THY başında kim var?

THY’nin başında kim var?

Türk Hava Yolları’nda (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olarak istifa eden İlker Aycı’nın yerine göreve THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bolat getirildi.

Ilker avcı nereli?

İstanbul, Türkiyeİlker Aycı / Doğum yeriİstanbul, Türkiye’de Marmara Bölgesi’nde yer alan şehir ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 81 ilinden biridir. Ülkenin nüfus bakımından en çok göç alan ve en kalabalık ilidir. Ekonomik, tarihî ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biridir. Şehir, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34. sırada yer alır. Vikipedi

Murat Şeker THY kimdir?

Doç. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Dr. Murat Şeker, 2002 yılında Sabancı Üniversitesi’nden Ekonomi Master derecesini ve 2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Minnesota Üniversitesi’nden Ekonomi alanında doktora derecesini almıştır.

İlker Aycı neden ayrıldı?

Aycı‘nın bölgede mahsur kalan 49 THY çalışanı ve diğer şirketlerin personelini arkasında bırakması eleştirilere neden olmuştu. Gelişmeyle ilgili ilk haberi paylaşan İYİ Parti İBB Meclis üyesi Ali Kıdık, Aycı‘nın istifa ettirildiğini, bu istifanın yeterli olmadığını, başka isimlerin de istifa etmesi gerektiğini savundu.

THY ceosu kim?

Bilal Ekşi (22 Eki 2016–)Türk Hava Yolları / CEO

Türk Hava Yolları kim kurdu?

Sedat Simavi Halefleri, Haldun ve Erol Simavi Kolektif Şirketi.

İlker Aycı kaç dil biliyor?

İngilizce ve Rusça bilen M. İlker AYCI, 2015 yılından bu yana Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı yapmaktadır.

İlker Aycı Hangi üniversite mezunu?

Marmara Üniversitesi1997
Bilkent Üniversitesi1994
İlker Aycı/Eğitim

THY Murat Şeker nereli?

Murat Şeker (d. 25 Haziran 1973, İstanbul), Türk film yapımcısı ve yönetmeni.

Ilker Aycı eşi kim?

Tuğçe Saatman Aycıİlker Aycı / Eşi (e. 2018)

Görkem Aksoy kimdir?

KAPTAN PİLOT MİTHAT GÖRKEM AKSOY KİMDİR? Türk Hava Yolları’nda Kaptan Pilot olarak göre yapan Aksoy, Türk Hava Kurumu kökenli. … Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kullandığı devletin VİP uçak filosunun da kaptan pilotu ve ekip başı olarak görev yapıyor.

THY Ebubekir Akgül nereli?

1980 yılında İstanbul’da doğan Ebubekir Akgül, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2004 yılında mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi’nde insan kaynakları alanında yüksek lisansını tamamlamış olup, aynı üniversitede insan kaynakları alanında doktora öğrencisidir.

TAI Genel Müdürü kim?

Temel Kotil (21 Eki 2016–)TUSAŞ / CEO

Türk Hava Yolları özel mi devlet mi?

Türk Hava Kurumu, devlete bağlı bir kurum değildir. Kurum, 16 Şubat 1925 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak amacıyla kurtulmuştur.

Türk Hava Yolları’nın sahibi kim?

24 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait %49,12 oranındaki hissenin Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesi kararlaştırılmıştır. Hisselerinin %50,88’i halka açıkken %<0,01'ı ise . C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkisindedir.