Özay Gönlüm hangi köylü?

Özay Gönlüm ün memleketi neresi?

Özay Gönlüm (5 Şubat 1940, Denizli – 1 Mart 2000, Ankara), Türk halk müziği sanatçısı. Repertuvarı Ege Bölgesi ve özellikle de Denizli yöresi ile özdeşleşmiş ve mizahi unsurlara yer verdiği çalışmalarının ustalığı ve derinliği zamanla fark edilmeye başlanan Türk Halk Müziği’nin “üstad”ları arasında kabul edilir.

Özay Gönlüm kaç çocuğu var?

Ezgi Gönlüm Yalçın
Evren Gönlüm Temel
Özay Gönlüm/Çocukları

Özay Gönlüm Kimdir Kısaca Hayatı?

1940’ta Erzincan’da dünyaya geldi. 16 yaşında Cumhuriyet Dönemi’nin en ünlü türkü derleyicisi olan Muzaffer Sarısözen’le tanıştı. Ankara Radyosu Yurttan Sesler programıyla sanat dünyasına adım attı. Belli bir süre Milli Eğitim Bakanlığı Film Radyo Televizyon Merkezi’nde çalıştı.

Ayten gönlüm neden öldü?

Çocukluk yıllarından bu yana tanıdığı Ayten Gönlüm‘le 1963’te bir evlilik gerçekleştiren sanatçının Evren ve Ezgi adına iki kızı dünyaya geldi. Akciğer rahatsızlığı yaşayan sanatçı, solunum yetmezliği sebebiyle kaldırıldığı Ankara Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Kliniği’nde 1 Mart 2000’de hayatını kaybetti.

Özay Gönlümün sazının adı nedir?

Yaren. Özay Gönlüm’ün tambura, bağlama ve cura’yı aynı gövdede birleştirdiği saz. Tasarımını Özay Gönlüm’ün yaptığı yaren, ilk defa Cafer Açın tarafından imal edilmiştir.

Özay Gönlümün babası kimdir?

Ahmet GönlümÖzay Gönlüm / Babası

Özay Gönlüm babası kimdir?

Ahmet GönlümÖzay Gönlüm / Babası

Özay Gönlümün eşi kimdir?

Ayten GönlümÖzay Gönlüm / Eşi (e. 1963–2000)

Özay Gönlüm mezarı nerede?

Cebeci Asri Mezarlığı, Ankara, TürkiyeÖzay Gönlüm / Defnedildiği yer

Özay Gönlüm kaç doğumlu?

5 Şubat 1940Özay Gönlüm / Doğum tarihi

Özay Gönlüm eşi kimdir?

Ayten GönlümÖzay Gönlüm / Eşi (e. 1963–2000)

Sazın ismi nedir?

Bağlama ya da saz, Türk halk müziğinde yaygın olarak kullanılan telli tezeneli bir çalgı türüdür. Yörelere ve boyutlarına göre kopuz, cura, saz, çöğür, dombra, ikitelli, tambura, tar gibi değişik isimlerle tanınır.

3 lü saza ne denir?

ozay gönlüm’ün üçlü sazının ismidir yaren. ozay gonlum’un 3 farkli baglama turunun (tanbura, baglama, cura) ayni tekneden oyulmasiyla gercekle$tirilen sazidir.. bu calgi, ozay gonlum’un ozgun tasarimina uygun olarak, 1974 yilinda, cafer acin tarafindan yapilmi$tir..

Ozay Gonlum kac yasinda oldu?

60 yaşında (1940–2000)Özay Gönlüm / Öldüğü zamanki yaşı

Özay Gönlüm yaşıyor mu?

1 Mart 2000Özay Gönlüm / Ölüm tarihi