Sokrates Platon Aristoteles kim kimin öğrencisi?

Sokrates’in öğrencisi kimdir?

Platon, Sokrates‘in öğrencisidir. Sokrates‘e ilişkin bilgilerin büyük çoğunluğu Platon’un yazılarından elde edilmektedir. Platon Sokrates‘in anısını canlı tutmak için onu ve onun öğretilerini anlatan yazılar yazmıştır.

Aristo Sokrates kimdir?

Heykeltıraş Sophroniskos’un ve ebe Fenarete’nin oğlu olan Sokrates, Antik Yunan filozofudur. Yunan Felsefesinin kurucularındandır. Özel yaşamına ilişkin fazla bir şey bilmediğimiz Sokrates, Platon ve Ksenophon’a kadar uzanan bir geleneğe göre kendisine üç çocuk veren Ksanthippi ile evlidir.

Eflatun Türk mü?

M.Ö. 427 – ö. M.Ö. 347) çok önemli bir Antik Yunan filozofu. Hayatını geçirdiği Atina’daki ünlü akademiyi kurdu. Asıl adı Aristokles’di.

Filozof Sokrates kimdir?

Sokrates, Atina’nın hemen güneyindeki bir kasabada, MÖ 469 yılında dünyaya gelmişti. Babası Sophoniskos adlı bir taş ustası, annesi de Phainarete adlı bir ebeydi. Hayatının ilk dönemi hakkında pek fazla bir şey bilinmeyen Sokrates, antik kaynaklarda mizacı kötü biri diye anlatılan Ksantippe adlı bir kadınla evliydi.

Sokrates i kaç yargıç yargıladı?

Sokrates’in “suçlu” olduğuna hükmedenler, idam cezasına ise karşı çıktılar. Sonuçta hakimlerden 5’i Sokrates’i suçlu, 5’i ise suçsuz buldu. Oturuma katılan “halk jürisi” ise 282’ye karşı 584 oyla büyük düşünürün beraat etmesini sağladı.

Sokrates ne ile suçlanıyor?

Sokrates‘in idam cezası, öğrencilerine siyasi-felsefi sorular sormasının yasal sonucuydu ve bu da ahlaki yolsuzluk ve dinsizlikle ilgili iki suçlama ile sonuçlandı.

Sokrates asıldı mı?

Sokrates‘in Ölümü, Fransız ressam Jacques-Louis David’in 1787 yılında yaptığı bir yağlı boya tablodur. Bazı Atinalılara karşı düşüncelerini ifade etmesi ve gençlerin ahlakını bozma suçlamaları sonucunda baldıran zehri içirilerek ölüme mahkûm edilen Yunan filozof Sokrates‘in ölüm sahnesini temsil eder.

Platon ve Sokrates sevgili mi?

Eski Yunan filozofları Sokrates, Platon ve Aristoteles’in eşcinsel olduklarını biliyoruz.

Sokrates Eflatun mu?

Eflâtun‘un en önemli hocası Sokrat‘tır; ayrıca Herakleitos mektebinin temsilcisi Kratilos, Pisagor mektebinin temsilcilerinden Timaios ve Arkitas, Elealı Parmenides, şair Homeros ve Hesiodos gibi şahsiyetler onun fikir ve ilham kaynaklarından bazılarıdır.

Eflatun kimin?

Platon ya da diğer adıyla Eflatun, Batı felsefesinin temelini oluşturan ve Atina’da Akademi’yi kuran Yunan filozoftur. Platon’un diyaloglarının çoğu eski öğretmeni Sokrates’i ana karakter olarak öne çıkarır. Sokrates’in felsefeleri hakkında bilinenlerin çoğu Platon’un diyaloglarından geliyor.

Plato Aristotle kimdir?

Aristoteles Milattan önce 322 ve 384 yılları arasında yaşamış ünlü filozoflardan biridir. Çalışmalarını sürdüğü metafizik, matematik ve fizik alanlarında günümüze kadar katkı da bulunmuş ve bu alanların gelişmesini sağlamıştır.

Sokrates kaç oy aldı?

karşı 280 oyla ölüme mahkum edilmişti. Atina’nın tanrılarını reddetmek ve yeni tanrılar edinerek gençleri saptırmakla suçlanan Sokrates, kaçma imkanı olmasına karşın idealist bir inatla masumiyetini savunmuş ve 71 yaşında baldıran zehiri içirilerek idam edilmişti.

Sokrates ne ile zehirlendi?

Sokrates‘in Ölümü, Fransız ressam Jacques-Louis David’in 1787 yılında yaptığı bir yağlı boya tablodur. Bazı Atinalılara karşı düşüncelerini ifade etmesi ve gençlerin ahlakını bozma suçlamaları sonucunda baldıran zehri içirilerek ölüme mahkûm edilen Yunan filozof Sokrates‘in ölüm sahnesini temsil eder.

Sokrates neden idam ediliyor?

Sokrates devlet tarafından tanınan tanrılara saygısız davrandığı, gençleri yanlış yola soktuğu için idama mahkûm edilmişti. Suçunu kabul edip tazminat ödeyerek ölümden kurtulabilirdi, ama bunu da yapmadı.

Sokrates neden baldıran zehri içti?

Bazı Atinalılara karşı düşüncelerini ifade etmesi ve gençlerin ahlakını bozma suçlamaları sonucunda baldıran zehri içirilerek ölüme mahkûm edilen Yunan filozof Sokrates‘in ölüm sahnesini temsil eder.