Yedek subaylık kimlere çıkıyor?

Yedek subay neye göre seçiliyor?

en sonda tüm bu puanlar toplanır ve adayın puanı belirlenir. adaylar aldıkları puana göre sıralanır ve ilk 73’e giren personel sınıfı yedek subay olur. en fazla toplanabilecek puan 1000’dir. yedek subay olabilmek için en az 550 puan toplamak gerekir.

Asteğmenlik kimlere çıkar?

Askerlik görevini yapmamışsanız ve 4 yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezunsanız asteğmen olabilirsiniz. Başvuru yaptığınız dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin talepleri doğrultusunda sınava tabi tutulup başarı gösterdiğiniz takdirde asteğmen olarak görev yapabilirsiniz.

Hangi bölüm mezunları yedek subay olur?

Bunların başında doktor, diş hekimi, mühendis gibi meslekler gelir. Bunların arasından doktorlar ve diş hekimleri ise askerliklerini zorunlu olarak yedek subay statüsünde 12 ay yaparlar. Hukuk fakültesinden mezun olmuş yükümlülerin bir kısmı hakim olarak, bir kısmı ise birliklerde yedek subay olarak görev yaparlar.

Yedek astsubay neye göre seçiliyor?

Yedek astsubay adayları belirlenirken; yükümlülerin istekleri de dikkate alınarak meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik ve sağlık durumları ile yaş, yabancı dil notu, ön lisans/lisans bitirme notu, fiziksel özellik, günün gelişen şartları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak Bakanlıkça …

Yedek subay nereye kadar yükselir?

Subay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubayın ardından gelen görev rütbesidir. Asteğmenden başlar ve orgeneral en yüksek rütbedir.

Askerliği yedek subay olarak yapmak için ne yapmalı?

Dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek subay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve asteğmen rütbesine naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.

Yedek subaylıkta yaş sınırı var mı?

Yedek subay olmak için talep gerçekleştirmek, Lisans mezunları için 27 yaş sınırını, lisansüstü mezunları için ise 32 yaş sınırını geçmemiş olmak, Günümüzde fakülte mezunu olan insan sayısı oldukça fazladır. Ama buna paralel olarak yedek subay alımı da çok fazla olmuyor.

Asteğmen çatışmaya girer mi?

Yedek Subay‘lar da operasyona çıkar. Hatta Hatay gibi yerlerde ÜS Komutanlığı bile yapanlar var.

Her lisans mezunu yedek subay olabilir mi?

Lisans mezunu bile olsanız normal 6 ay askerlik yapıyorsunuz. Siz istediğiniz ve seçildiğiniz takdirde yedek subay olarak askerlik yapabiliyorsunuz. Herhangi bir mecburiyet yok. Teşekkürler bilgilendirmeniz için.

Yedek subay kaç ay maaş alıyor?

Yedek astsubaylar kabul edildikten sonra 12 ay boyunca askerlik yapmaktadırlar. Yazımızın bu bölümünde 12 ay boyunca aldıkları maaşlardan ve kullandıkları izinleri detaylı bir şekilde sizler için bahsedeceğiz.

Yedek astsubay kimlere çıkar?

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

Yedek astsubay 12 ay sonra ne olur?

Yedek astsubaylar da yedek subaylar (Asteğmen) gibi askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirirler. Terhis olmalarına son 30 ila 90 gün kala Astsubay çavuş rütbesine terfi edilirler ve bu rütbe ile terhis edilirler.

Yedek subaylık herkese çıkar mı?

Lisans ya da lisans üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanır. Aynı zamanda meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı veriliyor. Lisans ya da üstü mezunlar da yedek astsubaylık şansından yararlanabilir. Yedek subay ve astsubay olan kişiler, askerlik görevlerini 12 ay olarak yerine getirir.

Yedek subaylık kesin çıkar mı?

Askerlik şubesinde “yedek subay” olmak istediğimi söyledim, kesin çıkar mı? Hayır. “Kısa dönem” askerlik tercih edenlerin dahi yedek subay olma ihtimali vardır.

Yedek subaylığa Nasıl Başvurulur?

1-) Muvazzaf/sözleşmeli subaylık için başvurular nasıl yapılmaktadır? Muvazzaf/sözleşmeli subay temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinde yayımlanan çevrimiçi (online) başvuru formu doldurularak yapılmaktadır.