Jinda isminin anlamı ne demek?

Jinda isminin anlamı nedir?

Jinda ismi yaşam veren, hayat veren anlamına gelmektedir.

Kürtçe Sarya ne demek?

Sarya ismi pek çok anlamı içinde barındıran Kürtçe kökenli bir isim olma özelliği taşımaktadır. Buna göre Sarya isminin anlamları şunlardır; sel gibi akan ok, gece yolculuk eden kimse, kadın süvari, gece gelen bulut, gece yağan yağmur, dindar kadın, cesur, yürekli, korkusuz kadın, hanım, eş, hanımefendi demektir.

Linda ismi ne anlama gelir?

Linda Yunan mitolojisine göre bir tapınılan birinin kızıdır. İspanyolcada ise güzellik ve güzel anlamlarında kullanılmaktadır.

Aren Kürtçe ne demek?

Aren ismine ait tüm detayları derledik. Aren ismi, Farsçada parlak renkteki kum tanesi anlamındadır. Bu ifade ile kastedilen kum, çöl kumudur. Ve Aren çöl ortamında yer alan en görkemli ve parlak kum tanesinin adıdır.

Arden ismi ne anlama gelir?

Erkek çocuklarına verilen Arden ismi, ışık saçan, parlayan anlamlarında kullanılmaktadır. Arden ismi, bazı ünlü kimselerin çocuklarına bu ismi vermesiyle tanınmıştır. Bu isim, “Parlayan, ışıl ışıl olan” anlamında kullanılır.

Roza ismi hangi dilde?

Roza ismi Latince ve Kürtçe ile beraber İtalyanca kökenlerine sahip farklı bir isimdir.

Ermenice Sarya ne demek?

Sarya ismi özgürlük anlamına gelmektedir.

Linda ismini koymak caiz mi?

Linda isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Lila adının anlamı nedir?

Peki, Lila ne demek? LİLA‘NIN ANLAMI: Leylak rengi, açık mor rengi. Hindu inancına göre ise, evreni harekete geçiren ve dünyanın kendiliğinden yaratılış ve yok oluşunun simgesi olan büyük tanrı.

Aren ismini kimler koyar?

Hititli olan herkes, Aren olarak anılır. Bu ifade ile “Işığın çocukları” anlamı kastedilmektedir. Hititçe dışında çeşitli antik metinlerde Aren sözcüğü kullanılmaktadır. Bu dillerden bir tanesi olan Avesta dilinde Aren, soyluluk anlamında kullanılmaktadır.

Arel ne demek Kürtçe?

AREL‘İN İSİM ANLAMI Arel ismi Türkçe kökenlidir ve temiz, dürüst kimse anlamına gelmektedir.

Arden Kürt ismi mi?

Arden isminin Farsça kökenli bir kelime olduğu da ifade edilebilir. Arden ismi erkek çocukları için kullanılmakta olan bir isim olarak bilinmektedir.

Arden ismi Ermeni mi?

Arden ismi, son dönemlerde bir hayli yaygınlaşmaya başlayan bir isimdir. Bu ismin kaynağı birtakım kaynaklarda Keltçe olarak belirtilmektedir. Sözcüğün bazı Hint Avrupa dillerinde de kullanımına rastlanmaktadır. Buradan hareketle ismin asıl kökeninin Farsça olduğu düşünülmektedir.

Roza ismi Türkçe mi?

Roza ismi Latince ve Kürtçe ile beraber İtalyanca kökenlerine sahip farklı bir isimdir.

Roza nedir Kürtçede?

Pembe elmas. kürtçe ve farsçada roz, ingilizcede rose diye yazılır ve gülçiçek demektir.. keza bu üç dil aynı kökten gelen hint-avrupa dil ailesine mensuptur..