Berxwedan kürtçe ne demek?

Jiyan anlamı ne demek?

Jiyan isminin anlamı: Yaşam, hayat.

Aşiti ne anlama gelir?

aştî, barış kelimesinin kürtçe karşılığıdır. bu sözcük imla açısından farklı şekillerde kullanılıyor. işte bu durumdan dolayı bazı sorulara maruz kalıyoruz, hangisi imla açısından doğrudur diye.

Beritan kürtçe ne demek?

beritan kürtçe bi kelimedir.kelime anlamı (yaylaya giden kız) demektir..

Jiyan ismi hangi dilde?

Kökeni Farsça olan Jiyan ismi oldukça değişik adlar içerisinde geliyor.

Hevi u Jiyan ne demek?

Böylece çocuğun ismi Hêvî Jiyan olarak kayıtlara geçti. Kenan Kırkaya nüfus idaresinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Hêvî umut, Jiyan yaşam demek.

Aşti ne demek kürtçe?

Aştî ismi barış anlamına gelmektedir.

Beritan ismi Türkiye’de kaç kişide var?

Bu illeri Wan (Van), Şirnex (Şırnak), Riha (Urfa), Batman, Mûş (Muş), Sêrt (Siirt) ve Agirî (Ağrı) illeri takip ediyor. Tabloya göre Türkiye‘de 16 bin 585 kişi Zîlan, 13 bin 865 kişi Mazlûm, 7 bin 822 kişi Berîtan, 260 kişi de Şoreş ismini kullanıyor.

Çiyager isminin anlamı nedir?

insanların ölümüne müsaade etmek, onların ölümüne aracı olmak, bazı insanların fuhşa girmesine sebebiyet vermek, çocukların ölmesine sebebiyet vermek ne demektir.

Botan Kürt ismi mi?

Farsça kökenli olan Botan ismi, Dicle Nehri’nin bir kolu anlamına geliyor. Eski zamanlarda oldukça kullanılan bir isimdir.

Jiyan Farsçada ne demek?

(ﮊﻳﺎﻥ) sıf. (Fars. jiyān) Kükremiş, kızgın, öfkeli [Özellikle vahşi hayvanlar için kullanılır]: O sultân-ı selâtîn-i cihan kim bîm-i kahrından / Eder âhûlara şîr-i jiyan arz-ı vefâ-dârî (Nâbî’den). Kilâb-ı zulme kaldı gezdiğin nâzende sahrâlar / Uyan ey yâreli şîr-i jiyan bu hâb-ı gafletten (Nâmık Kemal).

Dıl u evin ne demek?

DıLu Evin – Bir yerde okumuştum; “Gurbet; Sevdiğinin…

Beritan kız mi erkek mi?

Berîtan ismi yaylaya giden kız anlamına gelmektedir.

Türkiyede en az hangi isim var?

Yaman ismi Eski Türkçe olmasına rağmen ülkemizde en az kullanılan isimler arasında geliyor. Yaman kelimesinin sözlük anlamı güçlü ve cesurdur. Ülkemizde bu ismi yaklaşık 11 bin kişi taşıyor.

Roza ismi hangi dilde?

Roza ismi Latince ve Kürtçe ile beraber İtalyanca kökenlerine sahip farklı bir isimdir.

Çiyager Hevi kimdir?

Çiyager Hêvî kod isimli Cihat Türkkan 1982 yılında Batman’da dünyaya geldi. Kürt özgürlük mücadelesi saflarında yer alan Çiyager, tarihi Sur direnişine başından sonuna kadar komutanlık yaptı. Sur direnişi için ‘ne olursa olsun sonu muhteşem olacak’ diyen Komutan Çiyager, bu duruşuyla tarihe geçti.