Kakule Nasıl Kullanılır?
Kakuleyi kimler kullanamaz?
Özellikle çeşitli alerjik rahatsızlığı olanlar ve ağır hastalıkları bulunanların uzmanlara danışmadan tüketmeleri önerilmez. Bununla birlikte, her gün kakule tüketilmesi halinde çeşitli yan etkileri görülebilir.
Kakule ağızda çiğnenir mi?
Hindistan’da bu özelliğinden dolayı tohumları çiğnenerek de kullanılmaktadır. Kakule tohumlarını sıcak suda demleyerek hazırlanan gargara ile ağzı çalkalamak da nefesi rahatlatır ve ağız sağlığını korumaya yardımcı olur.
Kakule hangi hastalıklara iyi gelir?
Alternatif tıp yöntemi olarak kullanılan kakulenin yararlarına bir de maddeler halinde göz atalım:
- Mide sorunlarını çözer.
- Mide ağrısına iyi gelir.
- Mide bulantısını önler.
- Hazmı, sindirimi kolaylaştırır.
- Sindirim sistemini düzenler, bağırsakları çalıştırır.
- İştahsızlık sorununu çözer.
- Ağız kokusunu önler.
Kakule ile nasıl zayıflanır?
Kakule çayı metabolizmayı hızlandırdığı için yağ yakmaya yardımcı olur. Ayrıca sindirim sistemi için faydalı olan kakule kilo vermek isteyenlerin sindirim sistemini düzenleyerek kilo vermesine yardımcı olur. Bu sayede kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Kakuleli siyah çay nasıl yapılır?
Kakule çayı hazırlamak için yarım litre sıcak su bir demliğin içine boşaltılır. 3 adet kakule meyvesinin kabuğunu kırılarak çekirdekler sıcak suya eklenir ve 10 dakika demlenir. Eğer kakulenin toz halindeki formu kullanılacaksa bir yemek kaşığı kakule tozunun sıcak suyun içine eklenerek demlenmesi beklenir.
Kakule yerine ne kullanabilirim?
Senin kakule için en iyi ikameler yenibahar, elma veya balkabağı turtası baharatı, tarçın, karanfil veya zencefildir.
Ağız kokusu için kakule nasıl kullanılır?
Aktarlarda sakız gibi bulunan kakule kapsüllerinden alarak ağız kokusunu hafifletebilir ve ağza ferahlık hissi verebilirsiniz. Ya da kakule tohumlarını sıcak suda demleyerek hazırlanan gargara ile ağzı çalkalayabilirsiniz.
Kakule tadı nasıl?
Güneydoğu Asya’ya özgü olan, çaylarda; hem tuzlu, hem de tatlı yiyeceklerde ve çaylarda kullanılan kakulenin tadı; biraz biberli, tatlı ve çiçeksi tatlara sahip bir tür tadı olan baharattır.
Kakuleli kahve nasıl yapılır?
Kakulelerinizin kabuğunu soyun. İçlerini dilerseniz havanda öğütebilirsiniz ya da bütün halde kullanabilirsiniz. Kahve, soğuk su, şeker ile birlikte cezvenin içine kakulelerinizi ekleyin. Orta ateşte kaynatmadan ancak köpürünceye kadar Kakuleli Türk kahvenizi pişirip servis edin.
Kakule yağ yakar mı?
Kakule eşsiz bir tat ve harika yağ-yakıcı özelliklere sahiptir. Ayurveda sağlık sistemi yüzyıllardır bu baharatı kullanır! Daha etkili olması için, sevdiğiniz içecekleri kakule ile demleyin veya yeşil çay ile birlikte kullanarak özel bir kakule çayı hazırlayın. Aynı şekilde metabolizmayı oldukça hızlandırır!
Kakule çayda nasıl kullanılır?
Eğer kakulenin toz halindeki formu kullanılacaksa bir yemek kaşığı kakule tozunun sıcak suyun içine eklenerek demlenmesi beklenir. Kakule çayını sade tüketebileceğiniz gibi bal ya da esmer şeker ile tatlandırarak kullanabilirsiniz.
Kakule çayı nasıl yapılır?
Kakule bitkisi çayı yapılırken 1 tatlı kaşığı kakule tohumu bir su bardağı kaynamış suya eklenir. Ağzı kapatılarak 10 15 dakika demlenir. Demlendikten sonra ılık tüketilmesi gerekmektedir. Kakuleyi diğer bitki çaylarına ekleyerek karıştırılıp içilebilir.
Kakulenin tadı neye benzer?
Güneydoğu Asya’ya özgü olan, çaylarda; hem tuzlu, hem de tatlı yiyeceklerde ve çaylarda kullanılan kakulenin tadı; biraz biberli, tatlı ve çiçeksi tatlara sahip bir tür tadı olan baharattır.
Kakule kokusu neye benzer?
Zencefilgillerden olan kakulenin yoğun aromatik kokusu ve hoş bir tadı var. Baharatın tüm aroması tohumlarında, bu nedenle gördüğünüz dış kabuğu değil sadece içindeki tohumlarını kullanmalısınız.
Kakule ağız kokusuna iyi gelir mi?
Güçlü bir baharat olma özelliği taşıyan kakule hoş bir kokuya sahiptir. Aynı zamanda iyi bir antibakteriyel olan kakule, ağızdaki bakterilerle mücadele ederek onları yok eder. Ağızdaki bakterileri yok ettiği için de ağız kokusunu önler. Ağızdaki mikropları azaltarak diş çürümesi, diş eti kanamalarını da en aza indirir.