Dokuzoluk nasıl bir yer?

Karaisalı nasıl bir yer?

Karaisalı, doğal güzelliklerin ve tarihî mekânların bol olduğu bir yerdir. Bu açıdan Adana’nın dikkat çeken bir ilçesi olan Karaisalı‘da Roma ve Osmanlı dönemleri gibi zamanlardan kalma eserler ve ilçenin doğal varlıkları görülmeye değerdir.

Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu Adana arası kaç km?

Dokuzoluk, Karaisalı‘ya 29 km, Adana‘ya 79 km uzaklıktadır.

Adana Kanyon nerede?

Gezilecek Yerler Karaisalı İlçesi sınırları içerisinde Kapıkaya Köyü’nde yer alan Kapıkaya Kanyonu, Adana’ya 72 kilometre, Karaisalı İlçe Merkezi’ne 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Adana Yerköprü nerede?

Yerköprü Mesire Alanı Adana şehir merkezine 53 km Karaisalı ilçemize 13 km mesafede yer almaktadır. Yerköprü mesire alanı, bahar aylarında yeşilin her tonunun görülebileceği insanları şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaştıracak günübirlik piknik ve dinlenme alanıdır.

Adana Karaisalı hangi boydan?

Karaisalı halkı Yüreğir ovasından gelen Ramazanoğulları ve Menemencioğulları soyundandır. Karaisalı adı Ramazanoğullarından Karaisa Bey’e atfen verilmiştir.

Adana Karaisalı kaç köyü var?

Toplam 61 köy bulunmaktadır. Karaisalı Köyleri haritası için köy isimlerine tıklayınız.

Kapıkaya Kanyonu Adana arası kaç km?

Adana‘ya 50 km uzaklıkta Karaisalı ilçesinden sonra 7-8 km‘lik mesafede bir doğa harikası olan Kapıkaya kanyonu Çakıt deresi üzerinde ve 6-7 km‘lik yürüyüş yoluna sahiptir.

Kapıkaya Kanyonunda ne yapılır?

Kanyon‘da yürüyüşün yanı sıra kaya tırmanışı ve dağ bisikleti gibi aktiviteler de gerçekleştirilebilmektedir. Kamp yapmak isteyenler için de Bahçecik Şelalesi’nin hemen yakınında kamp alanı mevcuttur. 2018 yılında tamamlanan asma köprüyle Varda Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu‘nun kısa yoldan bağlantısı sağlanmıştır.

Yerköprü Şelalesi adana kaç km?

Yerköprü Adana‘ya 63 km, Karaisalı’ya 10 km mesafede yer almaktadır.

Adana nereler gezilir?

Adana Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler

  1. Varda(Alman) Köprüsü 250. Köprüler.
  2. Kapikaya Canyon. 108. Kanyonlar.
  3. Seyhan Barajı 196. Barajlar. 2021.
  4. Taş Köprü 543. Köprüler. 2021.
  5. Sabancı Merkez Camii. 528. Dini Yerler.
  6. Adana Merkez Park. 348. Parklar.
  7. Adana Sinema Müzesi. 104. Özel Müzeler.
  8. Adana Arkeoloji Müzesi. Özel Müzeler.

Kızıldağ ismi nereden gelir?

Kızıldağ, Sivas ile Erzincan illeri arasında KB-GD uzanışlı 3015 m yüksekliğindeki dağ. Kızılırmak adını güneybatı yamaçlarından doğduğu Kızıldağ‘dan alır.

Karaisali ismi nereden geliyor?

Karaisalı halkı Yüreğir ovasından gelen Ramazanoğulları ve Menemencioğulları soyundandır. Karaisalı adı Ramazanoğullarından Karaisa Bey’e atfen verilmiştir. 1481-1496 yılları Mısır Memlük Sultanı Kayt’ın bölgede hakim olduğu bilinmektedir. … Çeceli yani bugünkü Karaisalı Karaisa aşiretine verilmiştir.

Kozanın kaç tane köyü var?

Toplam 77 köy bulunmaktadır. Kozan Köyleri haritası için köy isimlerine tıklayınız.

Adana Karataş kaç köyü var?

Toplam 33 köy bulunmaktadır.

Adana Kanyon arası kaç km?

Kapıkaya Kanyonu ülkemizde Akdeniz bölgesinde bulunan Adana ilinin Karaisali ilçesinde bulunmaktadır. Kapıkaya Kanyonuna Nasıl Gidilir? Bu kanyon Adana iline yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunmaktadır.