Nutuk ne zaman nerede yazıldı?

Nutuk ne zaman kaleme alındı?

Nutuk, yazıldığı dönemde Cumhuriyet Halk Fırkası umumi reisi olan Gazi Mustafa Kemal’in 15-20 Ekim 1927 tarihlerinde, 1919’dan 1927’ye dek kendisinin ve silah arkadaşlarının faaliyetlerini özetlediği konuşmasının metnidir.

Nutuk ne ile başlar ve biter?

Nutuk, durumu özetleyerek başlar ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile biter. Bu hitabe de biraz dikkatli okunduğunda içinde bugüne dair pek çok dersi barındırmaktadır.

Nutuk ilk cümlesi nedir?

“1919 yılı Mayısının 19 uncu günü Samsun’a çıktım.” Atatürk, NUTUK‘ a bu unutulmaz cümle ile başlar…

Atatürk 10 yıl nutkunu ne zaman niçin okumuştur?

Onuncu Yıl Nutku Hakkında Detaylı Bilgi } Onuncu Yıl Nutku, Atatürk`ün, Cumhuriyet`in kuruluşunun onuncu yılı dolayısıyla 29 Ekim 1933`te Ankara Hipodrom`da yaptığı ünlü konuşmadır.

Atatürk Nutuk ne zaman okudu?

Atatürk’ün Nutuk’u dendiğinde ise Mustafa Kemal Atatürk’ün, 15-20 Ekim 1927 tarihinde, Cumhuriyet Halk Fırkası’nın İkinci Büyük Kurultayı’nda, altı gün boyunca, toplam 36 saat 33 dakikada yapmış olduğu konuşma akla gelmektedir.

Nutuk hangi cümle ile başlar?

Atatürk, NUTUK‘a o veciz ve unutulmaz cümle ile başlar: ”1919 senesi Mayıs’ının 19. Günü Samsun’a çıktım…” Sonra ”Genel Durum ve Manzara”yı anlatmaya başlar….

Nutuk’un sonunda ne yazıyor?

Gençliğe Hitabe, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Cumhuriyet Halk Fırkasının II. Büyük Kongresi’nde, Nutuk adlı eserini meydana getiren konuşmasının sonunda 20 Ekim 1927 günü Türk gençliğine hitap etme amacıyla söylenen metindir.

Ilk cümlesi nedir?

Paragraftaki konuyu, bakış açısını belirten cümle ya da cümlelerdir. Paragrafın ilk cümlesi genellikle açıklamaya, geliştirmeye, desteklemeye gerek duyar. Genelde tek cümleden oluşan giriş bölümünde parçada anlatılacak konu verilir.Çoğu kez bir cümledir. “Sanatçı, toplumun sorunlarına duyarlı olmalıdır.”

Nutuk nasıl başlar?

Atatürk, NUTUK‘a o veciz ve unutulmaz cümle ile başlar: ”1919 senesi Mayıs’ının 19. Günü Samsun’a çıktım…” Sonra ”Genel Durum ve Manzara”yı anlatmaya başlar….

10 yıl nutkunun türü nedir?

Atatürk’ün Genliğe Hitabesi ile Onuncu Yıl Nutku, Orhun Hitabelerindeki yazılar, Tonyukuk, Kültigin ve Bilge Kağan’ın yazıtları söyleve birer örnek olarak verilebilir. Orhun Yazıtlar, Türk Edebiyat türünün ilk söylev örneklerindendir.

29 Ekim 1933 te Ankara’da okuduğu 10 yıl nutkunda Az zamanda çok ve büyük işler yaptık diyen Atatürk bu işlerin en büyüğü olarak hangisini göstermiştir?

Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bundaki muvaffakiyeti Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkârâne yürümesine borçluyuz.

Nutuk hangi konuları ele alır?

Nutuk‘ta Nelerden Bahsedilir?

  • Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkışı,
  • Osmanlı Devletinin genel durumu,
  • Milli Mücadele çalışmaları,
  • Milli Mücadele’yi içeriden ve dışarıdan engelleme çabaları,
  • Kongreler,
  • Mustafa Kemal’in şahsına ve Heyet-i Temsiliye’ye karşı ortaya çıkan tepkiler ve.
  • TBMM’yi açma çalışmalarından bahseder.

Atatürk Nutuk nasıl başlar?

Conversation. AtatürkNutuk“a şöyle başlar: “1919 senesi Mayısının 19’uncu günü Samsun’a çıktım.” Atatürk, sonradan kendisine hangi gün doğduğunu soranlara “19 Mayıs” diyecekti. 19 Mayıs sadece bir adamın; Atatürk‘ün değil,bir milletin;Türk Milletinin yeniden doğum günüdür. Kutlu olsun!

Ilk Nutuk nerede?

Atatürk’ün Nutuk’u dendiğinde ise Mustafa Kemal Atatürk’ün, 15-20 Ekim 1927 tarihinde, Cumhuriyet Halk Fırkası’nın İkinci Büyük Kurultayı’nda, altı gün boyunca, toplam 36 saat 33 dakikada yapmış olduğu konuşma akla gelmektedir.

Nutuk’un son sayfasında ne var?

Atatürk, Nutuk‘ta ulusal sorunların çözümümü ve bunun yöntemlerinin neler olduğunu, Nutuk‘un son kısmında yer alan, ünlü “Türk gençliğine hitabesi” bölümünde açıklamaktadır. Okunduğu yer açısından da Nutuk ilginç bir özelliğe sahiptir.