Küçük Kara Balık ne anlatmak istiyor?

Küçük Kara Balık ne anlatıyor?

Samed Behrengi’nin Küçük Kara Balık kitabı, özgürlüğü ve kendi başına kararlar alabilmenin gücünü anlatıyor. Adaleti, eşitliği vurgularken, tüm ayrımcılıklara karşı duruyor. Kalıplaşmış düşünceleri sorgularken, hayatın anlamını bulmaya çalışan çocukların yetişmesine katkıda bulunuyor.

Küçük Kara Balık türü ne?

Çocuk Edebiyatı
Kurgu
Küçük Kara Balık/Türler

Küçük Kara Balık çocuklara uygun mu?

8 yaş ve üzeri için uygundur. 2015 Yılına çocuklar ve büyükler için bir “başyapıt” kabul edilen “Küçük Kara Balık” ile başlamak istedim. Kitabın pek çok yayınevinden basımı var, bizdeki KırmızıKedi Çocuktan İlknur Özdemir´ in çevirisi ile olan.

Küçük Kara Balık yasaklandı mı?

Küçük Kara Balık – Samed Behrengi Aslında bir masal olmasına rağmen içerdiği mesajlarla kazanmanın direnmekten geçtiğini vurgulayan kitap, 12 Eylül döneminde ülkemizde de yasaklanmıştı. Küçük Kara Balık bugün hâlâ İran’da yasaklı kitaplar listesinde yer alıyor.

Küçük Kara Balık neden yasak?

Kitap, müstehcenlik ve komünizm propagandası yaptığı gerekçesiyle 1982’de toplatılmış ardından 1984 yılında serbest bırakılmıştır.

Küçük Kara Balık kim yazdı?

Samed BehrengiKüçük Kara Balık / Yazarı

Küçük Kara Balık kimin eseri?

Samed BehrengiKüçük Kara Balık / Yazarı

Küçük Kara Balık, İranlı yazar Samed Behrengi‘nin bir yapıtıdır. Masal türüdür.

Küçük Kara Balık en çok neyi merak eder?

Küçük Kara Balık‘ın en çok istediği şey özgür denizlere ulaşmak. Bu yolda pek çok engelle karşılaşıyor; onu yutmaya çalışan yengeçler, karabataklar, yılanlar, testere balıkları yoluna çıkıyor. Onu hiç mi hiç beğenmeyen, kendilerini dünyanın en güzel yaratıkları zanneden bencil kurbağalarla karşılaşıyor.

Küçük Kara Balık hikaye mi masal mı?

Küçük Kara Balık, İranlı yazar Samed Behrengi’nin bir yapıtıdır. Masal türüdür.

Küçük Kara Balık kaç sayfa?

Küçük Kara Balık (Ciltsiz)

Çevirmen: Haşim Hüsrevşahi
ISBN: 9789755109725
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 56
Cilt Tipi: Karton Kapak

1984 yasaklandı mı?

1984 – George Orwell George Orwell’ın bütün insani faaliyetlerin gözlem altında olduğu ve bağımsız düşüncenin bütünüyle baskı altında tutulduğu distopik gelecek tahayyülü, Amerikan Kütüphaneler Birliği’nce “totaliter yönetimler ve sansüre ilişkin kasvetli bir uyarı” olduğu gerekçesiyle yasaklandı.

Küçük Kara Balık ne zaman yasaklandı?

Masal türüdür. Kitapları dünyanın birçok diline çevrilen, İran şahlık rejiminin muhalif yazarı Samed Behrengi’nin en ünlü iki kitabından biri olan Küçük Kara Balık, 12 Eylül Darbesi sürecinde Türkiye’de yasaklandığı gibi, halen İran’da da yasaklı kitaplar listesinde bulunmaktadır.

Küçük Kara Balık kaç yılında yazıldı?

Türkiye’de ilk kez 1975 yılında basılan Küçük Kara Balık, bir masal kitabı olmanın ötesinde iletiler içeriyor. Bunlar öyle tehlikeli iletiler ki 12 Eylül Darbesi sürecinde ülkemizde de yasaklanıyor kitap.

Küçük Kara Balık Samed Behrengi kaç sayfa?

Küçük Kara Balık (Ciltsiz) – Samed Behrengi

Basım Dili Türkçe
Sayfa Sayısı 52
Yaş Grubu 6 – 9 Yaş
Yayın Tarihi 2016
Yazar Samed Behrengi

Küçük Kara Balık kaç sayfadır?

Küçük Kara Balık (Ciltsiz)

Çevirmen: Haşim Hüsrevşahi
ISBN: 9789755109725
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 56
Cilt Tipi: Karton Kapak