YSK Kurulu Başkanı kim?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı kim?

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay Genel Kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tamsayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler, salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Yüksek Seçim Kurulu hangi bakanlığa bağlıdır?

Yüksek Seçim Kurulu (Türkiye)

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu
Yargı Üst yargı organı
Yer Ankara
Oluşum türü Seçimlerin genel yönetimi ve denetimi Yargısal seçim denetimi
Dil Türkçe

Yüksek Seçim Kurulu üyeleri nerede yargılanır?

Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları da görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divanda yargılanırlar. Yüce Divanda, savcılık görevini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı veya Cumhuriyet Başsavcıvekili yapar.

Seçimde nerede oy kullanacağım?

Nerede oy kullanacağımı öğrenmek istiyorum? Nerede oy kullanacağınızı, seçim dönemlerinde sandık seçmen listeleri kesinleştikten sonra www.ysk.gov.tr internet sayfamızın “Nerede Oy Kullanacağım” bölümünden öğrenebilirsiniz.

Mahmut Akgün kimdir?

Mahmut AKGÜN 10.08.1973 tarihinde Adıyaman’da doğmuştur. İlk,orta ve liseyi aynı yerde tamamlamış, 1991 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1995 yılında mezun olmuştur. Bir süre, Sosyal Sigortalar Kurumu(SSK) Sivas İl Müdürlüğünde kurum avukatlığı yapmıştır.

Ali ürker nereli?

Ali ÜRKER. 01.08.1974 tarihinde Sivas’ta doğmuştur.

Yüksek Seçim Kurulu kararlarına karşı nereye başvurulabilir?

Başvurucu Parti, YSK kararına karşı doğrudan Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştur.

Yüce Divan da kimler yargılanır?

Yüce Divan, Türkiye’de Anayasa Mahkemesinin; Cumhurbaşkanını, TBMM Başkanını, Cumhurbaşkanı yardımcılarını, bakanları, yüksek yargı mensuplarını, Genelkurmay Başkanını ve kuvvet komutanlarını görevleriyle ilgili suçlarından ötürü yargılarken kullandığı sıfattır.

Oy nerede kullanılır?

oy kullanabilir miyim? Seçmenler, nüfus müdürlüğüne devamlı olarak oturduklarını bildirdikleri yerleşim yeri adresinde oylarını kullanmak zorundadır. Askı süresi içinde adres değişikliğini yapmayan seçmenler kayıtlı oldukları sandık dışında oylarını kullanamazlar.

Seçimlerde oy kullanan kişi kimdir?

Oy kullanmak için gereken şartlar nelerdir? Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve yurt dışı seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı, Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi ile halkoylamasında oy kullanabilir.

Yüksek Seçim Kurulunun kararları aleyhine başka bir merciye başvurulabilir mi?

Mahkeme, bu kapsamda Anayasa’nın 79. maddesinde yer alan “Yüksek Seçim Kurulunun kararları aleyhine başka bir mercie başvurulamaz.” şeklindeki hükmün “…Yüksek Seçim Kurulu kararlarının kesinliği ve bunlara uyulması tereddütlere yol açtığından bu maddeye Yüksek Seçim Kurulu kararları aleyhine başka bir mercie …

YSK kararlarına karşı nereye itiraz edilir?

Madde 111 – Bu kanunda, kurulların kesin olduğu yazılı bulunmıyan kararlarına karşı, her kurulun bağlı olduğu üst kurul, itiraz merciidir. Yüksek Seçim Kurulunun re’sen veya itiraz üzerine vereceği kararlar kesindir.

Milletvekili Yüce Divanda yargılanır mı?

Hayır.

Cumhurbaşkanını görevden kim alır?

Cumhurbaşkanının hastalık ve yurt dışına çıkma gibi sebeplerle geçici olarak görevinden ayrılması hallerinde, Cumhurbaşkanı yardımcısı Cumhurbaşkanına vekâlet eder ve Cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanır.

Kimler oy veremez?

Kimler oy kullanamaz?

  • Silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları (her ne sebeple olursa olsun, izinli bulunanlar da bu hükme tabidir),
  • Askeri öğrenciler,
  • Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar (Ek: 10.6.1983 – 2839/44 md. Değişik: 27.10.1995–4125/2 md.).