MKE özel mi devlet mi?

MKE aş özel mi?

Hayır; MKE Kurumu asla özelleşmiyor. Bilakis bu yasa ile MKE, mevcut durumda özelleşme baskısı altındaki KİT statüsünden, hak ve sorumlulukları özel kanunu ile güvence altına alınan bir kamu şirketine dönüşüyor.

MKE maaşları 2021 ne kadar?

Saat ücretleri yüzde 64 arttı. Makine ve Kimya Endüstrisi çalışanların saat ücretinde artışa gidildiğini açıkladı. Böylece 15 Ocak’tan itibaren en düşük saat ücreti 25,85 TL’den 42,48 TL’ye, en yüksek saat ücreti ise 27,12 TL’den 44,35 TL’ye yükseltildi.

Makine Kimya Endüstrisi özelleşti mi?

Yurt savunması ve silah üretiminin öncü kuruluşu Makine Kimya Endüstrisi‘nin özelleştirilmesine yönelik yasanın ardından ilk adım geldi ve kurumun 71 yıllık Teftiş Kurulu Başkanlığı kapatıldı. 19 Müfettiş açıkta kaldı.

MKE kac personel alacak?

Makine ve Kimya Endüstrisi 13 meslekte 131 kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Alım Ankara, Çankırı ve Kırıkkale şehirlerine yapılacak. MKE personel alımı için başvuru ekranı sunuldu. Makine ve Kimya Endüstrisi 13 meslekte Ankara, Kırıkkale ve Çankırı şehirlerine personel alımı başvuru ekranı sunuldu.

MKE hangi sendikaya bağlı?

Açıklamada, Türk Metal Sendikası’nın, kurulduğu 1963 yılından bugüne, MKE‘de örgütlü olduğu ve 2 bin 510 MKE işçisinin sendikanın üyesi olduğu belirtilerek “MKE, sendikamızın kurulduğu ve geliştiği işyeridir, bu niteliğiyle Türk Metal ve MKE birbiriyle özdeşleşmiş, bir bütün olmuştur” denildi.

Makina kimyayı kim aldı?

Yeni adıyla Makine Kimya Endüstrisi AŞ’nin (MKE AŞ), sermayesi Hazine’de, yönetimi Milli Savunma Bakanlığı’nda (MSB) olacak.

MKE maaş ne kadar?

“Yönetim Kurulumuz, 15 Ocak 2022’den itibaren geçerli olmak üzere saat ücretlerine ilave iyileştirme yapılması yönünde karar aldı. 15 Ocak 2022 itibarıyla en düşük saat ücreti 25,85 liradan 42,48 liraya, en yüksek saat ücreti ise 27,12 liradan 44,35 liraya yükseltilmiştir.

MKE hangi ilde?

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna Ait Fabrikalar

  • MKE Ağır Silah ve Çelik Fabrikası (Kırıkkale)
  • MKE Barut Fabrikası Müdürlüğü (Kırıkkale)
  • MKE Çankırı Silah Fabrikası Müdürlüğü (Çankırı)
  • MKE Gazi Fişek Fabrikası (Ankara)
  • MKE Hurda İşletmesi (Ankara)
  • MKE Kapsül Fabrikası (Ankara)

Makine Kimya satıldı mı?

Makine kimya endüstrisi kurumu artık resmen anonim şirket oldu. Buna ilişkin kanun resmi gazetede yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre MKE‘nin sermayesi Hazine’de, yönetimi ise Milli Savunma Bakanlığı’nda olacak.

MKE mühendis alacak mı?

Ülkemizin ve savunma sanayinin öncü kuruluşu olan Makine Kimya Endüstrisi Anonim şirketi 12 farklı alanda personel alımı yapacak. MKE‘ye bağlı Ankara, Kırıkkale ve Çankırı’da bulunan fabrika ve işletmelerde istihdam edilmek üzere 12 farklı alanda mühendis alımı yapılacak.

MKE alımları ne zaman?

Makine ve Kimya Endüstrisi MKE işçi alımı başvuruları 30 Eylül 2021 tarihinde 3 şehir için tamamlanmıştı. 13 farklı unvan için yapılan MKE işçi alımı sonuçlarına dair adaylara çağrı gelebilmekte veya direkt olarak kurum tarafından ilerleyen süreçte duyuru yapılabilmektedir.

MKE de hangi sendika var?

Açıklamada, Türk Metal Sendikası’nın, kurulduğu 1963 yılından bugüne, MKE‘de örgütlü olduğu ve 2 bin 510 MKE işçisinin sendikanın üyesi olduğu belirtilerek “MKE, sendikamızın kurulduğu ve geliştiği işyeridir, bu niteliğiyle Türk Metal ve MKE birbiriyle özdeşleşmiş, bir bütün olmuştur” denildi.

Türk Metal Sendikası Baskani kim?

Pevrul Kavlak – Türk – İş Genel Sekreteri / Türk Metal Sendikası Genel BaşkanıTürk Metal Sendikası | LinkedIn.

Makina Kimya Endüstrisi satıldı mı?

MKE SATILAMAZ” KAYDI EKLENDİ MKE‘nin anonim şirket olarak düzenlenmesi iktidarla muhalefeti karşı karşıya getirmişti. Muhalefet özelleştirileceği gerekçesiyle teklife karşı çıkmıştı. Bu eleştirilerin önüne geçmek amacıyla yasaya “MKE satılamaz” kaydı eklendi.

Kırıkkale silah fabrikasını kim kurdu?

MKEK’nin şu anda Kırıkkale‘de Ağır Silah ve Çelik Fabrikası, Mühimmat Fabrikası, Silah Fabrikası, Pirinç Fabrikası, Barut Fabrikası ve Hurda İşletmesi savunma sanayi alanında hizmet veriyor.