1046 vergi kodu nedir?

Tahakkukta TDMG nedir?

tevkifat damga vergisinin kısaltması. personelin ücretlerinden kaynaklana damga vergisi olup kodu 1046’dır.

1048 Hangi vergi kodu?

1048 vergi kodu, 5035 sayılı kanuna göre damga vergisi ödeme işlemi anlamını taşımaktadır.

1048 damga vergisi nedir?

1048 vergi kodunun açılımı 5035 sayılı kanuna göre damga vergisi olarak bilinir. Bu vergi türü yapılan işlemler sonucunda kişilerden alınan ücretleri ve damga vergilerini kapsar. Bu vergi türünde bir ödeme gerçekleştirecekseniz öncelikle işlemleriniz için vergi kodları kullanılır.

3073 USCZ nedir?

3073 vergi kodu neden kesilir? Internet ortamında verilen beyannamelerde pişmanlıkla verilen beyannameler üzerinden vergi daireleri hem usulsüzlük cezası ve hem de ayrıca özel usulsüzlük cezası kesmektedirler. Özel usulsüzlük cezasının kesiliş nedeni ise VUK 355/2 md. hükmüne dayandırılmaktadır.

Tevkifattan alınan damga vergisi nedir?

1046 vergi kodu ile ödenen vergiler Tevkifattan alınan damga vergisi adıyla bilinir. Bu vergi türüne ödeme yapan kişiler aslında Tevkifattan alınan damga vergi ödemiş olurlar.

Muhtasar neye göre çıkar?

Kesintisi kaynakta yapılan vergiler için verilen bir beyanname olan muhtasar beyannamede, gelir elde eden mükelleften devlete ödemek üzere kesilen tutar yine devlete beyan edilir. Muhtasar Beyanname, beyannameyi veren mükellefin çalıştırdığı işçi sayısına göre ya aylık ya da 3 aylık olarak düzenlenir.

1048 damga vergisi gider yazılır mı?

KDV, muhtasar, kurumlar, peşin vergi beyannamelerindeki 1047-1048 kodlu damga vergileri gelir ve kurumlar vergisinde gider olarak yazılabilir mi? Ticari kazanç elde eden mükellefler Tüm vergi beyannamelerine ilişkin DV gider olarak kayıtlara alınır.

9085 vergi kodu hangi ceza?

9085 trafik cezası, kara yolları trafik kanunun’da veya kara yolları trafik yönetmeliğin’de bulunan herhangi bir kural, iş ve işleyiş değildir. Başka bir deyişle 9085 trafik cezası, trafik kuralı değil trafik cezası vergi kodudur.

5035 Sayili Kanuna göre damga vergisi neden alınır?

Damga vergisi, kişi ve kurumlar arasında yapılan sözleşme ve anlaşmaların geçerliliğini belgelemek amacıyla alınır.

5035 sayılı kanun hangisi?

2 Ocak 2004 tarihli Resmi Gazetede (Sayı: Mükerrer 25334) yayımlanan 5035 Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile gelir vergisi, kurumlar vergisi, katma değer vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, damga vergisi, harçlar ve çevre temizlik vergisi ile ilgili düzenlemeler yapılmıştır.

3073 vergi kodu neden kesilir?

Diğer taraftan, aynı mükellef için aynı anda VUK 352. maddeye göre de vergi ve harç beyannamelerin zamanında verilmemiş olması dolayısıyla usulsüzlük cezası da aynı anda mükellefe elektronik ortamda tarh ve tebliğ edilmektedir. Bu ceza için ise, 3073 kod verilmektedir.

3073 vergi ceza ihbarnamesi nereye ödenir?

Özel usulsüzlük cezası vergi daire başkanlığına ödenmektedir. Vergi cezası daire başkanlığına ödendiği gibi aynı zaman da e-devlet üzerinden de ödenmektedir. Anlaşmalı ATM’ler aracılığı ile özel usulsüzlük vergisi yine ödenebilmektedir.

Tevkifat Nedir gelir vergisinde?

Tevkifat, vergi bakımından, vergiler üzerinde bölüşme ya da kesinti yapma anlamına gelir. Normal ya da irsaliyeli faturadan hiçbir farkı olmayan tevkifatlı faturayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise, faturaya işlenen verginin alıcı ve satıcı arasında bölüştürülerek iki taraftan da vergi alınıyor olmasıdır.

Tevkifat yapmak ne demek?

Tevkifat, para konusunda kesintiler anlamına gelen bir sözcüktür. Vergi bağlamında, vergiler üzerinde bölüşme/kesinti yapma anlamına gelir.

Muhtasar neden çıkar?

Muhtasar beyanname, gelir vergisine ilişkin beyan türlerinden bir tanesidir. Gelir Vergisi Kanununun 84. maddesine göre ise işverenler veya vergi tevkifatı yapan diğer kişiler tarafından kesilen vergi matrahlarının toplu olarak vergi dairesine bildirme işlemidir.