Türk Hava Yolları Teknik ne iş yapar?

THY Teknik devletin mi?

24 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait I,12 oranındaki hissenin Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesi kararlaştırılmıştır.

THY Teknik nasıl girilir?

T.C. vatandaşı olmak, 01.01.1989 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak, Adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak, Erkek adaylar için; askerliğini yapmış, askerlikten muaf veya askerliği tercihen en az 1 yıl tecilli olmak, Daha önce THY A.O.

THY Teknik kimin?

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. (THY Teknik A.Ş.), Türkiye’nin ulusal havayolu ve bayrak taşıyıcı şirketi olan Türk Hava Yolları‘nın bakım, onarım ve modifikasyon merkezidir.

Teknik birim çalışanı nedir?

İşe başlatma gerçekleştirilir ve personel için planlanan oryantasyon programı ile ortaklığın bazı yerleşkelerine ziyaretler düzenlenip ortaklığın üniteleri ve işleyişi hakkında detaylı bilgilendirme yapılır.

Türk Hava Yolları ortakları kim?

Ortaklık Yapısı

Hissedar Nominal Pay Tutarı (TL) Oy Hakkı (%)
Türkiye Varlık Fonu (A Grubu Nama) 677.884.849 49,12
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (C Grubu Nama) 0,01 <0,01
Halka Açık A Grubu 702.115.151 50,88
TOPLAM 1.380.000.000 100,00

THY sınavları nasıl oluyor?

THY, iki adet yazılı sınav ve bir adet sözlü mülakat yapmaktadır. Yazılı sınavlardan yeterli puanı almanız sonucunda sözlü mülakata girmeye hak kazanırsınız. Yani önceliğiniz, yazılı sınavlar olmalı….Sınav konuları ise temel olarak şu şekilde;

  • Temel matematik.
  • Mantık.
  • Şekil yeteneği.
  • Grafik yorumlama.
  • Türkçe becerileri.

6 Oca 2020

Türk Hava Yolları Hostes Nasıl Olunur?

Belge kontrolü ve boy-kilo ölçümü ile dövme-yara izi kontrolü sonucu olumlu olan adaylarımız, İngilizce mülakat, kurul mülakatı, psikolog görüşmesi ve grup değerlendirmesi süreçlerinden oluşan mülakat aşamalarına katılırlar.Mülakat aşamaları olumlu sonuçlanan adaylar, sağlık raporu ve belge hazırlama işlemleri için …

Turkish Technic ne zaman kuruldu?

23 Mayıs 2006THY Teknik A.Ş. / Kuruluş

Idari ve teknik birim çalışanı nedir?

İdari işler personeli, günlük ofis prosedürlerini gerçekleştirmek ve çalışanlar için idari destek sağlamakla sorumludur. Ana görevleri arasında, ofis stokunun yönetilmesi, düzenli harcama raporlarının hazırlanması ve şirket kayıtlarının düzenlenmesi yer alır.

Idari işler personeli ne kadar maaş alır?

Özellikle özel sektörde İdari İşler Personeli maaşları farklılık arz etmektedir. İdari İşler Personeli maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 10.050 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek İdari İşler Personeli ortalamasına göre İdari İşler Personeli maaşı yaklaşık 5.510 TL seviyelerindedir.

THY hangi seviye ingilizce istiyor?

İngilizce sınavı, 60 soru için 50 dakika süre verilen bir değerlendirme sınavı. Genel olarak B1- B2 düzeyinde İngilizce dil yeterliliği istiyor.

Yabancı dil olmadan hostes olunur mu?

Dövme, piercing gibi aksesuarların kabul görmeyeceği gibi iyi bir kıyafet kombini şansınızı arttırabilir. Mülakat sırasında rahat olmalı ve heyecan yapılmamalıdır. Yabancı dil yeterliliği olarak sadece İngilizceye bakılmamaktadır. Bu sebeple orta düzeyde de olsa ikinci bir dil biliyor olmak şansınızı artıracaktır.

Hostes hangi bölümden alıyor?

Hostes olmak için en az lise mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Bir çok havayolu firması, istihdam edecekleri hosteslere mesleki eğitim fırsatı sunmaktadır. Aynı zamanda üniversitelerin iki yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.

Hostes olma yaşı kaç?

Ülkemizde kabin memuru olabilmek için mevzuat kapsamında aranan asgari gereklilikler aşağıda yer almaktadır: En az 18 yaşında olmak.

Turkish Technic hangi illerde var?

İstanbul, Ankara ve Aydın’da bakım hangarları bulunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., operasyonlarını İstanbul’da Atatürk Havalimanı, İstanbul Yeni Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı tesisleri olmak üzere iki kıtada yürütmekte; mühendislik ve bakım faaliyetlerinin yanı sıra komponent bakım-yedek desteği, dizayn, …