Kolpa ne demek eksi?

Kolpalık anlamı nedir?

kolpa yapan kimse. dalavereci, hain, dolap çeviren anlamında sıkça kullanılır gencler arasında. söz veripte sözünde durmayanlara, atıp atıp tutanlara takılan isim. sözüne inanılmayan kimse.

Kolpacı kime denir?

Kolpa, argoda ve sosyal paylaşım ortamlarında sıkça rastlayabileceğiniz “sahte, işe yaramaz” anlamlarına gelen sözcük.

Kolpa ne demek TDK?

Bazı sözlüklerde (sözlük.sourtimes.org) ise kolpa “büyük yalancı”, kolpacılar da “yalana koşanlar” olarak tanımlanıyor. Ebleh kelimesi ise TDK sözlüğünde “akılsız, budala, alık” olarak açıklanıyor.

Kolpa koymak ne demek?

kandırmak, kafakola almak.

Pert olmak ne anlama gelir?

Pert olmak ne anlama gelir? Pert araç herhangi bir trafik kazasında aracın ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelmesi yani değerini kaybetmesi demektir.

Ganyotçu ne anlama gelir?

Ganyotçu Nedir Ganyotçu kumar oyunlarında para işlemlerinden ve oyunların düzenini sağlayan kişiye denmektedir.

Seda Sayan kime kolpacı dedi?

Ben bu işin tam da göbeğinde büyümüş bir kadınım, kolpacı. Bunları sen anca sessiz naif insanlara yaparsın. Sen kimsin ya kolpacı!” dedi. Ünlü şarkıcının bu sözleri, Seren Serengil’e gönderme olarak yorumlandı.

Kolpaçino ne demek TDK?

Kolpaçino‘, sokak demek.

Mavrasına ne demek?

Mavra yapmak, vakit geçsin diye gevezelik yapmak ve önemsiz konulardan bahsetmek anlamına gelir.

Lumpen ne demek?

Lümpen sözcüğünün Türk Dil Kurumu online sözlüğündeki açıklaması aşağıdaki gibidir: 1 . Marksçılık akımına göre toplumsal sınıf bilinci olmayan.

Kolpa grubu dağıldı mı?

Türk Rock Müziği’ne yön veren, karakteri ve duruşuyla da Türkiye’ye örnek olan büyük usta Cem Karaca adına düzenlenen böyle bir projede yer almak büyük gurur bizim için. Kolpa, 13 yılı dağılmadan devirmiş bir grup.

Kolpa ne demek Sosyal Medya?

KOLPA NEDİR? Kolpa, sosyal paylaşım ortamlarında sıkça rastlayabileceğiniz “sahte, işe yaramaz” anlamlarına gelen sözcük.

Pert turkce ne demek?

Pert kelimesi Türkçe‘de “tam hasar” anlamına gelir. Fransızca perte totale “tam hasar” deyiminden alıntıdır.

Pert düşmek ne demek?

Pert olmak (perte çıkmak): Bir taşıt bir trafik kazası veya başka bir felaket nedeniyle onarılamayacak kadar (veya onarımının aracın o gün ki değerini aşacak kadar) ağır veya tam hasar alıp hurdaya ayrılmak. (mecazi) Yorulmak, bitkin düşmek, perişan olmak, hırpalanmak, haşat olmak.

Ganyan ne demek kelime anlamı?

1. (At yarışlarında) Kazanan, birinci gelen (at). 2. i. Bu at için alınan bilet.