THY’nin logosu neden yaban kazı?

THY’nin logosunun ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi?

Son yıllarda yaptığı yatırımlar ile dünyanın en önde gelen havayolu şirketleri arasına girmeyi başaran THYnin logosunun ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi? Kırmızı zemin üzerindeki beyaz nesne yaban kazını temsil ediyor. Yaban kazının seçilmesinin nedeni ise çok uzun süre uçabilen ender hayvanlardan olması…

Türk Hava Yolları logosunu kim yaptı?

1959 yılında Mesut Manioğlu’nun yaban kazından ilham alarak çizdiği logomuzu gururla taşımaya başladık. 9.000 metreye ulaşan irtifada kıtalararası uçuş yapabilmesiyle bilinen yaban kazı figürü, öykümüzü taçlandırdı.

Türk Hava Yolları logosu nedir?

THY‘nin logosunun ilhamı, yaban kazının uçarken verdiği görüntüden alınmıştır. Ayrıca logoyu bir o yana, bir bu yana çevirdiğinizde: T-H-Y harfleri meydana çıkar. Peki niçin yaban kazı? … Logoda yaban kazının tercih edilme nedeni, yaban kazlarının çok uzun süre ve yüksekten uçabilmeleridir.

THY’nin anlami nedir?

Hakkımızda | Türk Hava Yolları ®

THY mavi logo nedir?

THY‘nin kullandığı yaban kazı (sağa ve sola çevrildiğinde THY harfleri ortaya çıkan) logosu sabit kalırken, logonun solunda yer alan ve Sans Sherif yazı karakteriyle yazılan mavi renkteki ‘Türk Hava Yolları’ yazısı beyaz renge dönüşerek logonun altına geldi.

Türk Hava Yolları logosu Hangi kuş?

Ancak neden yaban kazı seçildiğini biliyor muydunuz ya da logoyu sağa sola çevirmeyi hiç denediniz mi? Öncelikle yaban kazı seçimindeki ince detaydan bahsetmek istiyorum. Yaban kazları çok uzun menzilli uçabilen kuşlardır. Bir uçuş firması için harika bir mesaj taşıyor elbette.

THY kaç uçağı var 2021?

Türk Hava Yolları (THY) 2021 yılında 40,5 milyon yolcuya hizmet verirken, uçak filosunu 373’e çıkardığını açıkladı.

Anadolu Jet sahibi kim?

Anadolu‘nun hava ulaşımı ihtiyacını çok daha avantajlı seçeneklerle karşılamak amacıyla 2008 yılında kurulan Türk Hava Yolları’nın başarılı markası AnadoluJet, şu anda filosunda bulunan 52 uçak ile iç hatlarda 40 nokta ve 65 hat; dış hatlarda ise 48 nokta ve 84 hat olmak üzere toplamda 88 nokta ve 149 hatta uçuşlar …

Türk Hava Yolları hangi kuş?

thy‘nin kendi sitesindeki bilgilere göre 1961 yılında düzenlenen bir yarışmada birinci olan mesut manioğlu’nun tasarladığı amblemdeki kuş yaban kazıdır. ben de turna kuşu olduğunu duymuş ve hatta inanmıştım ancak elimizdeki tek resmi kaynak yaban kazı olduğunu söylüyor.

THY satıldı mı?

Basın Müşaviri Yahya Üstün, THY’nin yüzde 49’unun Katar Hava Yollarına satıldığı iddilarına açıklık getirdi. Üstün açıklamasında, “Markamız hakkında farklı zamanlarda ortaya atılan ve yeniden gündeme gelen “Türk Hava Yolları Satılıyor” başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

THY logo hangi hayvan?

YABAN KAZLI THY (1959) Bayrak taşıyıcımız THY‘nin logosu yaban kazından esinlenerek tasarlanmış. Neden yaban kazı? Çünkü yaban kazı, birçok canlının nefes bile alamadığı 9 bin metre irtifada kıtalararası uçabildiği için ilham kaynağı olmuş.

Pegasusun kaç uçağı var 2021?

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. bünyesinde toplam 94 adet uçak mevcuttur.

THY en büyük uçağı hangisi?

1997 yılından beri gökyüzünde olan B737-800, 39.5 metre uzunluğunda ve yerden 12.5 metre yüksekliğe sahip bir uçak. 5436 kilometre maksimum menzile sahip model, maksimum 938 km/s hıza ulaşabiliyor. B737-800, iki kabinli oturma düzeninde 162, tek kabinli oturma düzeninde 189 kişiye kadar yolcu taşıyabiliyor.

Türk Hava Yolları sahibi nereli?

Türk Hava Yolları’nın sahibi kim? – Türk Hava Yolları ortaklık yapısı

Sıra Ortak Payı (%)
1 Halka açık kısım (A Grubu) 50,88
2 Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. (A Grubu) 49,12
3 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (C Grubu Nama) 0,00
100

AnadoluJet Türk Hava Yolları’nın mı?

AnadoluJet bir Türk Hava Yolları markasıdır. AnadoluJet markası altında sunulan hizmet farklı kalite standartlarına sahiptir.