Sigorta poliçesinin tanımı nedir?

Sigorta Teklifnamesi ne demek?

Teklifname, sigortalının doldurarak sigortacıya verdiği ve sigorta konusu ve poliçe şartları ile ilgili gerekli tüm bilgileri taşıyan bir formdur.

Sigorta teminatı ne demek?

Sigorta kuruluşları, sigorta yaptıran kişilere, eşyalara ya da araçlara, hizmetlere, alanlara ve hak sahibi olan üçüncü şahıslara zararların giderilmesi konusunda garanti verir. Sigortalıya sunulan bu garantiye ise teminat adı verilir.

Sigorta Partajı ne demek?

Sigorta Partajı Sigorta şirketinin sigorta acentelerine vermiş olduğu özel acente kodudur.

Sigorta tanımları nelerdir?

Sigorta, aynı türden tehlikeyle karşı karşıya olan kişilerin, belirli bir miktar para ödemesi yoluyla toplanan tutarın, sadece o tehlikenin gerçekleşmesi sonucu fiilen zarara uğrayanların zararını karşılamada kullanıldığı, bir risk transfer sistemidir.

Sigorta poliçesinin üzerinde olması gerekli bilgiler nelerdir?

Poliçede Neler Yer Alır?

  • Tarafların temel bilgileri (isim, adres vb.)
  • Sigortanın hangi branş ve niçin yapıldığının belirtilmesi.
  • Verilen teminat bilgileri.
  • Başlangıç ve bitiş tarihleri.
  • Ödeme şartları ve sigorta priminin ücreti.
  • Tanzim tarihi.

28 Ara 2018

Sigorta poliçesinin ekinde yer alan genel şartları kim hazırlar?

Sigorta poliçesindeki bu bilgiler, sigorta şirketi tarafından hazırlanır, imzalanır ve sigorta yaptıran kişiye elden verilir. Sigorta poliçesinin ekinde kesinlikle belirtilmesi gereken iki husus vardır. Bunlar, sigortanın genel şartları ve sigortalanan kişinin istediği özel koşullardır.

Teminatlar Nelerdir?

Teminat, borçlu veya üçüncü bir kişi tarafından bir borcun ifa edilmesinin temini veya ifa edilmemesi halinde alacaklının uğrayacağı zararın karşılanabilmesi için alacaklıya verilen güvence anlamına gelir. Türk Hukuku’na göre teminatlar ayni teminatlar ve şahsi teminatlar olarak ikiye ayrılır.

Sigorta primi kaç TL?

Asgari ücret üzerinden indirimsiz sigorta primleri: 1234,25 TL olarak hesaplanmıştır. Asgari ücret üzerinden indirimli sigorta primleri: 1055,36 TL olarak hesaplanmıştır. Asgari ücret üzerinden ödemelerini alan 4b çalışanlarının aylık prim tutarı en az 1,235 TL olup, en fazla 9,257 TL olarak belirtilmiştir.

Acenta Partajı ne demek?

sigorta şirketleri tarafından, acentelere, prodüktörlere numaralandırılarak verilen kod.

Sigorta Poliçelerindeki KLOZ ne demektir?

Kloz, Fransızca “clause” kelimesinin Türkçeleşerek kloz halini alması ile ortaya çıkmış hukuki terimdir. Sözleşmeler açısından bakıldığında şart, koşul anlamına gelen kloz, sigorta poliçelerinde özel şartları bildiren ek maddeler anlamına gelir.

SGK sigorta türleri nelerdir?

4a, 4b ve 4c, Türk vatandaşı olan ve çalışma hayatında yer alan kişilerin sosyal güvencelerden yararlanabilmesini sağlayan sigorta sistemleridir. Bu 3 farklı sigorta sistemi de Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlıdır.

Sigorta nedir ve çeşitleri nelerdir?

Sigorta, hayatta insanın başına gelebilecek herhangi bir risk karşısında kendini, malını ve sevdiklerini güvence altına aldığı bir teminattır. Genel olarak hayat sigortası ve hayat dışı sigorta olmak üzere iki farklı şekilde değerlendirilen sigorta türleri bulunmaktadır.

Poliçenin özellikleri nelerdir?

Üç taraflı bir ilişkiyi düzenleyen bir senet olan poliçe, belirli bir kişi emrine, diğer kişiye verilen ödeme yetkisini kapsayan bir senettir. Senedi düzenleyen yani keşideci, bir kişiye borçlu iken, diğer bir kişiden de alacaklıdır.

Sigortacılıkta kullanılan belgeler nelerdir?

Gerçek Kişi Sigorta Acenteleri İçin İstenen Belgeler:

  • Vukuatlı Nüfus Cüzdanı Sureti.
  • İkametgâh Belgesi (Ev Adresi)
  • Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgesi.
  • SEGEM Belgesi.
  • İki Adet Vesikalık Fotoğraf.
  • En Son Mezun Olunan Okul Diploma Sureti.
  • Ticaret Sicil Gazetesi.
  • Ticaret Sicili Tasdiknamesi.

Zorunlu mali sorumluluk sigortası kim yapar?

Zorunlu mali sorumluluk sigortası, yasaca motorlu araç sahibi kişiye zorunlu tutulmuştur. Bu sigortanın yapılması zorunlu olup yasa tarafından yapılacağı sigorta şirket tercihe bırakılmıştır.