Trakya bölgesinde en çok ne yetişir?
Trakya’da en çok ne yetiştirilir?
Trakya genelinde buğday, ayçiçeği, çeltik, arpa, şekerpancarı, danelik mısır, kuru soğan üretimi ile bağcılık önemli gelir kaynaklarındadır Bunun haricinde yulaf, domates, patlıcan, kabak, bezelye, bakla, semizotu, şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm gibi ürünler de bölgede yoğun olarak yetiştirilir.
Trakya bölgesinde ne yetişir?
Trakya‘da üretimi yapılan önemli tarla ürünleri buğday, ayçiçeği, çeltik, kanoladır. Bölgede 2017 yılı itibariyle yaklaşık 850 bin hektar alanda buğday, ayçiçeği ve çeltik üretimi yapılmaktadır. Kanola üretilen alan büyüklüğü ise yaklaşık olarak 9 bin hektardır (Çizelge 5).
Tekirdağ’da en çok ne yetişir?
Tekirdağ‘ın tarımsal üretimi, hayvansal üretiminden çok daha fazladır. Bitkisel üretimin en önde geleni buğdaydır. Bu ürünü sırasıyla ayçiçeği, kanola, arpa, silajlık mısır takip etmektedir.
Tekirdağ Kırklareli ve Edirne’de ayçiçeği bol miktarda yetiştirilir mi?
267 bin 12 tonu Tekirdağ‘dan, 226 bin 573 tonu Edirne‘den ve 188 bin 998 tonu Kırklareli‘nden oluşan ayçiçeği üretimiyle Trakya Bölgesi toplam 682 bin 583 ton ayçiçeği üretimiyle Türkiye genelinde üretilen ayçiçeğinin yüzde 41’ini oluşturdu.
Trakyada ne tarımı yapılır?
Trakya’da tarımı yapılan ürünlerin başında buğday(Triticum aestivum L.), ayçiçeği(Helianthus annus L.) ve çeltik(Oryza sativa L.) gelmektedir.
Kırklareli hangi meyve yetişir?
Başlıca tarım ürünleri buğday, yulaf, mısır, fasulye, şekerpancarı, ayçiçeği ve kozadır. Sebze ve meyvecilik ileridir. Lahana, pırasa, taze fasulye, soğan, sarmısak, biber ve domates yetiştirilen başlıca sebze ürünleridir. Yetişen meyveler erik, elma, armut, şeftali ve kirazdır.
Tekirdağ’da hangi meyveler yetişiyor?
Meyvecilik de çok gelişmiş olup kavun, karpuz, üzüm ve çok miktarda erik, iğde, muşmula ve kiraz yetişir.
Tekirdağ’ın hangi meyvesi meşhur?
Tekirdağ nesi meşhur meyve denildiğinde, Tekirdağ‘ın kirazı akla gelmektedir. Eski yöntemlerle yetiştirilen ve tadı oldukça lezzetli olan Tekirdağ kirazı adına 50 yıldır festivaller de düzenlenmektedir.
Ayçiçeği Türkiye’de en çok nerede yetişir?
Ayçiçeği dünyada ve Türkiye‘de en önemli yağ bitkilerinden biri olup, Türkiye‘de genelde yağlık olarak yetiştirilir. Yağlık olarak ekiminin % 70’inden fazlası Trakya ve Marmara bölgesindedir.
En çok ayçiçeği hangi şehirde yetişir?
Ayçiçeği üretimi en çok Tekirdağ ilinde ve 267 bin 12 ton ile gerçekleşmiştir. Sonrasında Edirne ilinde 226 bin 573 ton, Konya ilinde 217 bin 634 ton, Kırklareli ilinde 188 bin 998 ton ve Adana ilinde 134 bin 361 ton şeklinde üretimi gerçekleşmiştir.
Trakya Bölgesi kaç dönüm?
Trakya, Türkiye’nin kuzey batısında 40 ile 42 derece kuzey enlemleri ve 26 ile 29 derece doğu boylamları arasında bulunmaktadır. Bu bölge Edirne, Tekirdağ, Kırklareli illerinin tamamı ile İstanbul ve Çanakkale illerinin Avrupa tarafında kalan kısmını içine almaktadır. Bu bölgenin yüzölçümü 2.476.000 ha’ dır.
Hangi tarım ürünü para kazandırır?
En karlı tarım ürünleri 2021 listesi:
- 1.Muz Yetiştiriciliği.
- 2.Zencefil Yetiştiriciliği.
- 3.Trüf Mantarı Toplayıcılığı
- 4.Kuzu Göbeği Mantarı Yetiştiriciliği.
- 5.Kuşkonmaz Yetiştiriciliği.
- 6.Aloevera Yetiştiriciliği.
- 7.Pitaya Yetiştiriciliği.
- 8.Ananas Yetiştiriciliği.
Kırklareli’de hangi ağaçlar yetişir?
Kırklareli ilinde keben, hicaz, devedişi, katırbaşı, devedişi nar ve diğer fidanlarını dikebilirsiniz.Çok yüksek olan yayla kesimlerde nar ağacı yetiştiriciliğinde sıkıntı yaşabilirsiniz.
Kırklareli’nde fındık yetişir mi?
Fındığın Kuzey yarım kürenin ılıman iklim kuşağını, Japonya’dan Kuzey Amerika’ya kadar yabani formlar biçiminde kapladığı bilinmektedir. Kültür formlarını oluşturan en önemli türler ise, Artvin’den Kırklareli‘ne kadar uzanan Kuzey Anadolu Dağları ve Kuzey geçit bölgelerinde yoğun olarak bulunur.
Tekirdağ’da hangi ağaçlar yetişir?
Tekirdağ‘ın düşük rakımlı kesimlerine etruşka, june beauty, akça, carmen, june gold , tezeren armudu ve limon armudu çeşitlerini dikebilirsiniz.Tekirdağ yüksek rakımlı bölgelere ise Japon armut fidanı çeşitleri olan atago, hosui, kosui dikebilir, bununda yanında akça, etruşka, haziran güzeli, june gold, kieffer, …