En kaliteli kedi kumu hangisi?

Kedi kumu hangi marka iyi?

En iyi kedi kumu markaları hangileridir? [Tavsiye]

  • Proline.
  • Mırmır.
  • Reflex.
  • Vancat.
  • Pisi pisi.
  • Ever clean.
  • Sanicat.
  • Akkum.

Koku yapmayan en iyi kedi kumu hangisi?

Koku yapmayan ve sıvıyı absorbe eden kristal kedi kumu ürünleri sunan Ever Clean, patili hayvan sahipleri tarafından oldukça iyi bilinen bir marka. Ever Clean koku yapmıyor ve kolay temizleniyor. Ayrıca hızlıca topaklanma yapan bu ürün, uzun tüylü ve yavru kediler için uygundur.

Topaklanan kedi kumu mu Topaklanmayan mı?

Topaklanan kumlar, topaklanmayan kumlara kıyasla daha uzun süre dayanma eğilimindedir. Yapmanız gereken tek şey, evcil hayvanınız kumunu kullandıktan sonra oluşan katı maddeleri kürek yardımıyla temizlemek olacaktır. Öte yandan, topaklanmayan kedi kumunun temizlenmesi zordur.

Topaklanmayan kedi kumu nedir?

Kristal: Silika olarak da bilinen kristallerden üretilirler. Topaklanmayan kedi kumu çeşitleri arasında yer alırlar. Koku kontrolü oldukça iyidir. Kilden üretilen kumlara kıyasla çok daha az tozlanma yaparlar.

En iyi kedi kumu nasıl olmalı?

Kum taneleri yuvarlak şekilde olmalıdır. Bu sayede yavru kedinin halihazırda hassas olan patilerinin zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Bazı kediler kalın taneli kum tercih etse de genel olarak kabul gören ince taneli kedi kumudur. Dolayısıyla bize göre ince taneli kum almanız daha doğru olacaktır.

Bentonit kedi kumu zararlı mi?

Yapılan araştırmalar sürekli olarak sodyum bentonit yutan insanların zehirlenme belirtileri gösterdiğini ortaya koydu. Kristalleştirilmiş silikon tozu birçok topaklanan kedi kumunda yer alan bir diğer madde. Hem insanlar hem de hayvanlar için solunduğunda kanserojen olduğu biliniyor.

Kedimin kumu kokuyor ne yapmalıyım?

Kedi tuvaletleri en az günde iki defa temizlemek koku oluşumunu büyük ölçüde yok eder. Günlük olarak temizlediğimiz kedi kumuna yeni kum eklemek kötü koku oluşumunu azaltır. 10 ya da 15 günde bir kedi tuvaletindeki tüm kumu değiştirip tuvaleti yıkayıp tuvalete yeni kum eklersek gerekli hijyeni sağlamış oluruz.

Kedi kumu kokusu nasıl giderilir?

Kedi Kumunun Kokmaması İçin Neler Yapılmalı? Kedinizin çaya alerjisi olmadığından eminseniz kedi kumuna çay yaprağı karıştırabilirsiniz. Kuru çay yaprakları; kumun kokusunu azaltırken, hijyenik olmasını da sağlar.

En iyi Topaklanan kedi kumu hangisi?

En iyi kedi kumu markaları ve çeşitlerine gelecek olursak: Sanicat, Paticat, Sandy, Proline, Reflex, Perlinette, Vancat, EverClean ve Proline markalarına ait ürünler doğal, bentonit, diatomit, sepiyolit, çam pelet, organik ve slika kedi kumu çeşitleri ile hızlı topaklanan, koku emici, kimyasal içermeyen doğal …

Kedi kumunda ne var?

Doğal kedi kumları, herhangi bir fiziksel ve kimyasal işleme tabi olmadan ve tamamen doğal olarak elde edilen kum türleri arasındadır. Doğal kedi kumları içerisinde bentonit, sepiolit ve diatomit maddeler yer almaktadır ve bunlar işlenmemiştir. Aynı zamanda ağaç talaşlarından da doğal kedi kumu elde edilebilmektedir.

Kedi kumunun Topaklanması iyi midir?

Topaklanma Kolay topaklanan kumlar hem kumun dayanma süresini arttırır, hem de kolay temizlenirler. Böylelikle, kum taneleri evin her tarafında da dağılmamış olur. İyi bir topaklanma için, kumunuzun içinde bentonit olduğundan emin olun.

Kedi kumu kaç günde bir değiştirilmeli?

Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.

Kedi kumu neye göre seçilir?

Parfümlü, pudralı, micro, sertleşen, topaklaşan vb. gibi. Kedi kumunun kokuyu içine hapsetmesi, etrafa yayması önemli kriterlerden biridir. Diğer önemli bir kriter kumun temizlği ve dayanım süresidir. Bu toplamda koku yapmayan ve üstten temizliği kolay yapılabilen kumlar çoğunlukla tercih ediliyor.

Aktif karbonlu kedi kumu zararlı mı?

AKTİF KARBONLU TOPAKLANAN KEDİ KUMU Aktif karbonlu formülü sayesinde kötü kokuları gidermede ekstra güçlü etkiye sahiptir. Tamamen doğal bir ürün olup, içerisinde kediniz için zararlı olabilecek hiçbir toksik madde içermez.

Bentonite kedi kumu nedir?

Topaklanan kedi kumu olarak bilinen Bentonit kedi kumlarımız %100 doğal olup, kötü koku hapsetme seviyeleri %90’ın üzerindedir. İleri teknoloji ile kullanıma hazır hale getirdiğimiz kedi kumlarımız ile, hem evde yaşayan kedi dostlarımıza hem de sahiplerine çok daha hijyen ve çok daha konforlu bir ortam sunuyoruz.