Silifke ismi nereden gelmiştir?

Silifke hangi Türk boyundan?

Varsaklar, Oğuz kökenli bir Türkmen birliğidir. Kimi tarih kitapları “Varsaklar Yurdu Silifke” diye yazmış, Bu görüşten Silifke‘nin bir Varsaklar ülkesi olduğu ve de Silifkeliler’ in çoğunluğunun Varsak boyundan geldiği anlaşılır.

Silifke hangi uygarlığa aittir?

400 yüzyılda İyonlar Silifke kıyılarında koloniler kurmuş, aynı zamanda Asurlular bölgeye hakim olmak istemişselerde başaramamışlardır. İ. Ö. 612 yılında Asurluların yıkılışından sonra bölge de 200 yıllık bir yaşama süresi olan Kilikya Krallığı kurulmuştur.

Silifke nasıl oluştu?

Başlangıçta Seleukia olan adı zamanla değişerek Silifke‘ye dönüşmüştür. Osmanlılar döneminde bazen sancak, bazen vilayet merkezi olmuştur. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra İÇ-EL ili merkezi (1924 – 1933) olan Silifke, 1933’ten sonra İçel ilinin bir ilçesi durumuna getirilmiştir.

Silifke neyi ile meşhur?

Şimdi sizlere Silifke’nin en çok adını duyuran meşhur lezzetlerini sunalım:

  • Silifke Yoğurdu.
  • Arabaşı
  • Kulak Çorbası
  • Topalak.
  • Sıkma.
  • Batırık.
  • Oklava Çekmesi.
  • Fellah Köftesi.

Silifke Rakım kaç?

19 mSilifke / Rakım

Silifke nüfusu ne kadar?

Silifke nüfusu 2021 yılına göre 127.849. Bu nüfus, 65.107 erkek ve 62.742 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: P,92 erkek, I,08 kadındır.

Silifke ilçesi hangi ile bağlıdır?

Silifke ülkemizin Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Mersin iline bağlı bir ilçedir. İl merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunan Silifke ilçesi Toros Dağları ve Akdeniz arasında yer almaktadır.

Taşucu hangi ile bağlı?

Taşucu, Mersin‘in Silifke ilçesine bağlı bir mahalle. 2018 verilerine göre 9.593 kişilik nüfusu bulunan Taşucu 1955 Türkiye yerel seçimleri ile birlikte belde statüsü kazanmış ve belediye olmuştur.

Varsaklar Yörük mü?

Varsaklar (Farsaklar, Varsak Türkmenleri, Varsak Yörükleri, Varsaklılar, Tarsus Türkmenleri), adını Varsak adlı bir Türkmen beyinden alan, geçmişte Tarsus Sancağı’nde, güney Anadolu’da Mersin iline (eskiden: İçel iline) bağlı Tarsus ilçesinde ve Adana (Feke, Kozan, Saimbeyli) ile Osmaniye (Düziçi, Osmaniye Merkez) …

Silifke Kalesinde kim yaşadı?

Tarih kaynakları, M.Ö. 3000 yıllarında bölgeye Luvilerin yerleştiğini ortaya koyuyor. Silifke Kalesi inşa edilmeden çok önceleri bölge sırasıyla Arzava Krallığı, Kızvanta Krallığı, Kilikya Krallığı ve Perslerin himayesine geçmiş.

Silifke Yörükleri hangi boydan?

Bu kesin olmayan kanılara karşı bilinen gerçek şudur. Varsaklar, Oğuz kökenli bir Türkmen birliğidir. Kimi tarih kitapları “Varsaklar Yurdu Silifke” diye yazmış, Bu görüşten Silifke‘nin bir Varsaklar ülkesi olduğu ve de Silifkeliler’ in çoğunluğunun Varsak boyundan geldiği anlaşılır.

Silifke Ovası nedir?

Göksu Deltası veya Silifke Ovası, Göksu Nehri’nin, Mersin ili, Silifke ilçe sınırlarında Akdeniz’e döküldüğü alanda oluşturduğu deltadır. Türkiye için, Çukurova’dan sonra Akdeniz kıyısındaki ikinci büyük deltadır. 1994’te Ramsar alanı ilan edildi.

Silifke Nerede ne yenir?

Silifke‘de Ne Yenir, Nerede Yenir?

  • Silifke‘de Kahvaltının Favori Adresi: Şifa Kahvaltı Salonu. …
  • Lezzetli Yemekler ve Hoş Ortamıyla Taş Konak Restoran. …
  • Deniz Manzarası Eşliğinde Balık Yemek İçin: Lagos Restaurant. …
  • Deniz Ürünleri Sevenlere: Erdoğanlar Yengeç & Bira. …
  • “Tantuni” Denilince Akla Gelen İlk Yer: Rüzgar Tantuni.

Silifke’den ne alınır?

Fındıklı, fıstıklı, cevizli, sütlü, narlı, kivili cezeryelere ise hayır diyemeyeceksiniz. Cezerye sevenler Silifke‘de Cezeryeci Kadir’e gitmeliler. Cezerye dışında arap kökenli bir tatlı olan kerebiç sadece bu bölgede yiyebileceğiniz diğer yiyecek.

Mersin Rakım kaç?

100 mMersin / Rakım