Teheccüd namazı kıldıktan sonra hangi dua okunur?

Teheccüdden sonra ne okunur?

Teheccüd namazı 4 rekat kılınacak ise 2 rekat sonunda oturulduğunda Ettehiyyatü duası ile Allahümme salli ve Allahümme barik duaları okunarak üçüncü rekat için ayağa kalkılır. Üçüncü rekatta Subhaneke duası okunduktan sonra Fatiha suresi ile uzun bir ayet okunarak namaza devam edilir.

Teheccüd vaktinde hangi dualar okunur?

TEHECCÜD NAMAZINDA OKUNACAK DUALAR Dört rekât olarak kılındığında, ikinci rekât sonunda teşehhüd için oturulduğunda “tahiyyat”tan sonra “Allahümme salli” ve “Allahümme barik” okunur. Üçüncü rekât için ayağa kalkıldığında önce “Sübhâneke” okunur, sonra “Eûzü besmele” çekilir ve Fâtiha suresi okunur.

Namaz sonrası nasıl dua edilir?

“Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa: “Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun.” deyiniz. Böyle diyene bir köle azâd etmiş gibi ecir yazılır.” (Buhârî, Ezan, 155) buyururlardı. Ya Rabbi, kıldığımız namazları kabul eyle!

Teheccüdden sonra uyumak gerekir mi?

Dinimize göre Teheccüd namazı yatsı namazından sonra ve de geceleyin kılınmaktadır. Bir süre uyuduktan sonrasında kişi gece boyunca yani sabah namazı vaktinin gelmesine kadar bu namazı kılınabilir.

Teheccüd namazında hangi sureler okunur Diyanet?

Akşam namazının sünneti gibi kılınır. Dört rekât olarak kılındığında, ikinci rekât sonunda teşehhüd için oturulduğunda “tahiyyat”tan sonra “Allahümme salli” ve “Allahümme barik” okunur. Üçüncü rekât için ayağa kalkıldığında önce “Sübhaneke duası” okunur, sonra “Eûzü besmele” çekilir ve Fatiha suresi okunur.

Teheccüd namazı kaç rekattır hangi dualar okunur?

Teheccüd namazını 4 rekat kılmak isteyenler 4 rekatlık ikindi namazının sünneti gibi kılıyorlar. İkinci rekatın sonunda tahiyyata oturduklarında “Ettehiyatu”, “Allahümme Barik” ve “ Allahümme Salli” dualarını okuyup, ayağa kalkıyorlar.

Teheccüd namazında hangi tesbih çekilir?

Sübhâneke’den sonra 15 kere Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber denir. Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha tesbih edilir yani ‘Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber’ denilir.

Nasıl dua Edilir örnekler?

Allah’ım, bize dünya ve ahirette iyilik ver, bizi cehennem azabından koru. Allah’ım, şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım işlerin şerrinden sana sığınırım. Allah’ım, senden hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği isterim. Allah’ım, bizleri sıkıntıyla, hastalıkla ve sevdiklerimizle imtihan etme.

Ne güzel duadır sözleri?

Dua bir umut çığlığıdır.

  • Zamanla değil, dua‘yla gelir beklenen! …
  • Dua ağızdan değil, yürekten gelmelidir. …
  • Ey duam, kalbimin kırılan yanlarına iyi gelen tek ilaç sensin. …
  • Allah’ım; Eş diye yazmadığını, aşk diye çıkartma karşımıza. …
  • Rabbim; seni tanımayanları, bizim tanımamıza izin verme âmin.

Gece 1 de teheccüd namazı kılınır mı?

Teheccüd namazı, gece boyunca sabah namazı vaktinin girmesine kadar kılınabilir. TEHECCÜD NAMAZI NE ZAMAN KILINIR? Yatsı namazından sonra ve geceleyin kılınır. Bir süre uyuduktan sonra gece boyunca sabah namazı vaktinin girmesine kadar kılınabilir.

Teheccüd namazı imsaktan ne kadar önce kılınır diyanet?

Teheccüd namazı gecenin 3’te ikisi geçtikten sonra, imsak vaktine kadar olan vakitte kılınırsa daha faziletli olur.

Teheccüd namazında zammı süre okunur mu?

Teheccüd namazında belirli bir süre veya ayet kısıtlaması bulunmuyor. Farz namazlarında okuduğunuz sure ve ayetlerinden istediğinizi okuyabilirsiniz.

Teheccüd namazı nasıl Kılınir?

Teheccüd namazı nafile bir namaz olup kılması oldukça faziletlidir. Bu namaz gece yarısı kılınır. Yatsı namazını kıldıktan sonra uyuduktan sonra gece yarısı tekrar kalkarak kılınmaktadır. Teheccüd namazının iki-sekiz rekât arasında çiftli sayılarda kılınması tavsiye edilmiştir.

Iki rekat Teheccüd namazı nasıl kılınır?

Teheccüd namazının 2. rekatında, ayağa kalkarak kıyama durulur, besmele çekilir ve Fatiha okunur. Kur’an’dan en az üç ayet kısa olacak şekilde ve ya üç ayet miktarının uzunluğunda bir âyet okunur ve Rüku’ya gidilir. Ardından Secde’ye gidilir, doğrulur, tekrar Secde’ye gidilir.

Peygamber Efendimiz Teheccüd namazını kaç rekat kılardı?

Gece namazı dinimiz açısından önemli sünnetlerdendir. Peygamber efendimizTeheccüd namazı bilindiği gibi iki rekattan oniki rekata kadardır.