Yeni mezun bir polis nereye atanır?

Polis ilk atama nerelere olur?

Yönetmelik değişikliğinde yeni mezun polislerin öncelikli olarak batı illerine atanması detayı da yer alıyor. Mesleğe ilk önce batı illerinde başlayanlar görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak.

Polis bir ilde kaç yıl görev yapar?

“6 yıl mecburi hizmet statü gereği”

Polis kendi memleketinde görev yapabilir mi?

Maddenin kaldırılmasıyla, memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek. Bilindiği gibi Emniyet ve Askeri Personel nüfusa kayıtlı olduğu illerde çalışamıyordu. Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek.

Polis atamaları neye göre yapılıyor?

Polis okullarında adaylar bu atama sıralamasına göre il seçimi yapılır. Daha önce kapalı kura yapılırken şu an açık kura sistemi uygulanmaktadır. Polis okulu mezuniyet puanına ve sıralamaya göre haritaya bakıp oradaki illere göre istenilen yer seçilebilir.

2022 polis tayinleri ne zaman?

Yine personel bilgi sisteminden hangi ile atandıkları bilgisi açıklanmaktadır. Aşağıdaki tabloda görüldüğü üzere Polis şark tayinleri genel olarak 15 Mayıs ile 15 Haziran dönemleri arasında açıklanmaktadır. Bazı önemli durumlarda sonuçlar daha ileri bir tarihe ertelenebilir.

Polis memuru maaşı ne kadar?

Kamuda maaşlar derece ve kademeye göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle başkomiser, komiser, polis memuru maaşlarında oran değişiyor. Yapılan son zamla birlikte en düşük memur maaşları da değişti. Öğretmenler 6354 lira, polisler 9599 lira, hemşireler 6733 lira, vaizler ise 6449 lira maaş alacak.

Polis ilk atandığı yerde kaç yıl kalır?

C- Alt bölgesine girenler 4 yıl, D- Alt bölgesine girenler 3 yıl, E- Alt bölgesine girenler 2 yıldır. Birinci bölgede hizmet süresini dolduranların atanma talebinde bulunmaları halinde, tercih formları alınmak suretiyle talepleri Genel Müdürlükçe değerlendirilir.

Polis memuru kendi memleketinde görev yapabilir mi?

Personel kendisinin doğum yeri, eşinin doğum yeri ve eşinin nüfusuna kayıtlı olduğu yerlere ise nüfus kriteri ile bağlı olmaksızın atanabilir.

Polis istirahatli gününde il dışına çıkabilir mi?

Emniyet Disiplin Tüzüğünün 5. maddesine göre “İzinsiz olarak görevli bulunduğu il sınırları dışına çıkmak.” aylıktan kesim cezası gerektirmektedir. Tüzüğe, 1998 yılında konulan bu hüküm hala kaldırılmamıştır. Bu nedenle, polisler için il dışına çıkışlarda, hala izin almak zorunluluğu bulunmaktadır.

Polis kaç yılda bir yer değiştirir?

Polisler 4 yılda bir tayin görecek…

Polis 2 şark zorunlu mu?

Mezun olan polisler öncelikli olarak batı illerine atanacak. Mesleğe önce batı illerinde başlayan personel, görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak, görev süresini bitirmesinin ardından bu durumda olanlar 2. Bölge (şark) illerine atanacak.

Şark süreleri düşecek mi?

7 BİN 500 POLİS MEMURU ŞARK GÖREVİNİ TAMAMLAYACAK Yönetmelik değişikliğine göre ikinci şart görevini yapmakta olan personellerin yeni düzenlenen sürelerden 1 yıl eksik görev yapması durumunda şark görevini tamamlamış sayılacak. Bu düzenlemeyle yaklaşık 7 bin 500 polis, şark görevini tamamlamış olacak.

2021 de polis maaşları ne kadar olacak?

En düşük polis maaşı 2021 yılında 7 bin 465 TL’ydi. Yüzde 5’lik 2022 zammı ile bu rakam 7 bin 838 TL’ye çıktı. Yine yüzde 22.48’lşik enflasyon farkı da eklendiğinde polis maaşı 9 bin 599 TL’ye yükseldi.

Polis tayin dilekçesi kaç günde sonuçlanır?

Daha çok atama talebinde daha yoğun olan bakanlık, atama sonuçlarını yaklaşık 2 ay içerisinde sonuca kavuşturmaktadır. Daha az atama talebinin bulunduğu dönemlerde ise süreç 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde sonuçlanmaktadır.

Bir polis günde kaç saat çalışır?

Çünkü EGM resmi bir kurum olduğu için çalışma saatleri de resmi kurumların yönetmeliklerine göre belirlenmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm il ve ilçe merkezlerinde kurumun hizmeti hafta içi her gün saat 08.30 ile 17.00 arası faaliyet göstermektedir.