emirhan, Eymen, Ali, Çınar, Enes, Kerem, Miraç, Umut, İbrahim, Furkan, Hüseyin ve Yunus Emre.

Türkiye’de 1 Sırada hangi isim var?

Türkiye‘de geçen yıl dünyaya gelen bebekler için erkeklerde “Yusuf”, kızlarda ise “Zeynep” en çok tercih edilen isimler arasında ilk sırada yer aldı.

Türkiye’de 3 tane olan isim nedir?

Türk halkı, dört mevsimden üçünü isim olarak nüfus cüzdanlarında taşıyor. TÜİK verilerine göre, Türkiye‘de “Yaz” adında 232, “Sonbahar” adında 174 ve “İlkbahar” isminde 128 kişi bulunuyor.

Dünyada en az kullanılan isim nedir?

En az kullanılan isim ise Zemheri. “Kışın en şiddetli zamanı, kara kış” anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi, yalnızca erkeklere verilmiş durumda. Mevsim isimleri nadir de olsa kullanılıyor.

Hangi isim daha güzel erkek?

Arda, Ali, Eymen, Gökmen, Eren, Kerem, Koray, Batu, Çağıl, Deniz, Hazan, Hazar, Barın, Yağız, Yiğit, Baran, Özgür, Sarp, Yalçın, Egemen, Evren, Ege, Erdem, Taylan, Atlas, Mert, Kuzey, Güney, Doğu, Batı, Poyraz, Yankı, Onur en popüler erkek isimleri arasında!

Türkiye ismi Türkiyede kaç kişide var?

Türkiye‘de 9 kişi de da kayıtlara “Kürdistan” ismiyle geçmiş. “Türkiye” ismiyle kayıtlı bin 795 kişi var.

Ada ismi Türkiyede kaç tane var?

Türkiye’de toplam 500 adet ada yer almakta olup, bu adaları Emlakwebtv ekibi adalarda tatil yapmak isteyenler için bölgesine göre listeledi. Türkiye’de yer alan 11 il sınırları içinde bulunan adalar en çok Balıkesir bölgesindedir. Türkiye’de en çok adaya sahip illerin başında Balıkesir geliyor.

Hangi isimler daha zeki?

Büşra, Kübra, Ayla, Aycan, Müjde, Müge, Azra, Bennu, Bilge, Aybike, Ceren, Derya, Nesrin, Devin, Dilber, Feyza, Gonca, Işıltı, İpek, İrem, İzel, Meltem, Kıvılcım, Meryem, Nihan, Neşe, Rabia, Öznur, Serpil, Saba, Türkü, Tilbe, Yeşim, Duru gibi isimler kızları zeki gösteren isimlere örnektir.