Müşkül mü Müşgül mü?

Müşkül mü müşkil mü?

Müşkül anlamı hakkında ayrıntılı bilgiyi vermeye başlamadan önce yazılışı çokça karıştırıldığından dolayı müşkül mü müşkil mi şeklinde sorulan soruyu cevaplandıralım. Arapça kökenli olan ve yazılışı شكل olan kelime, Arapça okunuşu müşkil şeklindedir. Ancak Türkçe’de ki kullanımı müşkül şeklindedir.

Müşkül ne Deməkdir?

Güç, zor, çetin. Engel, güçlük, zorluk, çetinlik, problem.

Müşkül durumdayım ne demek?

“çok müşkül durumdayım” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. içerisinde bulunulan durumun zorluğunu belirten, aynı zamanda ironiye çok müsait bir söz.

Muskulat ne demek?

Güçlük, güçlükler, zorluklar.

Müskülpesent ne demek?

Türk Dil Kurumunda müşkülpesent için güç beğenir anlamı yer alır. Bir diğer anlamı ise bir işi yapmamak için her türlü bahane uyduran kişiye müşkülpesent denir. Müşkülpesent kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre müşkil kelimesi Arapçadan pesend kelimesi de Farsçadan türetilmiştir.

Maruzati ne demek?

Mazurat ne demek? Mevki, makam veya yaş bakımından büyük birine sunulan, bildirilen dilek veya bilgi, sunuş.

Müşkül ne demek Ekşi?

güç, zor, çetin.

Meşkul ne demek?

vaktini vermek, uğraşmak, oyalanmak: “Kâtip daha fazla meşgul olmaya lüzum görmeden genç kızı yalnız bırakıp gitti.” -P.

Müşkil ne demek?

(Müşkile) Zorluk, güçlük, zor olan iş. Çetinlik.

Müşkilat ne demek?

(Müşkile) Zorluk, güçlük, zor olan iş. Çetinlik.

Müştemilat ne anlama gelir?

Müştemilat; kelime anlamı olarak eklenti manasına gelir ve yapıların dışına yapılan küçük bölmelere denilir. Farklı gereksinimlere göre tasarlanabilen müştemilatlar; binaya bitişik konumda ya da arazinin farklı bir bölgesinde (örnek olarak arka bahçeye) bağımsız şekilde inşa edilebilir.

Pasifize etmek nedir?

(Fr. passifisé) “Pasif duruma getirmek, etkisiz kılmak” anlamına gelen Pasifize etmek söyleyişinde geçer.

Nazım ne demek Türkçe?

Nazım ne demektir anlamı? “(nâzım)” Düzenleyen, düzene koyan, tertip eden.

Işgüzar olmak ne demek?

İşgüzar kelimesi hiç gerek yokken kendisini göstermek için ve kendini ön plana atmak için işe karışan ve kendisini öne atan kişiler için kullanılmaktadır.

Arzuhal etmek ne demek?

Arzuhal kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup arz ve hal kelimesinin birleşimi sonucu Türkçeye Arzuhal olarak uyarlanarak geçmiştir. Arzuhal kelimesi dilekçe anlamına gelmektedir.