Yedek subaylar kendi evinde kalabilir mi?

Yedek subaylık herkese çıkar mı?

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

Yedek astsubay dışarı çıkabilir mi?

memurlar genellikle çalışmaya başladıkları ilk günden emekli olana kadar orada olduklarından garnizonun gerek içerisinde gerek dışarısında pek çok şeyi bilirler , görürler , tanırlar. bu takımlarla arada bir çıkın diskoya bara gidin eğlenin. merak etmeyin , yedek subaysınız akşamları falan dışarı çıkabiliyorsunuz , …

Yedek subay telefon serbest mi?

Yemin ettikten sonra android/ios tüm telefonları taşımanız serbest. Aslında birlik içinde kullanmak herkese yasak ama kullanılıyor işte, mecbursun çünkü. Eğer android telefonu acemi birliğine götürürsen, kapıda alırlar telefonu, yemin etmenize 2-3 gün kala geri dağıtırlar.

Yedek subay operasyona gider mi?

Yedek Subay‘lar da operasyona çıkar. Hatta Hatay gibi yerlerde ÜS Komutanlığı bile yapanlar var.

Yedek subay kesin çıkar mı?

Askerlik şubesinde “yedek subay” olmak istediğimi söyledim, kesin çıkar mı? Hayır. “Kısa dönem” askerlik tercih edenlerin dahi yedek subay olma ihtimali vardır.

Yedek subay neye göre seçiliyor?

Yedek subay adayları belirlenirken; yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik ve sağlık durumları ile yaş, yabancı dil notu, lisans bitirme notu, fiziksel özellik, günün gelişen şartları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenecek diğer …

Yedek astsubay izinleri kaç gün?

12 ay boyunca görev yapan bir yedek astsubayın yıllık izin sayısı 25 gün olarak belirlenmiştir. Bu günler haricinde görevini icra etmek zorundadır.

Yedek astsubay hafta sonu tatil mi?

Yedek Subaylara Hafta Sonu Tatil Olur mu? Yedek subaylar dışarıda ev kiralayarak mesai saatleri dışında sivil hayat yaşarlar. Askeri öğrencilik dönemlerinde ise hafta sonu aynı şehirdeki akrabalarına kurallar kapsamında evci olarak çıkabilirler. Ayrıca ailesi ya da eşleri geldiğinde de evci izni alabilirler.

Askerde telefon kullanmak kimlere yasak?

– “Akıllı telefona” izin yok Kışlada kullanılacak telefonların rehberleri de sınırlı olacak. Sim kartlarıyla erbaş ve erler, 5’i cep telefonu olmak üzere 7 telefon numarasına ulaşabilecek. Erbaş ve erlerin kışlada kullanacakları telefonların “akıllı telefon” olmasına da izin verilmeyecek.

Rütbeliler telefon kullanabilir mi?

Askerde 20 Nisan 2015’ten itibaren zorunlu askerler sadece konuşma ve kısa mesaj atma özelliği olan en eski tip telefonları kullanmaya başlayabilecek. Yani cep telefonlarında fotoğraf-video çekme, ses kaydı, radyo, internet gibi özellikler olamayacak.

Yedek subay haftasonu tatil mi?

Yedek Subaylara Hafta Sonu Tatil Olur mu? Yedek subaylar dışarıda ev kiralayarak mesai saatleri dışında sivil hayat yaşarlar. Askeri öğrencilik dönemlerinde ise hafta sonu aynı şehirdeki akrabalarına kurallar kapsamında evci olarak çıkabilirler. Ayrıca ailesi ya da eşleri geldiğinde de evci izni alabilirler.

Yedek subay görevleri nelerdir?

İdari anlamda verilen yazışmaları yapmak, Eğitim birliklerine yeni gelen askerlere eğitim yaptırmak, Eğitimleri ve yetenekleri doğrultusunda komutanın verdiği görevleri yerine getirmek, Tim komutanı olarak emirlerine verilen takım ile birlikte operasyonlara çıkmak.

Yedek subay nereye kadar yükselir?

Subay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubayın ardından gelen görev rütbesidir. Asteğmenden başlar ve orgeneral en yüksek rütbedir.

Asteğmenlik kimlere çıkar?

Askerlik görevini yapmamışsanız ve 4 yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezunsanız asteğmen olabilirsiniz. Başvuru yaptığınız dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin talepleri doğrultusunda sınava tabi tutulup başarı gösterdiğiniz takdirde asteğmen olarak görev yapabilirsiniz.

Yedek astsubay neye göre seçiliyor?

Yedek astsubay adayları belirlenirken; yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik ve sağlık durumları ile yaş, yabancı dil notu, ön lisans/lisans bitirme notu, fiziksel özellik, günün gelişen şartları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak Bakanlıkça …